Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

15-11-2008 om 13:23

Beatrijs: over foto's maken met de koude kant.

Beste Beatrijs, Binnenkort zijn mijn ouders 55 jaar getrouwd, bijzonder genoeg om daar met de familie bij stil te staan. Als cadeau hadden we bedacht om de familiefoto, die al jaren bij mijn ouders aan de muur hangt, te updaten.

Het is onmogelijk om de hele familie bij elkaar te krijgen om een foto te maken, zelfs op het feest zelf lukt het niet, dus wordt het een digitale assemblagefoto met mijn ouders in het midden en de rest van de familie met kleine kiekjes eromheen. Het probleem is wie er wel en niet op moeten. Sommige kleinkinderen hebben al lang vaste verkering, anderen nog maar kort. Om niemand voor het blok te zetten, heb ik voorgesteld: iedereen die getrouwd is of samenwoont, mag erop met zijn of haar partner, de rest van de aanhang niet. Een van de kleindochters (een nichtje van mij) die het langste verkering heeft (maar niet samenwoont), was het daar niet mee eens. Ze zegt dat oma het ook gek zou vinden als hij er niet op stond. Als het haar nu zo’n verdriet doet, mag haar vriend er natuurlijk best op. Maar wat doe je dan met de rest? Ik wil de andere kleinkinderen niet de keuze voorleggen of hun geliefden er wel of niet op moeten. Hoe kan ik dit netjes oplossen?

Scharrels inbegrepen?

------------------------------------

Beste scharrels inbegrepen,

Het is niet uw taak om te beoordelen welke relaties wel en welke niet voldoende gewicht hebben om in aanmerking te komen voor opname in de familiefoto. Sommige kleinkinderen zijn getrouwd of wonen samen, maar wie weet zijn ze volgend jaar alweer gescheiden of uit elkaar. Anderen hebben onofficiële relaties, maar zijn wel aan elkaar verknocht en gaan misschien binnenkort wel trouwen of samenwonen. Je kunt geen staat meer maken op de bestendigheid van relaties en dat heeft onvermijdelijk zijn weerslag op familiefoto’s. Het zijn per definitie momentopnames. Laat de kleinkinderen zelf beslissen of ze hun geliefden in de familie-annalen willen opnemen of niet. In dit soort gevallen kun je beter een paar mensen te veel laten meedoen dan dat er mensen afgewezen worden die zich vervolgens buitengesloten voelen.

tonny

tonny

15-11-2008 om 14:30

Iedereen welkom, maar niet op élke foto ;)

Wat mij betreft: zet iedereen die zich er op dit moment bij voelt horen op de foto en maak geen onderscheid.

En maak daarnaast ook een foto met alleen bloedeigen familie erop. Kan de feestvierder beide foto's gezellig ingelijst ophangen.

Mensen er af knippen - tja, het lijkt mij niet leuk als je bij het maken van een groepsfoto op een 'afkniplocatie' wordt gesitueerd. Dat voelt toch als een motie van wantrouwen.

Enige tijd geleden kregen wij een hema-verjaardagskalender vol foto's van familie plus aanhang. Inmiddels is er iemand 'geskipt' uit het dagelijks bestaan en diegene zien we nooit meer; verkering uit. Die kalender vind ik nog steeds leuk maar ik heb geen zin bij de drie, vier maanden waar het om gaat die persoon telkens te zien. Dus over enkele foto's heen heb ik iets/iemand anders geplakt. Tja, je moet wat.

Een digitale gefotoshopte foto vind ik een beetje armoedig hoor... Wie geen zin heeft bij dat feest te zijn, komt ook niet op de foto. Niks aan te doen.

tonny

Massi Nissa

Massi Nissa

15-11-2008 om 14:35

Ja, raar

Marokkanen hebben vaak zo'n gefotoshopt familieportret omdat familieleden door heel Europa en Noord-Afrika heen verspreid zijn. Zo'n foto is dan meestal een gruwelijk lelijk stuk rommel waarop lijkbleke mensen worden afgewisseld met mensen met bijvoorbeeld een lila huidskleur. De meneer van de fotowinkel plakt er dan vaak ook nog een hilarische achtergrond achter, soms zelf meerdere naast elkaar. Oma staat dan voor een palmboom, opa in een Zwitsers alpenweitje en tante Fadoua heeft een piramide achter haar linkerschouder.
Om zo'n foto zit dan nog een Schitterende Lijst net rhinestones, nepgoud, mozaiek en een verdwaalde korantekst. Het geheel is verpletterend, echt waar. Ik zou er graag een willen hebben.
Nee alle gekheid op een stokje, die oma wil zo'n ding toch helemaal niet? Die organisator klinkt als zo'n familielid dat dit soort Taken ongevraagd op zich neemt en er dan vervolgens nog jaren over doorzeurt. Griezel.
Groetjes
Massi

Pelle

Ik moest gelijk denken aan "de muur" bij schoonmoeder. Daar heeft al 3 keer een foto gehangen met een schoonzoon/dochter die naderhand weer verwijderd is. Man en ik zijn al 10 jaar bij elkaar maar ik ben nooit op de muur gekomen (volgens mij helemaal geen foto's van mij tot ons huwelijk) en zeg ook al een beetje grappend dat ik dat niet wil, zodat ik er ook niet afgehaald kan worden!

Sancy

Sancy

15-11-2008 om 18:36

Hahaha

Nou Pelle, tijdens het feest schijnt niet te kunnen omdat zelfs dan de familie niet compleet aanwezig is. dat haal ik tenminste uit die brief van Scharrels Inbegrepen.
"Hangt er bij jullie oma een foto aan de muur met ex-familieleden?" --> geen groepsfoto, maar mijn vader heeft van ieder kind de 'officiële' (trouw)foto aan de muur. die blijven daar ook hangen totdat wij ze na zijn dood verwijderen denk ik. En ja, er hangen dus ook foto's met mensen die nu ex-partner zijn.

Margriet*

Margriet*

15-11-2008 om 22:23

Haha pelle

Mijn schoonzusje en ik maken die grap ook altijd. Bij mijn schoonouders hangt een zeer gedateerde 'staatsie' portret aan de muur van de familie met aanhang. Wij staan aan de zijkant en maken altijd de grap dat dat wel zo praktisch is want je kunt ons redelijk onzichtbaar er af knippen.
Ik vind het sowieso gedateerd zo'n foto, dus ik zou niet eens op het idee komen. Als het echt het idee is zou ik denk iedereen zijn eigen foto laten inleveren en daar een compositie van maken. Het is iedereen zijn eigen keus hoe hij/zij dat aanlevert. Zoals er al bij stond een foto is een momentopname en daarom ben ik ook niet zo voor foto's zichtbaar uitstallen etc.

Prulletje

Prulletje

15-11-2008 om 22:58

Massi

LOL! Ik zie het helemaal voor me, prachtig!

Prulletje

En waarom niet zonder aanhang?

wij hebben laatst ook familiefoto's laten maken....en hebben gemaakt 1 foto met alleen kinderen (dus zonder aanhang+kleinkinderen) 1 alleen de kleinkinderen en 1 van allemaal kinderen, aanhang+ kleinkinderen bij elkaar. mocht er héél veel mis gaan....hoef je er maar 1 van de muur te halen, toch?
ik zou ook nooit een 'geshopte' foto aan de muur willen hebben trouwens...dan maar een collage.
groeten albana

Gnome

Gnome

16-11-2008 om 23:56

Gefotoshopped

wij hebben foto's laten maken bij rogiervisser.nl en daarbij heeft hij een onwijs leuke collage gemaakt, neem maar eens een kijkje, het kan wel degelijk heel erg gaaf worden

ik vind dat je het aan de stelletjes zelf over moet laten, zoals sommigen al zeggen, een huwelijk kan ook stuk gaan en een 'kalverliefde' kan wel degelijk uitgroeien tot een stabiele relatie...

Plien

Plien

17-11-2008 om 00:26

Klopt

Ik sta, amper 6 maandjes verkering en 19 jaar oud, op een familiefoto bij mijn schoonfamilie. Ik wilde nog bescheiden aan de kant gaan toen de foto werd gemaakt maar ze sleepten me er gewoon weer bij.
Dat alles is nu zo'n 22 jaar geleden, we zijn nog steeds bij elkaar ;)

Polly Shearman

Polly Shearman

18-11-2008 om 14:52

Mijn vriendje

staat op de foto bij het 60 jarig huwelijk van mijn opa en oma, naast mij natuurlijk, want dat moest! en ja hoor een week later was het uit!! haleluja!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.