Home » Forum » Beginnende verkoudheid testen

Beginnende verkoudheid, testen?

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pluk
Beginnende verkoudheid, testen?

Ik voel een verkoudheid opkomen. Koud rillerig loopneus, zwaar hoofd, tranende ogen, beetje last van de maag, kriebel in de keel, moe. Heel lichte klachten.

Ik weet dat ik me mag laten testen op corona, maar het voelt wat overdreven, het is precies als een normale verkoudheid. Ben echt totaal niet ziek.

Zouden jullie je laten testen op corona?

koffie
isolatie en huisgenoten

Heb je huisgenoten? Dan lijkt het me wel verstandig. Is het geen corona dan kunnen zij gewoon naar buiten. Maar als t wel corona blijkt te zijn , moet jij in isolatie - om te voorkomen dat je hen besmet. En zij mogen niet meer naar buiten/school/werk.

Als je alleen bent, of iedereen blijft de komende dagen toch al binnen, dan kun je het ook even afwachten. Al is zelfs dan een afspraak maken misschien wel handig. Op sommige locaties kun je niet binnen 24 uur getest worden, dan heb je vast iets voor als t toch erger wordt.

M Lavell
Bekijk het dashboard

Kijk hier https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

Het aantal besmettelijke mensen in Nederland is op dit moment 9,9 per 100.000
Je kunt ook kijken hoe het bij jou in de regio is.

Aan de hand daarvan kun je inschatten of jij tot een van die uitzonderlijke personen hoort die in de afgelopen periode besmet is.

Je kunt ook deze gebruiken https://decoronacheck.nl/ voor alle zekerheid

Niki73
Ja

Ik zou mezelf absoluut laten testen. Meten is weten.

Iris
Als

je niet positief getest bent, mogen huisgenoten wel naar buiten als je geen koorts of benauwdheid hebt. Als je wel koorts of benauwdheid hebt, mag een huisgenoot zonder klachten wel even boodschappen doen.

Pluk
Waterig

Ik voel me oké, Alleen wat waterig, zeg maar.. volgens de regels mag mijn gezin gewoon van alles doen. Voor mezelf vind ik testen niet nodig, ik werk toch thuis. In mijn regio is de kans niet groot. Overal is de kans heel klein nu.

Als ik zou laten testen is dat meer in het algemeen belang, zeg maar. Zodat er een goed beeld is van de verspreiding. Maar de klachten zijn zo miniem dat ik twijfel.

M Lavell
Dat is maar betrekkelijk

Meten is helaas geen weten.

Het is vaak voorgekomen dat mensen met klachten in eerste instantie negatief testten en later toch positief. Het komt ook voor dat mensen zonder klachten toch positief testen.

Ik denk juist dat het maatschappelijk verantwoord is om een beetje kalm aan te doen met die testen. Los van de belasting van het testapparaat, moet je voorkomen dat jij en je omgeving “testmoe” worden (nu al zo vaak negatief getest, zal wel weer niks zijn).

Voor de zekerheid kun je meedoen aan de coronacheck.
Maar ondertussen is het koud en miezerig rot weer. Alle reden om een verkoudheidje te vatten.

Z.O.
kans

Volgens het dashboard zijn er hier 1,5 per 100000 positief getest. Dat is inclusief personeel van de vleesverwerker uit de buurt dat vorige week in de rij stond (men zei dat ze daar van waren, tenminste). De capaciteit was meer dan 300 per dag. De meeste mensen testen dus negatief. Ik vind het wel dubbel: aan de ene kant komen ze steeds op een groot aantal besmette mensen áls ze eens een bedrijf testen, en aan de andere kant komt er uit de individuele aanmeldingen dus blijkbaar niet zo heel veel. Terwijl je zou denken dat als er bij zo'n bedrijf veel besmettingen zijn zonder klachten er overal vast wel van dat soort gevallen rondlopen, die alleen niet getest worden. Ook de eerste bij de vleesverwerker/slachterij/fruitbedrijf heeft het ergens opgelopen. Dat het dan op zijn werk sneller verspreid wordt, ok, maar de bron verspreidt het ook nog ergens anders. Het virus kiest immers niet precies iemand die straks naar zijn werk bij de slachterij gaat enz. Aan de ene kant denk ik, het moeten dus veel meer mensen zijn, maar aan de andere kant worden die niet gevonden.

40er
Dashboard

Volgens het dashboard hier 0,3 per 100000, fijn om te weten dat er hier betrekkelijk weinig worden aangestoken.

Om op de vraag van pluk terug te komen. Bel met de GGD, daarvoor is het.
Ik temperatuur me al vanaf half maart elke dag, gewoon om zeker te weten dat ik geen verhoging heb (op wens van de zorgaanbieder waarvoor ik werk). Het is heel duidelijk wat de klachten kunnen zijn en die heb je!
Stel dat je het hebt, hoeveel mensen wil je aan steken voordat je er wel wat op uit doet?

Tijgeroog
Ik wel

Ik had dezelfde twijfel, ook wat lijkt op een beginnende verkoudheid (met alle signalen), maar niet veel meer dan dat. Ik heb toen het langzaam meer leek te worden gebeld en het dilemma voorgelegd en het advies gekregen om te testen. Voor mij was het zwaarste argument om toch te testen ik wil voorkomen dat ik verder verspreid. (Tegenover: ik stel me aan en wil geen onnodig belasting op de testcapaciteit zijn)
Overigens... ik heb gistermiddag gebeld en kan pas maandag terecht. (Geen testen in het weekend) Ik heb wel gevraagd wat te doen als ik tegen die tijd geen klachten meer heb, en dan mocht ik er vanuit gaan dat het gewoon ene verkoudheid is en kan ik de afspraak annuleren. Ik voel me vandaag al beter dan gisteren, dus hoop dat dat doorzet en ik kan afzeggen.

Zonnehoed
Gewoon bellen

Daar is dat nummer van de GGD toch voor open gesteld?

Pluk
Gebeld

Ik heb gebeld. Ik kan het even aanzien en als het doorzet alsnog getest worden. Ik belde voor advies, maar kreeg dat eigenlijk niet. Het is mijn eigen keuze dus blijkbaar maakt het de ggd niet zoveel uit. Ze suggereerde wel voorzichtig dat afwachten ook prima was. Ik vind het wel een beetje vreemd, maar ik wacht gewoon af of het doorzet en intussen blijf ik thuis.

Ik heb precies dezelfde gedachte als Tijgeroog trouwens: ik kan best thuisblijven, maar wil voorkomen dat man en kinderen het ongemerkt verspreiden, zeker nu net alles weer open gaat. Ik wil dat niet op mijn geweten hebben. Dus als het aanhoudt dan laat ik me testen.

Er waren overigens geen wachtenden voor me, ik kreeg meteen iemand aan de lijn.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.