Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Bekeuring

Ik snap echt niet wat me vanmiddag overkomen is: een bekeuring, de eerste in 25 jaar en waarom - ik snap 't niet. Volgens meneer agent heb ik geen voorrang verleend aan een auto op de rotonde. Huh? Die auto reed niet op de rotonde -hij kwam van links en wilde de rotonde oprijden - ik deed hetzelfde nl. de rotonde oprijden maar dan een kwartje verder. Ik heb hem/haar niet gehinderd. Meneer agent reed zo'n 150 meter achter mij en had echt gezien dat ik geen voorrang verleende. Dat kost - schrik niet - 160 euro. Heeft bezwaar aantekenen nut of is dat een postzegel verspild?
Als er morgen iemand voor je neus uitgebreid stil gaat staan voor een rotonde terwijl er ruimte genoeg is om gewoon door te rijden, dan ben ik het. Sorry.

Gewoon bezwaar maken

Niet geschoten is altijd mis. Bij mij is op die manier ook eens een bekeuring kwijtgescholden. Niet omdat ik op inhoud gelijk kreeg, maar omdat de gemeente niet binnen de gestelde termijn op mijn bezwaar had gereageerd ;-)

Het zou kunnen dat je misschien in de ogen van de agent iets te kort voor de ander de rotonde opreed? In dat geval had je gewoon pech dat -ie er stond (en misschien zijn quotum nog niet had gehaald deze maand?).

Sterkte ermee, 160 euro zou je natuurlijk liever voor wat anders gebruiken.

Chris

Jaymza

Jaymza

19-02-2010 om 21:19

Helaas heeft een agent altijd gelijk, ook al heeft hij het niet. Ik zou het wel proberen!

jaymza

Ik zou zeker in bezwaar gaan

Want in dit geval is er geen sprake van een kaal feit (een foto van jou, rijdend door rood licht bv) maar een situatie die een bepaalde inschatting vergt. Ik ken precies de situatie waar jij op doelt en geef dan ook geen voorrang omdat ik dan inschat dat we beiden prima kunnen doorrijden. Jij maakte een iets andere beoordeling dan de agent en dat moet je sterk naar voren brengen in je bezwaar!
Succes ermee.

Vonda

Kadonaj

Kadonaj

28-02-2010 om 05:11

Motoragent of in de auto?

als de agent alleen was heeft het altijd zin, maar had hij een collega bij zich, dan heeft hij 'een getuige' en heb je dus meestal echt pech...

succes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.