Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Shirka

Shirka

18-11-2009 om 10:57

Benelux next top model gezien? ging het nou eerlijk?

Wie heeft er ook naar de finale van Benelux Next Top Model gekeken? Ik raak het idee maar niet kwijt dat het oneerlijk ging....
Maxime, Denise en Rosalinde stonden in de finale. Elk jurylid kon punten geven, ik geloof 20. Drie juryleden gaven elk een ander meisje punten. Toen stond het dus gelijk. Ieder meisje had 20 punten. Toen kreeg Rosalinde 20 punten en toen was als laatste Marianna (de catwalk coach) aan de beurt om punten te geven en die zei: "Nu heb ik dus een probleem." Het was live televisie. Ik dacht die gaat dus Maxime of Denise punten geven, en dan eindigt het met een gelijke stand. Dan hebben ze dus een probleem.
Daphne deed of ze niks hoorde en zei dat ze nog even een extra applaus wilde, de camera draaide weg van Marianna. Toen Marianna het woord kreeg haalde ze de foto van Rosalinde uit de envelop en voilá Rosalinde had gewonnen.
Wij zaten thuis echt met verbazing te kijken en hadden het vermoeden dat in het stukje dat er geklapt werd en de camera wegdraaide snel een foto van Rosalinde in de envelop van Marianna is gestopt. Of zoiets.... maar ik kreeg sterk de indruk dat het niet klopte.

Wie heeft het ook gezien en denkt net zoiets? Of nog beter: wie was in de studio en heeft gezien hoe het is gegaan??

Is mij niet opgevallen

dat laatste wat jij zegt, maar ik vond het wel frappant dat er gezegd werd dat die Marianne de winnares bekend zou maken, want het kon dus ook gelijkstand worden en dat zei ze dus duidelijk niet ! Toen zat ik dus ook met een opgetrokken wenkbrauw.

Ik snap het concept van de 20 punten ook niet, het kan het zo goed 1 punt of 1 stem kunnen zijn. Dus wat die '20' van doen had was mij onduidelijk.

Ik vond overigens ook dat Rosalinde de zwakste uitstraling had en geen interessant gezicht heeft, dan vond ik dat Vlaamse meisje veel beter als 'top model', ik vond de Rosalinde en dat donkere meisje wel weer heel geschikt voor C&A en ander commercieel werk.

Niet eerlijk volgens mij

Ik heb ook gekeken met puberdochter en mij viel op dat Rosalinde van begin af aan bij het catwalken in het midden stond. Het hele concept had iets van dat trapje bij de olympische spelen: nr 1 in het midden en nr 2 en 3 ernaast. Als ze met z'n drieën liepen, ging Rosalinde ook steeds voorop (en trok daarmee de meeste bekijks natuurlijk). Toeval of niet??
Verder vond ik de puntenverdeling inderdaad eigenaardig. Met 100 punten over vijf juryleden verdeeld kun je aardig wat kanten uit. De kans op gelijkspel is volgens mij groter dan de uitslag die er nu uitkwam.
Tot slot vind ik de titel "Benelux top model" vrij misleidend, als er alleen Nederlanders en Vlamingen mee mogen doen.
[email protected] (die Rosalinde wel het mooist vond)

Sassie

Sassie

18-11-2009 om 13:23

Wel gezien

"Tot slot vind ik de titel "Benelux top model" vrij misleidend, als er alleen Nederlanders en Vlamingen mee mogen doen".

Waar baseer jij dat op?

Ik vind Denise zeer geschikt als commercieel model. Ze liep ook erg goed op de catwalk moet ik zeggen (liep zelfs als beste), maar vind het verder geen Topmodel in die zin dat je er maar eentje van hebt met die uitstraling. Ze mist voor mijn gevoel net dat beetje extra's (noem het de X-factor) die Maxime en Rosalinde wel hebben. Die hebben iets heel specifieks over zich waardoor je naar ze blijft kijken.

Maxime en Rosalinde vind ik wel uitgesproken Topmodellen. Maxime vind ik echt een catwalkmodel voor grote ontwerpers evenals Rosalinde. Ik vind overigens dat Maxime zeer goed liep op die superhoge hakken en dat in zo'n korte tijd. Nee, die komt er heus wel.

Rosalinde is altijd een favoriet van mij geweest. Ik houd nu eenmaal van een klassieke uitstraling en ze heeft gewoon een bijzonder mooie kaaklijn. Ze is lang en niet vel over been (dat zie ik graag). Echt een model voor ontwerpers als Versace. Ze heeft iets mysterieus, iets onaantastbaars over zich waarnaar je blijft kijken. Nee, Rosalinde is een terechte winnares hoor.

Meteen uitgezet

Dat is de beste manier om dt soort belachelijke programma's van de buis te weren..

Project catwalk

vind ik trouwens echt een super leuk programma, vind het echt geweldig om te zien wat ze elke keer weer maken, hoe creatief ze zijn. Eigenlijk het enige op de buis naast het journaal en P&W waar ik echt voor ga zitten.

Dat is

na dat modellen programma.

Sassie

Sassie

18-11-2009 om 13:44

[email protected]

"Dat is de beste manier om dt soort belachelijke programma\'s van de buis te weren.."

begrijp dan ook niet waarom je dan hier reageert.

Klopt manda (ot)

Dat modellenprogramma kijken we niet, maar voor Project Catwalk gaan we echt zitten. Ik vind het echt razendknap dat die ontwerpers in zo'n korte tijd met iets origineels op de proppen kunnen komen. Je ziet wel heel duidelijk niveauverschil trouwens.

Ik gok op die Irina als winnaar. Ze is een beetje een kreng, maar tot nu toe is ze wel het meest constant.

Chris

Project catwalk!

Geweldig programma!

Benelux finale vond ik een afknapper, vooral erg saai ;)

De puntentelling vond ik ook vreemd, waarom perse 20 punten geven, het was veel leuker als iedereen tot 20 punten had kunnen verdelen onder de meiden (of zou dat te moeilijk rekenen zijn ;-) )

Shirka

Shirka

18-11-2009 om 18:38

Op het viva-forum denken ze ook aan fraude

Ik heb op het Viva-forum even meegelezen. Daar wordt ook beweerd dat het niet helemaal eerlijk ging. En zoals ik hier lees wordt die mening gedeeld...

Groetjes Shirka

toja

toja

18-11-2009 om 20:06

Ook catwalk fan

Hoi,
hier ook een project catwalk fan. Vind ik echt een heel leuk programma. En inderdaad maakt Irina een goede kans om te winnen.
De finale van Benelux next Topmodel heb ik niet helemaal gezien; maar wel het einde. De woordkeus van Marianne was gewoon een beetje ongelukkig; want ze wisten allang wie er zou winnen. Dat hadden ze toch achter de schermen al overlegd? Ze probeerde het gewoon een beetje spannend te maken. Van mij had Maxime trouwens ook wel mogen winnen; Rosalinde is ook een goede (veilige?) keus!.

Jujube

Jujube

18-11-2009 om 22:16

Yep

Het was vanaf het begin van de uitzending duidelijk dat Rosalinde zou winnen. Ik heb elke week samen met mijn dochters gekeken, die vinden het een geweldig programma (vooral de onderlinge ruzies). Wij waren alledrie voor Maxime, ik vind haar echt een 'high-fashion model'. En tevens de meest sympathieke van de drie.
Project Runway vind ik echt heel leuk. Dat zijn mensen die gewoon talent hebben. Leuke opdrachten ook. En Tim Gunn draagt het programma, ik ben dol op zijn commentaar!
Groet,
Jujube

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2009 om 01:39

Nee niet gezien

En ik wíl het ook niet zien. (Sassie... Shirka vroeg "Benelux next top model gezien? ging het nou eerlijk?" Zowel [email protected] als ik hebben het niet gezien en geven daarmee óók antwoord op die vraag. We geven zelfs een toelichting!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

19-11-2009 om 09:02

Hoezo niet eerlijk?

Ik vond het ook een beetje vreemd gaan. Maar niet eerlijk? Hoezo zou het niet EERLIJK zijn gegaan? En fraude?
Eh... er is een vakjury die de beslissingen neemt. Het hele programma door, dus ook in de finale. En natuurlijk hebben ze vooral met elkaar duidelijke afspraken gemaakt over het gewicht van de stemmen, eventuele veto's etc. Lijkt mij niet meer dan normaal. Het gaat niet zomaar een om medaille die je wint, maar wel om een flink arbeidscontract.
Dus wat zou er dan uiteindelijk niet eerlijk zou zijn gegaan? Is er iemand bewust benadeeld ofzo? De jury heeft gewoon degene gekozen die zakelijk gezien de meest interessante is. Lijkt mij niets oneerlijks of frauduleus aan.
(Ik denk dat vooral de montage/regie een beetje knullig was)

Sassie

Sassie

19-11-2009 om 10:13

Kaaskopje

je hebt je punt wel duidelijk gemaakt zo. Wat ik niet begrijp is wanneer je je zo ergert aan een programma die volgens jouw dan zo belachelijk is, dat je dan toch nog reageert. Ik zou daar dus niets eens op reageren....??

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2009 om 13:04

Misschien

maar nu spreek ik voor mezelf, is dat ook om een signaal af te geven dat ik dit soort programma's bij lange na geen goede zaak vind. Zolang aangemoedigd wordt dat modellen mager moeten zijn om mee te kunnen tellen vind ik dit soort programma's bijna net zo'n ongezonde beeldvulling als reclame voor bijvoorbeeld tabak of je tot kinderen richten om naar McDonalds te gaan. En dat mag ook niet (meer). Dus ongeacht de verdere inhoud van het programma is alleen dat al de reden waarom ik er niet voor ben.

Benelux

Sassie, ik heb alleen Nederlandse en Vlaamse modellen gezien. Ik weet niet of Waalse en Luxemburgse dames ook mee mochten dingen, maar dan zijn ze om wat voor reden dan ook meteen uitgeschakeld. Ik kan me voorstellen dat daarbij taaltechnische overwegingen doorslaggevend zijn geweest.
Een belangrijk onderdeel van dit soort programma’s is natuurlijk de haat en nijd onderling tussen de deelnemers. Niets zo heerlijk voor de kijker als gekissebis, roddelarij en zo. Beetje lastig als je dan niet dezelfde taal spreekt. Verder (maar dit is een ernstig vooroordeel, ik geef het onmiddellijk toe) zie ik Daphne Deckers geen fatsoenlijke Franse zin uitspreken, laat staan dat deze ook nog betekenis heeft.
[email protected]

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2009 om 14:36

Ik zal wel

een vreselijke drooghommel zijn maar ook die roddel, haat en nijd en bijbehorend gekissebis vind ik geen vooruitgang op tv. Ik vind het ordinair. Dus nee... voor mij is dit juist niet heerlijk.

Sassie

Ik reageer omdat ik het een slecht programma vind en ik hoop dat veel mensen dit bedenken en snel hun TV gaan uitzetten als dit soort belachelijke leeghoofdige geneuzel de revue passeert.Zodat er snel meer plaats komt voor TV die wel de moeite waard is. De Willem Ruisshow destijds was tenminste nog een vrolijk programma wat tenminste geen schade aanrichtte.

Damajo (werkt o.a. met mensen die een eetstoornis hebben)

Tirza G.

Tirza G.

19-11-2009 om 17:23

Toch gek

denk ik dan in alle commotie over het aanmoedingen van anorexia door magere modellen dat óvergewicht vandaag de dag het grootste probleem is in het westen. Daar gaan meer mensen aan dood dan aan anorexia.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

19-11-2009 om 17:23

Daffie

Heeft VWO gedaan mét een alfapakket, dus goeie kans dat ze er een aardige Franse zin uit kan persen.

Tirza

Katja

Katja

19-11-2009 om 19:51

Als daffie..

.. vwo heeft gedaan snap ik niet dat haar Engels ook zo beroerd is. Ik vind haar sowieso erg dommig overkomen en ze zegt steeds dezelfde dingen. Ook wiebelt ze zo tijdens het presenteren wat me enorm irriteert. Echt niet het kaliber van een Tyra!

En ik vond niet 1 model echt knap. Ze hadden mi geen van allen de allure die sommige Am. modellen of vorige modellen uit onze serie wel hadden. Rosalinde moet eerst eens d'r tanden bleken! Brr wat een lelijk gebit. En de uitstraling van een pakje boter. Nee dit was het niet hoor! Wacht weer op de Am. versie...

ps project catwalk idd super, creatief en leuk volk. Ga ik ook echt voor zitten elke week.
Katja

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2009 om 20:55

Wat is de conclusie die ik hieruit moet trekken tirza

Jij vindt het dus niet negatief als een meisje die er in mijn ogen al zéér slank uitziet te horen krijgt dat er toch echt nog wat kilo's af moeten als ze verder wil? Overgewicht is hier in het 'Westen' inderdaad een groter probleem, maar dat maakt dit onderwerp niet onbelangrijk.

Tirza G.

Tirza G.

19-11-2009 om 22:54

Nee maar wel maf

Ik vind het maf dat er altijd zo automatisch gelinkt wordt tussen magere modellen en anorexia. Volgens mij is de conclusie dat al die magere modellen leiden tot overgewicht nét zo makkelijk te trekken.
En dat wij die meiden mager vinden: daar gaat het niet om. Wij zijn niet de vakjury, wij kennen de nuances van het vak niet. Als "zij" zeggen dat je met zo'n lichaam het wel kunt vergeten als bikinimodel in de US, dan geloof ik dat. Ik ben de deskundige niet. Ik vind iedereen onder de 25 prachtig.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

19-11-2009 om 22:56

Katja :-)

Wij roepen hier zodra Daffie in beeld komt: en dat is natuurlijk een dróóm voor ieder beginnend model!!
Ik vind het wel knap dat iemand met uitroeptekens kan praten :-) Ach, ik vind d'r wel grappig; een eelske medde zou mn vader zeggen :-). Tyra spreekt tenslotte ook geen Nederlands of Frans, nietwaar.

Tirza

Daphne

ach ze doet haar best, ik vind haar qua intelligentie ver boven de gemiddelde bn'er uitkomen. En ze is denk ik wel 1 van de succesvolste Nederlandse modellen geweest.

Wel irritant dat ze telkens in die loi reclame daar zo koddig in het park op haar buik ligt te doen alsof ze een jonge studente is, die zie ik bijna dagelijks voorbij komen. Ze zou mi wat selectiever met reclames bezig moeten zijn, dat met die lollie staat mij ook nog wel bij, ook een misstap.

Trouwens ik vind die modellen ook te zwaar voor high fashion, met name rond de heupen en benen. Prima voor de C&A maar dan moet je het programma niet 'top model' noemen, dat klinkt zo high fashion en dan is dit niet het juiste format en formaat ;-) Daarom denk ik dat die Maxime gewoon verder moet gaan via een goed modellenburo, elite ofzo.

Goh, waar heb ik het eigenlijk over, simpele entertainment, maar wel vermakelijk ;-)

Vic

Vic

20-11-2009 om 11:02

1 keer gezien

Ik heb toevallig net die ene aflevering gezien waarin dat meisje de opmerking kreeg dat ze wel een plus size model kon zijn. Vanwaar die ophef? Dat meisje, hoewel ze er prima uit zag, was best slank maar had geen modellenfiguur. Het meisje dat nu gewonnen heeft vind ik ook niet echt mager. In de aflevering die ik heb gezien zaten meisjes (o.a. eentje met héél kort haar) die graatmager waren. Dat is toch over het algemeen ook het formaat meisje dat je op de catwalk tegenkomt (nou ja, men, ik kom persoonlijk nooit op catwalks).

Kaaskopje

Kaaskopje

20-11-2009 om 21:52

Vic

Ja dat kom je inderdaad op de catwalk tegen. Ik meen me te herinneren dat Spanje of een modehuis uit Spanje daar niet meer aan mee wilde doen en dat zou ik nou eens een goed initiatief vinden.

Katja

Katja

21-11-2009 om 14:13

De allure was iig ver te zoeken..

... Benelux Next Top Model.. met Ecco en C en A!

Haha wat een afgang. Op Ecco schoenen en met je C en A outfit. Op beide niks aan te merken maar ieder zichzelf respecterend top model haalt er natuurlijk haar gepoederde neusje voor op!
Haha.

Groetjes van 'uber stylist uit de lage landen' Katja van Schaik haha!

Tirza G.

Tirza G.

21-11-2009 om 17:25

Ach katja

In de andere landen zijn het ook zeker niet alleen maar de grote namen. In de Amerikaanse versie dragen ze ook geen Calvin Klein, Prada of Dior.
De campagne voor Covergirl waar altijd zo over wordt opgegeven is op zich wel een grote campagne, maar Covergirl is gewoon een merk Kruidvat-niveau in de States. Ze winnen in de US-versie ook geen contract bij Chanel ofzo.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.