Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Bewaren van teksten

Ik wist even geen betere titel, maar ben benieuwd naar volgende. Wat doen jullie met losse teksten die je tegenkomt en graag later nog eens wil bekijken en dus wil bewaren?
Ik zoek een handig systeem om allerlei losse dingen die ik tegenkom te bewaren. Het gaat dan vooral om mooie of inspirerende dingen en soms ook om praktische, handige tips. Bijvoorbeeld een blogpost met een mooie achterliggende gedachte, een inspirerende spreuk, een lijstje met handige tips. Ik kom dat soort dingen zowel online als offline (tijdschriften e.d.) tegen. Ik twijfel tussen iets digitaals of gewoon op papier. Een soort knipselmap is op zich geen gek idee, maar dat betekent weer dat ik dingen moet gaan printen. Digitaal betekent dat ik dingen moet gaan scannen, op zich geen ramp, maar hoe orden ik het dan? Een programma als Evernote bijvoorbeeld? Is dat handig? Wie heeft een handig systeem en wil dat delen? Of ben ik de enige die dit soort dingen wil bewaren?

kamille

kamille

02-08-2012 om 19:21

Evernote, ja

Je hebt wel een uploadlimiet van, ik geloof, 80 mb/maand. Ik bewaar er van alles: interessante achtergrondinformatie, recepten, praktische informatie, kortom wat jij ook wil bewaren.
Alleen voor quotes heb ik al jaren een apart schriftje. Nog heel oldskool pen en papier :)

Ipv scannen

Ik maak ook vaak gewoon een foto van een interessant receptje, openingstijden, etc. Dat gaat een stuk sneller dan scannen!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.