Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vic

Vic

24-08-2009 om 11:15

Bij welke temp. zwemmen in buitenbad

Om het vakantiegevoel nog even vast te houden wilde ik woensdagmiddag gaan zwemmen in een buitenbad. Op teletekst zag ik dat de temperatuur deze week gaat zakken en dat het woensdag 23 graden wordt. Is dat warm genoeg om buiten te zwemmen (en zonnen)? Anders ga ik op zoek naar een leuk binnenbad hier in de buurt.

Verwarmd buitenbad?

Ik zou op zoek gaan naar een verwarmd buitenbad! Maar ik ben dan ook een koukleum. 23 Graden en zon lijkt me warm genoeg om op een ligweide te gaan zonnen, alleen zou ik wel een lekkere grote handdoek meenemen om even op te warmen voor als je uit het water komt.

Veel plezier woensdag!

Chris

Julie

Julie

24-08-2009 om 11:50

Vroegâh

Hadden we alleen maar een buitenbad. Het werd verwarmd tot 18 graden en we zwommen er van mei tot en met september.
23 graden kan makkelijk. Het ligt vooral aan de wind denk ik.

Puck2

Puck2

24-08-2009 om 12:02

Lekker buiten

Bij 23 graden is het in de zon heerlijk zonnen vind ik. Is het veel warmer dan zoek ik al snel weer de schaduw op. En de zwembaden zijn nu allemaal wel redelijk verwarmd door de zon van de afgelopen tijd dus echt koud zullen die ook niet zijn. Vergelijk het een beetje met zee: daar ishet ook heerlijk zwemmen in september als de luchttemperatuur al wat lager wordt en het zeewater nog opgewarmd is door de zomer.

Linda99

Linda99

24-08-2009 om 13:02

Koud!

Afgelopen donderdag was het tropisch warm maar toch vonden mijn dochter en haar oma het buitenbad waar ze waren wel erg koud. Denk dat het bad niet verwarmd wordt. Dus als dat bij jullie wel zo is...

tonny

tonny

24-08-2009 om 21:10

Buiten zwemmen

'k denk dat je daar een beetje aan gewend moet zijn, als je zomaar een keertje gaat is het vast te koud voor je gevoel.

Mijn man zwom in onze vorige woonplaats dagelijks in het (lichtelijk verwarmde) buitenbad, van eind april tot begin september. Maar dat was gewoon baantjes zwemmen, niet relaxen en op de kant liggen.

De wind is het hinderlijkst, denk ik, maar volgens mij worden buitenbaden wel zo aangelegd dat je zo min mogelijk last van de wind hebt.

Buiten zwemmen is véél lekkerder dan overdekt!

tonny

Tirza G.

Tirza G.

24-08-2009 om 22:44

Kom op zeg

Hier wordt gezwommen in open water, gewoon aan de zeedijk. Watertemperatuur hóóguit 20 graden.

Tirza

Emmawee

Emmawee

24-08-2009 om 23:02

Nog een vraagje... (beetje ot)

Is het nou zo dat ik als volwassene min of meer terecht slechter tegen koud water kan dan mijn kinderen? Zoals mijn moeder vroeger ook altijd stond te hyperventileren om door te komen, terwijl ik mij gewoon in het water liet vallen? Ik dacht aan meer huidoppervlak of zoiets...
Of stel ik me gewoon aan?
Groeten, Maw.

Vic

Vic

24-08-2009 om 23:06

Besloten

Oudste wilde niet naar het openluchtbad in het dorp. Het water daar schijnt écht heel koud te zijn. Daar had ik geen weet van want ik breng de tijd meestal door in het peuterbadje en dat is een stuk warmer (en ik wil niet weten waardoor). We gaan nu naar een overdekt zwembad in de buurt waar ook een buitenbad is dat met mooi weer open gaat.

Emmawee

Emmawee

24-08-2009 om 23:18

Vic

Het peuterbadje is warmer omdat dat kleine laagje water veel sneller kan worden opgewarmd door de zon, dan zo'n enorm diepe bak. Echt waar. Daar komt het door. Echt.
Groeten, Maw.

Rosalinde

Rosalinde

25-08-2009 om 08:52

Zee

Wij zwemmen in zee,koud maar als je door bent heerlijk.

Vaker doen

in de openlucht zwemmen. Je moet jezelf er een beetje in harden.

Brianna F

Brianna F

25-08-2009 om 09:42

Verwend?

Ik denk, dat wij zo verwend zijn met subtropische zwembaden dat we allemaal het buitenbad veel en veel te koud vinden. En inderdaad, vroegah zwommen we van april tot oktober in het buitenbad, wat misschien net de 20 graden haalde. Ik heb niemand horen klagen en er al mijn diploma's gehaald.

Siena

Siena

25-08-2009 om 11:00

Heel vroegah

op de basisschool die toen nog lagere school heette hadden wij schoolzwemmen in het buitenbad van het naburig dorp. Zo'n bad met houten beschoeing en een zandbodem. Dat zwemmen werd gecancelled als het water 13 graden was. Met 14 graden gingen we dus nog. Over afharden gesproken. En nee, dat was niét leuk, dat deed zeer aan je huid.

Pluk53

Pluk53

25-08-2009 om 11:54

Ook zo

ook zwemles gehad bij die temperaturen ;). En de badmeester stond dik ingepakt op de kant de aanwijzingen te geven.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-08-2009 om 12:07

Ook vroeger:-)

Ik heb op de lagere school zwemles gehad in een binnenbad, dus daar geen spartaans beleid van april tot oktober. Op de MAVO gingen we in een buitenbad zwemmen in mei, maar dat was niet echt lekker, brrr. En ik heb na het behalen van mijn mavo diploma ook bewust in een bikini op het strand gelegen in een vlaag van 'kijk ons is vrij van school zijn', maar toen was het eigenlijk ook te koud om lekker buiten te bivakkeren in een niemendalletje. Naar mijn idee is het pas écht lekker in en rond een zwembad als het zo'n 25 graden is, maar als het zuiver om het zwemmen gaat kan het met een lagere temperatuur.

Puck2

Puck2

25-08-2009 om 12:55

Niet alleen vroeguh, ook nu

In ons dorp is alleen een buitenbad en er worden hier nog steeds zwemlessen gegeven vanaf half april tot eind september. Kinderen redelijk verkleumd in het zwembad, ouders staan te vernikkelen aan de kant, maar niemand die er iets van over houdt.

Idd, ook nu nog

Ook in ons dorp is alleen een buitenbad, zoon "zwemt" hier al sinds begin mei. Met paarse lipjes, dat wel...

Veronica

Veronica

26-08-2009 om 03:40

Mijn dochters ook

Mijn dochters hebben ook alle 4 in het buitenbad zwemles gehad. Nu ook 1 dochter, ik heb ze alle 4 nooit horen klagen, ze vonden het allemaal geweldig, en in 4 maanden tijd je A en B diploma halen is ook wel lekker natuurlijk.
Dit jaar welgeteld 1 x een klein regenbuitje gehad.
Ik doe dit veel liever dan 1 a 2 jaar naar zo´n vies bedompt binnenbad!!

groetjes Veronica

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.