Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

jessica5

jessica5

21-01-2010 om 23:48

Blue monday

Vandaag gelezen in de Volkskrant.
Wie afgelopen maandag lusteloos,inspiratieloos of zeg maar gerust 'depressief'was,kon daarvoor een eenvoudige oorzaak aanwijzen.
Het was Blue Monday.oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. het geld is op na december,het is donker,druilerig en koud en alle goede voornemens zijn alweer een jaartje uit gesteld.
Blue Monday is natuurlijk gewoon verzonnen.
Ik heb geloof ik elke maandag een "Blue Monday". De eerste dag na het weekend start is vaak niet al te fris en fruitig.
En jullie?

Caro

Caro

22-01-2010 om 00:38

Hier altijd lastig de maandag

Man en ik werken beide op maandag, dus vroeg op. Kids blijven over en ik ben om 17 uur weer thuis. Het lukt me dus niet om dan iets gezonds op tafel te zetten! Ben dan altijd moe ( fysiek zwaar werk) en doe dan maar iets makkelijks.
Verder slaap ik van zondag op maandag altijd slecht! Komt natuurlijk door het andere ritme in het weekend. We slapen uit, keutelen wat en worden niet echt moe. Dus op zondagavond lig ik in bed en denk bij mezelf. Kom op caro, je moet slapen wekker gaat weer vroeg! Ja en dat werkt natuurlijk niet. Neem me al jaren voor om op zondagavond de maaltijd voor maandag voor te bereiden. Maar ook dat lukt niet ( te gezellig, geen zin, lekker luieren enz enz) Dus maandag is hier pannekoeken of "restje"dag.

Nou ja het is nou eenmaal zo, maar maandag is idd niet mijn topdag!

Groet Caro

Maxime.M

Maxime.M

22-01-2010 om 09:30

Oplossing ;-)

Ik ben al jaren vrij op de maandag! Toen ik voor het eerst parttime wilde gaan werken, en graag de vrijdag vrij wilde, kon dat niet op mijn werk. De enige dag die ik vrij kon krijgen was de maandag. Dat vond ik balen, maar vooruit dan maar, dan had ik toch iets aansluitends op het weekend. Maar vrij snel kwam ik erachter dat het een top oplossing was. Ik kan op zondag al genieten dat ik maandag vrij ben, en de vrijdagen, die zijn eigenlijk heel leuk om te werken, de meeste mensen zijn in een goede stemming omdat het bijna weekend is en de feestjes, of eens een borreltje of afscheid, worden bijna allemaal op vrijdagen gevierd.
Dusss... allemaal vrij nemen op maandag ;-))

Maxime

reina

reina

22-01-2010 om 09:50

Eens met maxime :-)

Niet werken op maandag is ideaal! Je hoeft je het weekend niet druk te maken want je hebt de maandag vrij voor het huishouden en in mijn geval voor het voorbereiden van de komende werkdagen. Ik heb dus geen blue-mondays, bij mij zijn ze zonnig gekleurd!

Sancy-OOQ1

Sancy-OOQ1

22-01-2010 om 10:43

Ach ja

Maandag is voor mij de drukste dag van de week. Ik heb een lange reistijd, ik heb op die dag vergaderingen - soms 3 uur achter elkaar - , werk meer uren dan op andere werkdagen, moet op de terugweg om de week ook nog mijn dochter opvissen van de training en kom dan om half 8 thuis. En dan moet ik nog eten. Maar: als ik op die dag ook spijkers met koppen kan slaan en de dingen gewoon een beetje lekker lopen, dan krijg ik er ook energie en eenvoldaan gevoel van.
Afgelopen maandag was echter geen pretje. Mijn wekker ging om 6.30 uur af en tegen de tijd dat ik op mijn werk was had ik al minstens 10 keer gehoord dat het "Blue Monday" was. Ik werd er spontaan depri van.

Maxime.M

Maxime.M

23-01-2010 om 11:14

Didi

Je mist helemaal niets hoor... ja, de maandag dat de anderen werken en een baaldag hebben... maar wie mist díe nou??

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.