Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

margje van dijk

margje van dijk

06-10-2011 om 09:39

Blunder

Getriggerd door IngridT (in Huis, Tuin en Keuken) over de stracotto c.q. mijn ooit geblunderde stoofschotel bedacht ik ineens dat ik eigenlijk wel weer een Echte Blunder te melden heb. De blunderrubriek is opgedoekt, dus dan maar weer gewoon in Off-topic.

Tja. Hoe zal ik dit nu vertellen. Gewoon maar vanaf het begin? Afgelopen zondagochtend ging ik mijn haar verven. Dat doe ik regelmatig. Doorgaans ben ik met een uurtje all-in klaar. Eerst voorbereiden: kwetsbare badkamerzaken een beetje aan de kant schuiven, haar enigszins kammen, verfspullen aankleden, poedelnaakt uitkleden zodat spetters hoogstens op je huid terechtkomen wat niet erg is. Dan de verf in je haar doen, een rotklusje wat je 'scheiding voor scheiding' moet doen, dat kan ik in een kwartier. Dan 20 minuten wachten met die verf in je haar, en dan afmaken: uitspoelen en opruimen/aankleden.

Mijn zwakste moment zijn die 20 minuten dat die verf moet intrekken. Eigenlijk moet je dan gewoon op de wc gaan zitten met een leuk tijdschrift of zo, maar daar heb ik het geduld niet voor. Dus in plaats daarvan ga ik meestal toch een rotklusje doen, zoals alvast de wc schoonmaken, de badkamer poetsen, en de was opstarten. Dit laatste is eigenlijk gekkenwerk, want dan loop ik met die wasmand over de bovenverdieping overal losslingerende kledingstukken te verzamelen waarna ik op zolder alles in de juiste mand gooi en vast een machine aan zet en zo. Op zich niks mis mee, maar met een hoofd vol verf zou je dat toch niet moeten doen. Ik loop dan ook altijd een beetje op mijn hoede, enigszins schuldbewust, voortdurend denkend: straks stoot ik mijn hoofd tegen muur/kast/whatever van een kind en dat is dan voor eeuwig bevlekt net vaagbruine strepen, of: straks spetter ik een verfdruppel op het huiswerk van mijn zoon.

Zondagochtend liep ik dus ook weer zo te redderen. Middelste zat op zijn kamer met de lego te spelen en had eerder naar me geroepen: Ik heb afgesproken dat ik om elf uur naar X ga, hoor (zijn vriendje).

Zo ongeveer rond 11 uur posteerde ik mij pontificaal op de overloop (zoals ik was: schets dit plaatje), en riep naar middelste: Hoe laat ging jij ook al weer naar X? Klinkt er ineens triomfantelijk vanaf de trap: "O, ik ben er al, hoor!".

Daar stond X voor m'n neus. Poedelnaakt (echt po├ędel), met wat bruine vlekken op mijn gezicht, bevlekte schouders en een futuristische smurrie in mijn haar. X was heel even in shock en moest toen heel hard lachen. Hahahaha, wees hij naar me, en dook toen jongste's kamer in. "Ik heb je moeder gezien, die ziet er heel raar uit en ze heeft helemaal geen kleren aan". Jongste reageert onverstoorbaar: "Oh, dat doet ze altijd".

Margje

margje van dijk

margje van dijk

06-10-2011 om 09:41

Ps jongste

Ik weet niet waarom ik af en toe 'middelste' schreef, maar het ging om jongste. Jongste en X zijn 9 jaar.

ishtar

ishtar

06-10-2011 om 10:00

Schitterend!

wat een heerlijke blunder.

Ieks

Oh Margje, jij gaat dat jongetje nooit meer zien zonder er aan te denken dat hij je poedelnaakt op de overloop heeft gezien. En hij zal het vast ook niet snel vergeten!

Dank je wel voor dit opbeurende verhaal, ik ga het onthouden ter relativering van mijn toekomstige blunders.

Chris

Puck

Puck

06-10-2011 om 10:09

O geweldig

En bedankt Margje. Nu moet ik de thee weer van mijn toetsenbord en scherm halen. Ik zie het helemaal voor me hoe jij in je blootje door het huis loopt te huppelen en de wc schoon staat te maken. En reactie van vriendje vind ik ook geweldig, evenals de droge opmerking van jouw jongste. Je staat er mooi gekleurd op bij vriendje X zal'k maar zeggen ;-)

Bellefleur

Bellefleur

06-10-2011 om 10:34

En, hoe is je haar?

ik moet zullke draadjes niet meer lezen op mijn werk. Mijn collega keek verschrikt op toen ik rare geluiden begon uit te stoten. Mijn koffie had ik gelukkig net op.

Lol margje

Hilarisch, zeker ook door de reactie van je jongste :-)

+ Brunette +

+ Brunette +

06-10-2011 om 11:27

Margje

Dat doe ik ook, bloot door het huis lopen redderen als ik mijn haar verf. Ik dacht altijd dat ik de enige was. Fijne reactie van je zoon ook: "dat doet ze altijd" zonder erbij te vermelden dat het alleen is als je je haar verft. Alsof je een soort radicale nudist bent.

Merel

Merel

06-10-2011 om 19:33

Hihihi

Grappig verhaal! Alleen ik verf mijn haar gewoon met mijn kleren aan hoor, daarna dek ik mijn hoofd af met zilverfolie en een handdoek erom en zo wandel ik dan als een marsmannetje door het huis, wachten tot ik het eruit kan spoelen.

Wilma

Wilma

07-10-2011 om 08:57

Hahahaha

Zo grappig als je dit eerst hebt gelezen en dan de titel van het volgende draadje ziet. 'k Dacht echt even "nou ja, om daar nu een apart draadje voor te starten". Whaha.....

Fiorucci

Fiorucci

07-10-2011 om 10:19

Shirtje

Ik heb een oud shirt speciaal voor haar verven en die gaat gewoon mee de was in met de vieze handdoek,speciaal voor dit doel..;)) Nu heb ik mazzel, ik heb een man die mijn haar verft dus dat scheelt gespetter..:)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.