Home » Forum » Boeken kaften typisch nederlands

boeken kaften, typisch Nederlands?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kamo
boeken kaften, typisch Nederlands?

Jongste zit in de examenklas, dus ik hoop dat ik afgelopen maandag voor het laatst heb geholpen met boeken kaften. Wij vroegen ons af of dit boeken kaften nou iets typisch Nederlands is, of wordt dit in andere landen ook gedaan?
Niet een vraag waar ik echt wakker van lig hoor, maar we vroegen het ons gewoon af.

Knurf
Nou

In Nederland worden de boeken gehuurd, dus die moeten weer netjes terug. Als je ze koopt, hoef je niet te kaften.

skik
Denk wel typisch Nederlands

Knurf, in Nederland worden boeken gratis ter beschikking gesteld aan leerplichtige leerlingen. Da' s in de meeste andere landen ook zo.

skik

margaretha
België ook

Althans Vlaanderen, van Wallonië weet ik het niet. Ook hier huurboeken naat de velewerkboeken. Het meest verbaasd was ik over het verplicht moeten kaften van het kladschrift op de lagere school. Kaften begint al vanaf klas 1 lagere school (groep 3 in NL), ze krijgen taal en rekenboeken mee naar huis ivm huiswerk maar dus ook de agenda van school en een kladschrift, alles moest gekaft. Middelbare school alleen de huurboeken.

Phryne Fisher
Leuk

Kaften is mijn favoriete klusje van het jaar. Gisteren weer 11 boeken gekaft (de werkboeken doe ik niet). Nog minstens twee jaar te gaan gelukkig, dan heb ik 10 jaar achtereen boeken gekaft.
De meeste kinderen gaan overigens tegenwoordig voor die lelijke elastische kaften (die ze ook nog eens nooit in de was doen).

margaretha
in België

zijn de boeken niet gratis.

Wilgenkatje
Niet gehuurd, wel gekaft

Want als je ze wilt doorverkopen, is het handig dat ze er aantrekkelijk uit zien.

Knurf
Gratis

Het gaat er niet om of ze gratis zijn maar of ze terug moeten ...

Aagje Helderder
Vroeger

moesten we van mijn school onze boeken zelf kopen. Ze hoefden dus ‘niet terug’ maar iedereen kaftte de boeken. Als ze te beschadigd waren, kon je ze niet meer door verkopen zoals Wilgenkatje zei. Dat was wel de bedoeling van mijn ouders, van zo’n beetje alle ouders denk ik. Dat was weer een bijdrage in de kosten van het jaar erna.

Knurf
Oh?

De boeken die mijn dochter niet hoeft in te leveren aan het einde van het schooljaar, worden niet gekaft.

Aagje Helderder
Hahaha Knurf

Nee hier ook niet. Die werkboeken kunnen niet terug en ook niet doorgegeven dus daar nemen ze de moeite niet voor om ze te kaften.

Petal
In Engeland

Op de school van mijn zoon werken ze met ipads en hebben ze geen boeken (misschien wel op school?) Ik vind het wel een beetje vreemd maar het is maar waar je aan gewend bent. Ze krijgen schriften van school en die gaan mee naar huis.

Virena
Hier

nu 5e klas, en dochter kondigde aan dit jaar niet te gaan kaften. Geen idee of meer leerlingen op haar school het achterwege laten.
Inmiddels bemoei ik

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.