Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

06-12-2008 om 21:22

Boeken voor de kerstvakantie

Wie kan mij helpen met wat titels? Ik wil ergens volgende week mijn stapeltje boeken voor de kerstvakantie bestellen bij Bol. Ik heb dan twee luierweken, man is ook vrij, kind gaat nog twee dagen logeren. Eindelijk zal ik weer eens ongestoord kunnen lezen en dan ook doorlezen, nu moet ik steeds kwartiertjes op de wc pakken wil ik iets uit krijgen. Wie weet er nog een boek dat ik echt moet lezen? Ik kan zelf best een lijstje samenstellen maar vind het zo leuk om onverwachte tips te krijgen.
Groetjes
Massi

amk

amk

06-12-2008 om 21:44

Mijn huidige lijstje

Aino Trossel: Vijf Vrouwen
Charles Lewinski: Het lot van de familie Meijer
Pascal Mercier: Nachttrein naar Lissabon
Dolf Jansen: Altijd Verder
Jostein Gaader: Maya
Per Olov Enquist: Het bezoek van de Lijfarts
Marianne Fredrikson: De kinderen van het Paradijs

Je was me voor, want ik zat ook aan een boekendraadje te denken.

groetjes,
Angela

Lynna

Lynna

06-12-2008 om 22:22

Mijn lijstje

Ik ben nu bezig in Schoon schip, een heerlijk ontspannend, leuk boek van Katie Fforde. Heb net dat boek over Juliana en Bernard uit, boek van Cherie Blair staat nog in de kast, biografie van Barack Obama kan ik ophalen bij de bieb, Ik heb nog een nieuw boek van Erica James in de kast staan en ook Het levenswerk van een talentloos meisje (jeugdboek).

Genoeg te doen dus!

wendelien

wendelien

07-12-2008 om 12:25

Leuk!

Ha, eindelijk weer een boekendraadje!
Net uit: The enchantress of Florence van Salman Rushdie. Heerlijk fantastisch (in de zin van fantasierijk) verhaal over piraten, oosterse prinsessen, een hindustaanse keizer en natuurlijk Florence en getuige de enorme bronnenlijst toch historisch redelijk verantwoord. Ik vond de Satanic verses ook erg mooi.
Misschien ga A suitable boy van Vikram Seth opnieuw lezen (ben geloof ik in een oosterse mood). De Buddenbrooks van Thomas Mann liggen nog te wachten.

Bastet

Bastet

07-12-2008 om 18:17

Wat hier klaar ligt:

Vingers van marsepein,van Rasha Peper.
De Boleynzusjes,schrijver ben ik even kwijt.
Mijn drukke gezin en huisdieren populatie,mag ik blij zijn als ik toekom aan deze twee....:)
Groetjes,Bastet

wendelien

wendelien

08-12-2008 om 10:24

Lidwientje

Yep, Shalimar the Clown heb ik ook gelezen, maar ik vond het erg bizar en soms gewoon weerzinwekkend. Ik weet niet meer of ik het heb uitgelezen. The Moor's last sigh vond ik aanzienlijk beter. Midnight's children heb ik nog niet gelezen - kan mooi op mijn lijst. (Wat betreft Nansen ben ik trouwens nog niet veel verder gekomen.)
Mijn leesvoer betrek ik vrijwel altijd van de bibliotheek en evt. De Slegte. Ik vind kopen te duur, zeker als ik nog niet weet of een boek mooi genoeg vind om eventueel te herlezen. Heb bijv. nog altijd spijt van De joodse messias (Grünberg) dat ik ook te grotesk vond.

Rieke

Rieke

08-12-2008 om 10:33

Hier ligt ook nog e.e.a

Isabel Allende; de som der dagen
Jaap scholten; de wet van sprengler
Stefan Brijs; de engelenmaker
nu aan het lezen; de boekendief van Zusak ( van ool, mooi ! )
en aangevraagd bij de bieb; het derde deel van de milleniumreeks van Stieg Larsson, geweldige thrillerserie, echt een aanrader ! de auteur is helaas al op jonge leeftijd overleden, hij heeft het succes van zijn boeken niet meer meegemaakt.

Pascal mercier

Perlmann's zwijgen.

http://www.bol.com/nl/p/boeken/perlmann-s-zwijgen/1001004004439766/index.html

Hoe een gerenommeerd wetenschapper met "writer's block" steeds meer op zijn hoede raakt en ten slotte (bijna?) ten onder gaat aan zijn tot paranoia verwordende neurotische gedrag.
Prachtig, beklemmend, indrukwekkend.

Maylise

Maylise

08-12-2008 om 15:37

Voorlopig genoeg

Ik heb nog een stapel klassiekers liggen die ik nooit gelezen heb maar waar het nu eindelijk tijd voor wordt waaronder bijvoorbeeld de gebroeders karamazov van Dostojevski en de geschiedenis van Florence van Niccolo Machiavelli

Daarnaast heb ik hier nog liggen:
het laaste boek van de ondanks overleden soeur emanuelle (j'ai cent ans et je voudrais vous dire)
Jesus, the Apostles and the Early Church door Paus Benedictus

Dreamsongs van George RR Martin (in eeuwige afwachting nog steeds van a dance with dragons, zou het dan eindelijk volgend jaar..)
The thousand fold thought van Scott Bakker

The American Future: A History van Simon Schama

London Lore: The Legends and Traditions of the World's Most Vibrant City van Steve Roud

Great Speeches by African Americans: Frederick Douglass, Sojourner Truth, Dr. Martin Luther King, Jr., Barack Obama, and Others verzameld door James Daley

Eve Was Framed: Women and British Justice van Helena Kennedy

De autobiografie van Eleanor Roosevelt

The Life and Death of Mary Wollstonecraft van Claire Tomalin

Meena, Heroine of Afghanistan van Melody Ermachild Chavis (en gezien Meena een van mijn persoonlijke heldinnen is heb ik erg veel zin om dit boek te gaan) lezen.

Jésus sans Jésus : La christianisation de l'Empire romain door Gérard Mordillat en Jérôme Prieur

Le Roman de la Bretagne door Gilles Martin-Chauffier

L'enfer de Matignon door Raphaëlle Bacqué

The White Tiger door Aravind Adiga

Nation door Terry Pratchett

Azincourt door Bernard Cornwell

Letter to My Daughter door Maya Angelou

A mercy door Toni Morrison

Het is maar goed dat ik vanaf volgende week drie weken vrij ben want anders kwam ik hier nooit aan toe (en nu kan ik de helft al niet eens lezen)

Maylise

Faith

Faith

08-12-2008 om 15:48

En ik

Net uit: Contrapunt van Enquist
En te lezen voor mijn leesgroep: Nachttrein naar Lissabon (wordt mijn tweede keer, geen straf)
Verder ligt er van mijn verjaardag nog: Het lot van de familie Meijer. En Eten, bidden, beminnen (ben zeer benieuwd, want volgens mij nogal zweverig, maar het onderwerp vind ik wel leuk!)
De boekendief vond ik erg mooi. Voor mijn zoon heb ik Gone gekocht, van Michael Grant, leek mij erg spannend en bij zijn leeftijd passend, begint geweldig, maar hij vind het eng, moeilijk te verwerken, en dat na 3 bladzijdes al. Ik denk dat ik het zelf maar moet gaan lezen. Faith

Bastet

Bastet

08-12-2008 om 18:20

Faith

Hoe vond je Contrapunt?Ik overweeg de aanschaf namelijk.
Groetjes,Bastet

Rieke

Rieke

08-12-2008 om 22:32

Eten bidden beminnen

Wat een verschrikkelijk boek, onbegrijpelijk dat dat zo hoog in de top 10 staat. Echt ik kom er niet doorheen, en dat is tegen mijn principes. Een zwaar overschat boek, geen humor, een tegenstelling van wat op de achterflap staat. Ik heb het gekregen van een vriendin. Doe dat niet !

Faith

Faith

08-12-2008 om 22:34

Bastet en anneque

Anneque : alweer een nieuwe van Mercier (ws een oude die nu in nederl wordt uitgegeven?) Joepie!!Ik heb net De Pianostemmer uit, errug mooi weer.
En hiermee ben ik meteen bij Bastet, Contrapunt (gaat nl over piano spelen) was mooi, moeilijk te lezen, janken soms omdat het ook bij mij herinneringen oproept, en omdat het zo clean, zuiver, mooi geschreven is. Je moet het even laten bezinken en ook tijd hebben en ruimte om het te lezen. Dat wel. Faith

Lynna

Lynna

09-12-2008 om 07:02

Luisterboek contrapunt

Mijn collega heeft ook het boek gelezen, vond het prachtig, maar had wel graag de muziek erbij gehoord waar het om draait in het boek. Ik geloof dat er een losse cd bij gekocht kan worden?

Bastet

Bastet

09-12-2008 om 07:41

Faith

Dankje,ik ga het wel kopen denk ik.
Groetjes,Bastet

Faith

Faith

09-12-2008 om 08:34

Luistercd

Er is een luistercd met de muziek erbij, dat lijkt mij ook geweldig. En verder zou ik de cd uit de bieb halen, een cd met Bach en Goldbergvariaties dus. Groet, Faith

Massi Nissa

Massi Nissa

09-12-2008 om 14:17

Super, zoveel reacties!

Ik heb al liggen: "Knielen op een bed violen" van Siebelink en mijn moeder had de laatste Grunberg voor haar verjaardag gekregen, dus die krijg ik binnenkort doorgeschoven. Ik wil daarnaast eigenlijk wat Engelstalige boeken, nonfictie is ook welkom trouwens. Het probleem is dat ik Roth, Rushdie en dergelijke eigenlijk standaard "bijhoud" omdat ik Engels heb gestudeerd. (Mening: Roth wordt elk boek beter, minder introspectief en minder gebrand op grappig zijn, dieper, scherper. Prachtig. Rushdie zat met Midnight's Children en de Verses op zijn hoogtepunt en schrijft sindsdien minder briljante, te dikke boeken waarin de samenhang vaak zoekraakt. Al blijft hij, zelfs in missers als The Ground Beneath her Feet, duizend maal beter en grappiger dan vrijwel alle Nederlandse schrijvers).
Ik ben dus op zoek naar wat nieuwere of andere schrijvers waar ik nog niet per ongeluk zelf over ben gestruikeld in de bibliotheek of boekwinkel. "Eat, Pray, Love" vond ik eerlijk gezegd niet leuk. Wel uitgelezen, omdat het eerste stuk over Italie nog wel grappig was, maar nu twee jaar later heb ik de grootste moeite om me nog voor de geest te halen waar het verder ook alweer over ging en wat het punt was.
Bij de lijst van Maylise zitten wel wat aanraders, zag ik al. Dat boek van Simon Schama (vond zijn Overvloed en Onbehagen ook erg mooi, of was dat niet van hem?), die African-American speeches.
Mijn broertje van 19 leest nu dat boek van die Franse Amerikaan over de nazi's, de.... nogwat. Hij zit er tot over zijn oren in en belt steeds op om lange discussies te voeren over geweld en het beest in de mens. Het lijkt mij eerlijk gezegd zo'n boek waarvan ik nachtmerries krijg. Ik kan helemaal niet tegen dat soort verhalen, ik loop nog steeds misselijk rond van het baby P. verhaal van afgelopen maand (echt, ik denk elke dag aan dat arme jochie).
Mijn moeder is een grote Enquistfan, dat is toch die schrijfster die in de Bijlmer woont en een dochter had die onder de tram is gekomen? Ik ben een grote Bachfan, dus mijn eerste beslissing is al genomen: Contrapunt aanschaffen (kan ik dan weer aan mams doorgeven) en mezelf tracteren op een nieuwe Goldberg Variations CD. Iemand nog tips, welke dirigent e.d.?
Dit is erg leuk, keep it up! Ik lees elke posting met veel toewijding :-).
Groetjes
Massi

krin

krin

09-12-2008 om 16:03

Engels tussendoortje, dan

The uncommon reader van Alan Bennet, over The Queen die plotseling van lezen blijkt te houden.

Faith

Faith

10-12-2008 om 21:30

Rieke

Ik was er al bang voor , maar ik heb het ook van een vriendin gekregen, jammer dus ... Maar ik ga het wel proberen hoor! Faith

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.