Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Nieky

Nieky

18-11-2008 om 12:39

Boodschappenpakket geven..

Een heel goede vriendin van mij is op dit moment verwikkeld in een heftige scheiding. Ze woont inmiddels wel op zich zelf maar heeft het, met name financieel, erg moeilijk.
Ze praat er niet echt openlijk over maar tussen de regels door hoor ik vaak dat het aan het eind van de maand moeilijk is om voor 5 kinderen eten op tafel te krijgen.

Mijn plan is nu om in de dure decembermaand een mand met boodschappen neer te gaan zetten. Gewoon een lekker extraatje voor deze maand. Maar..........doe ik hier goed aan? Komt dit niet erg betuttelend over?

Hoe denken jullie hierover? Zet je dan je naam erbij of doe je dit anoniem (ik heb een sleutel)?

Roepen jullie eens!

Wel doen

Maar ik zou het anoniem doen. Ook niet met de sleutel naar binnen. maar gewoon voor de deur, aanbellen en hard wegrennen. Zo doen Pieten dat tenslotte

Wel doen, niet anoniem

wat een lief idee van je! en nee joh, niet anoniem doen! Je hoeft het haar niet persoonlijk te overhandigen, maar zet het achter de deur met een bosje bloemen/plantje met een kaartje eraan met je naam erop. Dan hoeft ze geen houding te zoeken bij het aannemen van je cadeau en weet ze toch dat het van iemand komt die haar dierbaar is.

enne... vulsuggesties: flesje wijn, lekker kaasje/crackers, chocolaatjes/snoepjes voor de kinderen (surprise-ei? leeftijd kinderen?), zakje chips, koekjes, misschien een leuk recept uitprinten en daar de ingredienten voor bijvoegen?
Juist de lekkere extra'tjes blijven in de supermarkt liggen als je geld tekort komt!

Je bent een lieve vriendin, dat blijkt wel!
Jons

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

18-11-2008 om 13:54

Ja, doen

En dan niet te basic want dan lijkt het te veel op noodhulp maar meer in kerstpakketstijl, mijn voorgangster zegt het ook al, de lekkerder, luxere dingen maar ook weer geen dure onzin want dat is zonde. Flesje wijn erbij, snoep, en als je basic dingen erbij wilt doen bijvoorbeeld driekleurenmacaroni in plaats van gewone.

Lief

doen!! en verder sluit ik me bij mijn voorgangers aan! oja, ik zou het niet anoniem doen maar op de manier van jons, met kaartje erbij.

lief van je!

Zeker doen!

Ik heb ooit ook zooo krap gezeten, maar dat was toen tijdens de Paasdagen. Dus ik kreeg een gevulde doos met allerlei Paaslekkers. Mijn vriendein rende weg, maar ik zag haar toch!! En heb haar (natuurlijk met dikke tranen in mijn ogen) bedankt!! Gewoon doen dus, en lekker samen koffie drinken en de doos/mand/tas uitpakken! Suus

elides

elides

18-11-2008 om 18:42

Wij hebben

vorig jaar ook een eetpakket gekregen, met daarin nog een waardebon voor de slager. ook omdat wij het heel erg zwaar hadden financieel. kon niets meer betalen, laat staan eten. ik vond het superfijn!

gewoon doen en niet anoniem!

juno

juno

18-11-2008 om 19:06

Kerk

Hier heb je food banks voor de armen. Maar ook de kerk geeft veel. Mijn vriendin krijgt op elke speciale dag (kerst, pasen etc.) een grote tas met voedsel van de kerk. Ik heb jaar medicijnen betaald toen ze die nodig had en een ander heeft de tandarts betaald toen haar dochter een beugel nodig had.

Sjillie

Sjillie

18-11-2008 om 19:26

Kijk eens

in het archief, er is ooit een zlefde soort draadje geweest door iemand die het voor iemand bij haar uit de straat wilde doen, misschien staan daar nog tips en ideeën bij.

Gr Sjillie

Doen!

wel doen ik doe het ook geregeld bij een buurvrouw van mij met 3 kleine kindjes en alleen staand is.Ik doe ook lekkere dingentjes die je zelf niet koopt als je minder geld hebt.Ik heb er een briefje bij gedaan met zoiets erop van ik hoop niet dat ik je beledig maar, als ik zelf ooit in zo'n situatie kom als jij nu hoop ik ook dat iemand mij helpt!! geniet ervan.

Nieky

Nieky

18-11-2008 om 22:04

Wat een lieve reacties

Hee dames,

Alvast bedankt voor de reacties. Ik weet nu zeker dat ik het inderdaad wel ga doen.
Mijn idee was inderdaad om de wat luxere artikelen aan te schaffen omdat ik weet dat ze die nu niet zelf zal kopen.

Ik ga ook nog even het archief induiken.......alvast bedankt.

Nieky

Margriet*

Margriet*

20-11-2008 om 16:19

Nog leuker

met een gedicht waarin een link zit naar jouw. Dan is het nog wat meer Sinterklaasstijl.

De lol van sinterklaas

vind ik juist dat je iemand anoniem kan verwennen. Ze hoeft toch niet te weten van wie het komt? Er zijn Sinterklazen die aan haar denken. Ik hoef daar zelf niet voor bedankt worden. Ik zou er meer van genieten als ze er over vertelde en ik net zou verrast zou kunnen doen als zij.

Van c1000!

Daar kun je weer sparen voor gratis boodschappenpakketten. Toch leuk om zo iets dan gewoon aan iemand te geven die het nodig heeft???

Chantelle

Chantelle

22-11-2008 om 17:47

Beetje luxe pakket...

Ik zou een pakket geven met bv kaas, koffie, snoepgoed, chocoladepasta, chipjes, tucjes, vers fruit, etc. Beetje de boodschappen die je- zonder geldzorgen - in je karretje kiepert. Niet te veel écht luxe spul, dat zou ze denk ik eigenlijk toch wel zonde vinden. Dus liever een gewoon doucheschuimpje ipv eentje van twintig euro. Maar een flesje wijn, een plantje en een tijdschriftje zijn natuurlijk wel ontzettend leuk. Een waardebon van een (niet te dure) slager vind ik ook een goed idee). Thema is natuurlijk leuk: Italiaans of Mexicaans etc.

In zo'n C1000 pakket zitten vaak een beetje onzindingen (vind ik). Duur merkspul wat je anders nooit koopt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.