Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Burendag

Zie ik ineens een reclame staan: nog twee dagen en dan is het zover. Oh... Het hele burendaggebeuren was wat aan me voorbijgegaan en ik verkeerde in de veronderstelling dat het al voorbij was.
Het moge duidelijk zijn dat hier in de buurt niets te merken is van het fenomeen. Bij wie wel? Is het iets waar je aan meedoet, draagt het iets bij aan het welzijn in de buurt?

mijk

mijk

21-09-2012 om 10:31

Hier is een borrel

voor de tweede keer dit jaar met een stukje van de straat. Is eigenlijk best gezellig en ik heb er toch wat mensen net wat beter door leren kennen. Iedereeen neemt iets te drinken en te eten mee er worden een paar parkeerplaatsen vrijgehouden en dat is het dan! Maar heb sinds de borrel van vorig jaar dus wel iemand achter de hand om de hond eens uit te laten...

Mijk

Doodse stilte

Het lijkt vooral een marketingcampagne van DE en ik heb niet gemerkt dat er bij mij in de buurt of wijk iemand is die zich met dit fenomeen bezighoudt.

En dat zegt wel iets, want er wordt redelijk veel georganiseerd in de omgeving, vooral door gemeente/stadsdeel/welzijnswerk.

Groeten,

Temet

Tink

Tink

21-09-2012 om 13:40

Niks

... van gemerkt, zoals elk jaar. Sowieso is de buurt hier niet zo van het dingen organiseren.

Clo

Clo

21-09-2012 om 14:24

Een borrel?

Een borrel? Dat zou mijn buurvrouw leuk vinden. Dat is nu ook net het probleem aan mijn buurvrouw ;-). Geen burendag dus maar!

Conference

Conference

21-09-2012 om 15:03

In de buurt wel

Hier in de wijk weet ik vier straten te noemen die burendag aangrijpen om te barbecuen met elkaar, gezamelijk spelletjes doen, een koffietafel organiseren, springkussens huren voor de kinderen e.d. Alles gepaard met gezellige keiharde muziek. Onze overbuurvrouw roept vervolgens ieder jaar opnieuw enthousiast dat ze volgend jaar nu echt zoiets gaat organiseren voor onze straat, want dat is zo leuk zo onderling met de buurtjes, maar gedurende het jaar tempert haar enthousiasme weer, want elk jaar gaat burendag weer geruisloos aan ons voorbij.

Merk er hier niets van

maar onze wijk heeft een actieve buurtvereniging en er wordt ieder jaar een feestweekend georganiseerd dus hier is zo'n burendag niet nodig!

Genista

Genista

22-09-2012 om 11:25 Topicstarter

En hier

in de wijde omtrek nog immer geen enkel teken van enige burendag. Maar ik krijg ook niet echt de indruk dat we er wat aan missen.

guera

guera

24-09-2012 om 17:33

Ier feest

Hier was n feest. Hartstikke leuk. Je kan er van maken wat je wil natuurlijk . Waarom afwachten tot een ander iets organiseert ? Kan je er je eigen draai aan geven. Hier overdag vanalles voor de kids. Bbq en daarna feest voor de ouders. Nu al 3 jaar. Organisatie wisselt per jaar. Wordt ook nog gesubsidieerd en draagt bij aan samenhang in buurt. Mensen die je anders nooit spreekt spreek je dan es. Ik vind het altijd erg leuk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.