Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Buuf

Buuf

22-06-2011 om 16:46

Burenhulp

Ik moest vanmiddag met mijn hoogbejaarde buurman naar de huisarts omdat hij was gevallen en een flink gat in zijn hoofd had. Het was nogal een panieksituatie omdat hij flink bloedde en de buurvrouw ook niet wist wat ze moest doen (ik hoorde hen in de tuin). Bij de huisarts bleek dat het gehecht moest worden, dus de huisarts bood aan hem naar huis te brengen en ik ben koffie gaan drinken bij de buurvrouw. Was eigenlijk de eerste keer dat ik überhaupt bij hen thuis was, want normaal is ons contact beperkt tot hallo en een kort praatje. De buurvrouw was erg blij met mijn hulp en gaf me een boekenbon. Die heb ik aangenomen, maar achteraf bedacht ik dat ik dat beter niet had kunnen doen. Het is natuurlijk een beetje vreemd om hem weer terug te geven? Wat zouden jullie doen?

Jacquel

Jacquel

22-06-2011 om 17:34

Is geen betaling, maar blijk van dankbaarheid

Ik heb eens geholpen toen de buurvrouw door de salontafel viel en een slagaderlijke bloeding opliep. Lang vervlogen EHBO-kennis opgediept om de bloeding te stelpen en uiteraard 112 laten bellen. En terwijl buurman en buurvrouw naar het ziekenhuis waren, probeerde ik in de tuin het bloed uit het wollen karpet te spoelen, ruimde de glasscherven op en haalde bij de houthandel een houten plankje om de glasplaat te vervangen (je wil niet weten hoe automatisch de handeling is om een kopje koffie op tafel neer te zetten, zelfs als de glasplaat er niet meer is).

Later kwam de buurman langs met een cadeaubon. Het is geen moment in me opgekomen om die niet aan te nemen. De man wilde z'n dankbaarheid uitdrukken en het zou heel raar geweest zijn om hem daarvan te weerhouden.

Nog afgezien van het feit dat je een rare situatie krijgt als je iets wilt teruggeven wat je in eerste instantie wel hebt aangenomen, moet je iemand de gelegenheid geven om uitdrukking te geven aan gevoeldens van dankbaarheid. En die persoon bepaalt zelf wel hoeveel de portemonnee kan trekken, dus dat hoeft ook geen overweging te zijn.

Chippie

Chippie

22-06-2011 om 21:18

Houden

Ik snap best dat jij het de gewoonste zaak van de wereld vind om met ze naar het ziekenhuis te gaan (is het ook in mijn ogen'ogen' maar een dankjewel is ook zo netjes. Natuurlijk was een gewoon ´dankjewel´ prima, maar zij willen het graag op deze manier uiten. Andersom zou je er ook heel blij mee zijn geweest en zou je ook wat willen geven. Een doosje Merci of een boekenbon, daar zou ik niet moeilijk over doen. Je moet mensen ook de kans geven om hun dankbaarheid te tonen.
Je kende je buren niet zo goed, toch fijn dat dit kan. Beter een goede buur...

Buuf

Buuf

22-06-2011 om 21:27

Zojuist

Daarnet kwam de buurman ook nog even langs om me te bedanken. Het was allemaal best heftig, hij had maar liefst 12 hechtingen.
Bedankt voor de reacties. Ik ga de bon dus maar houden en een mooi vakantieboek kopen, maar het was allemaal echt niet nodig geweest. Ik ben allang blij dat het goed met hem ging. Hij heeft echt een flinke smakker gemaakt, en de buurvrouw vertelde dat hij ongeveer elke week wel een keer valt.

+ Brunette +

+ Brunette +

22-06-2011 om 22:02

Zomaar een theorietje

Als het buren waren geweest met wie je een hartelijk contact hebt, hadden ze je waarschijnlijk niets gegeven. Maar nu een "vreemde" (jij) ze heeft geholpen, willen ze op een wat officiëler manier hun dank uiten. Zou het zoiets kunnen zijn? Zelf vind ik een verbaal dankjewel genoeg bij vriendendiensten of bij buren wij bie je over de vloer komt, maar als louter-groet-buren of collega's me ergens mee uit de brand zouden helpen, dan zou ik veel eerder geneigd zijn een bloemetje of bonnetje te geven.

Puck

Puck

22-06-2011 om 22:10

En wat je ook nog kan doen

Is over een paar dagen nog even teruggaan om ten eerste nog even te vragen hoe het met de buurman gaat en dan te zeggen dat een bon echt niet nodig was, maar dat je het wel heel leuk vond en er dit en dat boek voor hebt gekocht.

Buuf

Buuf

22-06-2011 om 22:51

Brunette en puck

Brunette, dat zou best eens kunnen. Ik heb nog even met de buurvrouw zitten praten en zij vertelde nog dat ze het zo jammer vindt dat ze geen contact met de buren heeft zoals vroeger. Ze bleek er al 57 (!) jaar te wonen (eerste eigenaar), en vroeger allemaal tbm buurvrouwen gehad te hebben, met elke dag ergens koffie. Ik ben niet zo'n buurtig persoon en best op mezelf, dus misschien hadden ze het inderdaad helemaal niet verwacht. Hoewel ik me ook weer niet kan voorstellen dat iemand in zo'n geval niet even die 500 meter naar de huisarts wil rijden.

Puck, dat is een goed idee. Ga ik doen.

Ah ja - o.t.

toen ik 30 jaar geleden ergens nieuw kwam wonen kwam ik ook tussen tbm-buurvrouwen met die koffiegewoonte. Nou ja niet elke dag, maar wel heel vaak. Toen heb ik maar af en tot een weekje extra geschoven met de datum, buren kunnen ook té gezellig worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.