Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Zonnetje

Zonnetje

22-02-2010 om 12:42

Cda wil allochtonen harder straffen

Lees ik net op nu.nl:
Het CDA wil dat allochtone jongeren die strafbare feiten begaan, bijvoorbeeld vrouwen uitmaken voor hoer en ze openlijk bedreigen, harder worden aangepakt.
Nou word ik wel eens uitgescholden voor hoer, als ik bijvoorbeeld bel met mijn fietsbel omdat er voor me drie pubers naast ekaar fietsen en ik er niet langs kan.
Ik wist niet dat dat strafbaar was, 'hoer' roepen.
Het zijn hier meestal autochtone pubers trouwens.
Hoeven die dan niet gestraft te worden van het CDA?
Wat ontzettend oneerlijk zeg.

Konijntje

Konijntje

22-02-2010 om 13:42

Help, ik zie de tepels van mijn collega!

Tja... fijne titel he? Het volgende is het geval. Ik heb een vrouwelijke collega met een bedroevend slechte kledingkeus. Loopt altijd in t-shirt met vest+capuchon van Le Coq Sportiv. Afzakkende spijkerbroek (bij hurken zien we de bilspleet) en gympen. Om het plaatje compleet te maken, zwaar voetbalsupporter, niet 1 van de dunsten. Nou ja, plaatje duidelijk?
Daarbij heeft ze een flinke boezem die ze steevast in een bh 2 maten te klein perst, gevolg... 4 borsten! En de laatste tijd zie ik haar tepels door bh/t-shirt heen. Echt een naar gezicht, ik zit niet op de tepels van mijn collega te wachten, brrrr!
Ik wil hier graag wat aan gaan doen, maar hoe pak je dat aan? Ze is heel onzeker en ik ben bang dat als ik haar erop aanspreek (ik ben behoorlijk direkt...) ze enorm schrikt en/of gaat huilen. Dat zou ik sneu vinden. Maar ik wil er toch wat aan doen, want ik word niet blij van de tepels van mijn collega.
Mijn vraag dus, hoe zouden jullie dit aanpakken? Overigens ben ik een vrouw en even oud als mijn collega (begin dertig).
Dank voor jullie reacties! Konijntje

Konijntje

Konijntje

22-02-2010 om 13:43

Oeps, sorry!

whoehaa... bovenstaand bericht had een nieuwe post moeten worden. Sorry!

Massi Nissa

Massi Nissa

22-02-2010 om 14:01

Het cda

Vreselijke partij is dat toch. Beschuldigt anderen van draaikonterij, maar is zelf schaamteloos opportunistisch. Die C van Christelijk mogen ze er wel af halen, dit heeft niets meer met de door Jezus verspreide ideeen rondom medemenselijkheid van doen.
Over "hoer" gesproken, zeg.
Groetjes
Massi

Gallifrey

Gallifrey

22-02-2010 om 14:28

Wat erg!

Ik vroeg me nog af of ze bedoelden "harder dan voorheen" of "harder dan autochtonen". Na het lezen van het stukje kan ik alleen maar concluderen dat het het tweede is. Schokkend! Gelukkig maakt het wel deel uit van een "bredere visie op vraagstukken van integratie". Dat stel gerust (niet dus). Ik ben benieuwd wat de rest van de brede visie inhoudt.
Ik vind dit echt zeer, zeer kwalijk. Dit gaat, hoop ik, nog wel een staartje krijgen.

Pluk53

Pluk53

22-02-2010 om 16:02

Dom en onmogenlijk, maar klopt het wel?

je kunt in het kader van de rechtsgelijkheid geen specifieke regels maken voor allochtonen. CDA'er Haersma Buma is zelf jurist, dus dat weet hij zelf maar al te best.
Ik vermoed dat nu.nl voor het gemak twee zaken heeft samengetrokken: het feit dat in bijv. Amsterdam de meerderheid van de jongeren-overlast etc. wordt veroorzaakt door k..marokkanen, en dat Haersma maatregelen tegen overlast-door-jeugdigen harder wil aanpakken.

Klopt

Tenminste, het NOS journaal op Radio 1 meldde het ook net. Tja, het CDA was indertijd ook de eerste om met de LPF samen te werken, kennelijk hebben ze nu dezelfde plannen met de PVV. Griezels.

Tinus_p

Tinus_p

22-02-2010 om 18:51

Pluk, t klopt idd niet

Pluk:
"Ik vermoed dat nu.nl voor het gemak twee zaken heeft samengetrokken: het feit dat in bijv. Amsterdam de meerderheid van de jongeren-overlast etc. wordt veroorzaakt door k..marokkanen, en dat Haersma maatregelen tegen overlast-door-jeugdigen harder wil aanpakken."
Jups. Als je het nu.nl artikel (http://www.nu.nl/algemeen/2190351/cda-wil-allochtone-crimineel-harder-aanpakken.html) verder leest dan de kop, is dat exact wat er staat ('..en criminele jongeren aanpakken via een zogenoemde strafdienstplicht.'). Ik vind het overigens een slecht plan, maar vooral omdat ik twijfel aan het nut/effect van zo'n strafdienstplicht, niet omdat het speciaal anti-allochtoon zou zijn.

Bril

Bril

22-02-2010 om 18:59

Het cda

Het lijkt mij vrij duidelijk dat het CDA bezig is te lonken naar een regering samen met de PVV. Met voorstellen als dit en het verwerpen van een cordon sanitaire dat volgens hen de pvda aan het oproepen is (http://www.nu.nl/politiek/2190681/cda-en-pvv-verwijten-pvda-cordon-sanitaire.html) zoeken ze ineens wel heel hard hun heil bij de PVV. De C (christen) mag wat mij vervangen worden door de O (opportunisten). En dan heeft Wilders het over "Het is een grote regentenkliek." als hij het over de PvdA heeft. Lijkt mij zeer van toepassing voor het CDA.

Geen spijt ervan

ik zei laatst in een wat geirriteerde bui tegen een CDA campagnevoerder "het idee alleen al dat ik op het CDA zou moeten stemmen, ik vind het CDA een vreselijke partij, ondemocratisch, nee een vreselijke partij".

Dat vond mijn vriend onaardig want die mensen die stonden daar ook maar met goede wil hun best te doen.

Met terugwerkende kracht heb ik er nu helemaal geen spijt meer van, ze zijn dus niet alleen ondemocratisch maar ook nog eng rechts, vreselijk, vreselijk vreselijk vreselijk.

He gadver

ik ben er eigenlijk gewoon verdrietig van, het lijkt soms zo hopeloos achteruit te gaan in Nederland, ja ik word er wat moedeloos en down van, het liefst kruip ik nu even in een donker hoekje weg. Ach wat afschuwelijk, kunnen we niet demonstreren ofzo, tegen deze groeiende golf van racisme ?

Pluk53

Pluk53

22-02-2010 om 22:50

Zonnetje, manipulatie

"Nu" is duidelijk geen CDA-fan; ze hebben waarschijnlijk de klok horen luiden, en vonden het een mooie aanleiding voor wat CDA-bashen.
En zonnetje, het is wel wat naief om te denken dat het CDA-voorstel in de tussentijd teruggetrokken of veranderd zou zijn; dan zou "Nu" er nog veel harder op ingesprongen zijn.
Mooi voorbeeldje van manipulatie, en het werkt. Want denk je dat al diegene die het "foute" artikel als een bevestiging zagen er nu anders over denken?
Ik hoorde vandaag zinnig commentaar om juist niet bij voorbaat de PVV uit te sluiten, om geen "cordon-sanitair" te leggen; gewoon de verschillen blijven benadrukken, laten zien waarin jouw partij de PVV de baas is. Isolatie van de PVV geeft hem de rol van de underdog op een presenteer-blaadje. Zoek de confrontatie, leer hem met feiten en argumenten te verslaan.
Dus ogenschijnlijk is de PvdA "duidelijk", maar dat helpt de PVV alleen maar.

Pluk53

Pluk53

23-02-2010 om 08:58

Cda en regeren

ik mag hopen dat elke partij zichzelf tot doel stelt om grote invloed op het te voeren beleid te kunnen hebben. En waar kan dat beter dan in de regering zelf? Wat is er mis met het streven naar regeringsverantwoordelijkheid? Moet je daar dan voor weglopen, zoals de SP deed bij de vorige formatie?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.