Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

niemie

niemie

17-09-2010 om 17:15

Dagcreme echt nodig?

Als je een droge huid hebt kan ik me voorstellen dat je er graag een creme opsmeert om de boel wat vetter te maken. Maar hoe zit dat eigenlijk met een vette huid? Ik heb zelf een vette huid en heb het idee dat ik eigenlijk geen creme nodig heb. Ik heb ook ondanks dat ik 36 ben nog redelijk vaak last van puistjes. Maar ik lees ook vaak dat je een creme nodig hebt om je huid gehydrateerd te houden. Toch loop ik binnen een uur vaak al met een glimhoofd ook al gebruik ik een creme speciaal voor de vette huid. Heeft een vette huid nu echt creme nodig als je al zo tegen de 40 jaar loopt of zou ik gewoon een poosje cremeloos door het leven kunnen gaan?
Het is geen vraag van levensbelang maar ik ben benieuwd naar jullie mening.

Guinevere

Guinevere

17-09-2010 om 17:24

Opgezocht

Kijk eens hier: http://www.paulaschoice-eu.com/learn/en/skin-problems-solutions/seriously-oily-skin
Ik heb alleen geen flauw idee wat dat spul is dat je er volgens haar wél op moet smeren.. :-)

Bastet

Bastet

17-09-2010 om 18:29

Nou...

Ik smeer alleen dagcreme als ik mijn huid wat droog vindt en trekkerig.Ik ga niet smeren als mijn huid goed voelt.En ook niet rond mijn menstruatie,als mijn huid toch wat vettiger is.

Zon

Ik gebruik dagcreme vanwege de beschermingsfactor.

Damajo

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2010 om 00:58

Ik heb er baat bij

Ik heb tot een paar jaar terug nooit dagcrème gebruikt, tot ik merkte dat mijn huid wel erg droog aanvoelde na het wassen. Ik was mijn gezicht al zolang ik mij kan herinneren niet met zeep, maar toch dat trekkerige dus. Ik ben toen toch maar met dagcrème begonnen en het voelt echt als opluchting als het erop zit. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met dat ik ouder wordt en mijn huid daardoor droger.

Tirza G.

Tirza G.

18-09-2010 om 12:43

Vocht en vet

zijn niet hetzelfde :-) Hydrateren is wat anders dan vet maken.

Tirza

niemie

niemie

18-09-2010 om 15:02

Hydraterende creme

Toch wordt mijn huid van een hydraterende creme ook weer vet. Ik ga gewoon eens proberen een aantal weken cremeloos door het leven te gaan. Kijken wat er gebeurd.

Nog een vraagje: hoe reinigen jullie je huid? Met lotion en tonic of met facewash o.i.d.? Ik wissel dit zelf altijd af. Wie weet heeft dat ook wel invloed op het "vetzijn" van mijn gezichtshuid.

Reinigen

ik heb een zogenaamde gecombineerde huid,de t zone is vettig,en de rest normaal.
Mijn huid reinig ik met speciale reinigingsdoekjes.
en het vette gedeelte scrub ik 2x per week met een zachte gezichtsscrub.
dit helpt ook tegen het glimmen.
ik gebruik alleen dagcreme op de stukken normale huid.

Ook een vette huid

Ik was mijn gezicht met zeep (nivea) en smeer er een (vrij goedkope)handcreme op als het erg trekkerig aanvoelt. ( bijv als er buiten erg droge lucht is) Ik heb nooit dagcreme gebruikt en loop nu tegen de 50. Het is denk ik, per persoon verschillend of je creme nodig hebt of niet.

Vic

Vic

19-09-2010 om 15:26

Wel nodig

Volgens een dermatoloog waar ik wel eens geweest ben (probleemhuid, gemengd, schilfers etc) is smeren met dag en/of nachtcreme altijd nodig om je huid te beschermen tegen weer en wind (ofzo). Ik smeer consequent sinds mijn 16e. Helaas heeft dat er niet toe geleid dat ik minder rimpels heb dan leeftijdsgenoten, maar wie weet hoe rimpelig ik was geweest zonder creme. Momenteel heb ik een simpele dagcreme van Nivea en dat voelt prima. Zonder creme heb ik direct een trekkerig gevoel ondanks dat ik geen zeep gebruik op mijn gezicht. Reinigen met andere spulletjes doe ik ook niet, dat levert meestal alleen maar rode vlekken en schilfers op.

Niet

Af en toe heb ik een wat droge huid en smeer ik. Maar dat is vooral omdat het op dat moment prettig aanvoelt. Voelt mijn huid normaal, dan blijft de crème dicht. Ik denk dat ik ongeveer 10 dagen per jaar dagcrème gebruik :-)

Vic

Vic

19-09-2010 om 16:05

Pandia

Het is niet helemaal hetzelfde denk ik. Op de meeste plekken is mijn huid best droog. Creme wordt dan ook bijna direct opgenomen. Alleen op mijn kin heb ik een vette huid, dus daar dep ik nog wel eens een tissue op als het er na een kwartier nog vettig uit ziet. Overigens heb ik heel lang creme/gel van Clinique gebruikt. Dat werkte echt fantastisch, tenminste totdat ik er spontaan weer rode vlekken van kreeg. Nu dus Nivea visage hydraterende dagcreme SPF 8 voor gevoelige huid. Gaat al een jaar goed ;-)

naturelle

naturelle

19-09-2010 om 19:32

Ik gebruik niks

Ik gebruik geen cremes en was mijn gezicht met alleen water, soms zeep. Als ik mijn haar was om de dag dan doe ik meestal mijn gezicht mee met shampoo. Normale huid, geen problemen, en ik geloof ook nog geen rimpels. Ik ben bijna 36 en ik heb mijn hele leven al bijna iedere dag 1 of 2x gezwommen. Dat schijnt ook niet zo goed te zijn voor huid en haar, maar ik heb er geen last van.

Bij cremes en zo denk ik altijd dat je huid er aan gaat wennen, dus dat als je ze gebruikt je zo ook nodig gaat hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-09-2010 om 20:17

Heb ik ook gedacht

Ik was aanvankelijk ook niet zo van het smeren, inderdaad ook met de gedachte dat ik daarmee vooral de middenstand spekte en je door gewenning er meer behoefte aan hebt, maar op den duur ben ik toch volledig overstag gegaan. Zonder crème voelt het gewoon niet goed meer.

Het is nog wel een beetje zoeken voor mij welk merk, niet al te duur, het beste voor mij is. Ik heb nu 2 potjes van Yves Rocher die op zich lekker zijn, maar als ik warm van het lopen bij het station aankom en daar door ben gaan zweten lijkt het wel of het zweet erop blijft liggen en niet verdampt of weer door de huid opgenomen wordt. Nu gebruik ik crème van de Hema en daarbij lijkt dat probleem mee te vallen.

Net als schoenen

Ik zie het meer als schoenen. Die smeer je af en toe ook in, dan hou je ze mooier en je beschermt ze tegen weerinvloeden, regen etc.
Ik gebruik altijd creme (soms wel 2 soorten na elkaar) voor mijn gezicht overdag en een andere 'snachts. Verder ben ik niet erg van de make=up, maar smeren doe ik wel. OVerigens ook mijn hele lijf minstens 1 keer per dag (na het douchen en als vaker douche, dan vaker). Handen smeer ik soms meerdere keren per dag in, zeker wanneer het kouder wordt.

Yta Chalne

Yta Chalne

19-09-2010 om 21:16

Smeren op m'n gezicht vind ik (net als make-up) echt niet prettig. Hooguit de genistamethode; een paar keer per jaar (als de cv de eerste keer weer aangaat ofzo). Ik heb geen droge en geen vette huid, en ook geen gecombineerde, meer een gewone ;-) De rest smeer ik wel in, en dat trekt niet helemaal in maar dat vind ik op m'n benen wel prima. Handen doe ik ook vaak, en voeten.

Yta Chalne

Yta Chalne

19-09-2010 om 21:18

Oh ja, die schoenen

Dat wilde ik éigenlijk zeggen; die schoenenvergelijking gaat niet op, dat gaat over dode huid, leren schoenen. Op mijn gezicht zit lévende huid, en die regelt de boel heel goed zelf. Maar dat zal niet elk type huid doen.

Ik ook

ik heb ook een eerder vette huid, tot voor kort had ik zelfs (vrij) regelmatig last van acne; totdat de dermatoloog mij medicatie voor 6 maanden heeft aangeraden. Serieus spul wel maar het heeft geholpen.

Ik smeer altijd een dagcreme voor 'vette/gemengde huid'. De dermatoloog raadde mij een produkt aan van La Roche Posay (bij apotheek) mn.: effaclar (er zijn 2 versies denk ik), waarvan 1 bedoeld is als je medicatie neemt en de andere niet. Nou ja, via internet vind je de info wel. Ik gebruik telkens wel een ander merk (vind ik gewoon leuk). Ik gebruik ook Roc, Vichy, Shisheido (goed maar wel duur) en nu Eucerin.

Maar wat blijkbaar het ergste is voor de huid (of toch voor een vettere huid) is het teveel wassen zelfs met "zeep zonder zeep". Veel beter is het gewoon maar water gebruiken en zeker geen 2 keer per dag het gezicht "wassen".

reina

reina

20-09-2010 om 09:45

Wel

Ik was mijn gezicht nooit met zeep of zeepachtige produkten, maar gewoon met water. 's Avonds maak ik het altijd (ik denk al wel 30 jaar :-)) schoon met een cleansingmilk (en zeker als ik in een stad geweest ben komt er echt veel viezigheid vanaf...) en ik smeer het 's ochtends dun in met een dagcreme en 's avonds met een nachtcreme. De heel enkele keer dat ik het vergeet voel ik het onmiddellijk, want dan voelt m'n huid trekkerig. Ik gebruik trouwens ook elke dag na het douchen (zonder zeep) een bodymilk of creme.

Pluk53

Pluk53

20-09-2010 om 10:47

Lipbalsem

het is een gekend effect, dat mensen "verslaafd" kunnen raken aan lipbalsem. Als je het lang gebruikt, zul je onder altijd schrale lippen hebben (of het gevoel dat je schrale lippen hebt).
Als man gebruik ik geen dagcreme ;) (hoewel de producenten steeds meer producten pushen specifiek voor mannen). Ik scheer me "nat", dus met zeep, en ik gebruik daarna een handcreme met glycerine, die ik ook over de rest van mijn gezicht en hals uitsmeer. Gebruik alleen "moderne" zeep voor de "plooien" en mijn haar, de rest wordt afgespoeld. Ik douche vaak twee keer per dag; geen huidproblemen. Ik denk dat een normale gezonde huid heel veel kan hebben, en weinig extra nodig heeft; voeding komt van binnen uit.

Rembrand

Rembrand

20-09-2010 om 11:45

Bakerpraatje over verslaving aan lippenbalsem

Hoi Pluk,
Je lippen zullen er niet verslaafd aan raken, maar jij wel. Meer hierover kan je lezen via de volgende link: http://www.livelifegorgeous.nl/2010/05/lippenbalsems-verslavend-of-niet/
M.

Rembrand

Rembrand

20-09-2010 om 11:47

Smeer al vanaf mijn twaalfde

Tijdens een vakantie in Zwitserland werd mijn huid extreem droog van al dat zwemmen. Ik kreeg toen van mijn moeder Oil of Olaz. Sinds die tijd gebruik ik dag en nachtcrème. Ik maak mijn huid elke avond schoon met een reinigingsmelk en s'ochtends onder de douche met een (milde) schuimgel. Als ik mijn dagcrème of nachtcrème vergeet heb ik een droge trekkerige huid. Mijn huid is overigens gemengd ( vetter op voorhoofd,neus en kin) maar wel vochtarm. Mijn man gebruikt sinds een jaar of 5 ook een dagcrème ( mannenlijn van Vichy). Zijn huid is erg vochtarm. Als hij een dag niet smeert zie ik dat hij meer droogtelijntjes rond zijn ogen heeft.
M.

Pluk53

Pluk53

20-09-2010 om 12:30

Rembrand

zo zie je hoe wijd verbreid die hoax is. Misschien geldt dat ook voor dagcreme ;). Gewoon smeren wat je lekker vindt. En vooral eerst kijken of een merkloos product bevalt. Er wordt flink verdiend aan mooie praatjes en potjes.

Jujube

Jujube

20-09-2010 om 12:43

Hema

Ik gebruik sinds een jaar of 2 dag- en nachtcrème van de Hema (eigen merk). Ik heb nogal een gevoelige huid en deze crème kan ik verdragen. Daarvoor gebruikte ik gewoon niets. Maar mijn huid wordt droger, dus dit voelt wel lekker.
Groet,
Jujube

Tirza G.

Tirza G.

20-09-2010 om 12:45

Aldi creme

komt geweldig uit de testen :-)
Ik smeer hooguit een dagcreme-pje en verder niks. En soms makeuppen natuurlijk. Ik was alleen met water, niks te cleansinglotionnen.
Maar ik heb wel twee geweldige tips voor een ieder. Nee, drie.
1. Stop met roken. Wat dat met je huid doet, daar is niet tegenop te smeren
2. Blijf uit de zon. Idem
3. Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste. Een goeie, van de Anbos, zonder zonnebank. Vervang in de zin achter 1. het woord huid door portemonnee....eh, grapje. Een goeie maakt een plannetje voor je velletje en stemt daar de behandelingen op af. Ik ben nu aan het oogsten :-)

Tirza

Ha, dat is mooi

Dan zit ik goed, ik gebruik namelijk al jaren de creme van de Aldi;-))

Moet ik wel eerlijk bekennen dat ik echt geen idee heb, wat voor een huidtype ik heb. Ik hou het maar op wisselvallig, net als mijn stemming, haha. De ene keer voelt het behoorlijk droog aan, maar soms is het heel vet. Als het na het douchen dus droog en trekkerig voelt, smeer ik er wat van die Aldi creme op. Maar goed, aan mij heb je dus verder niks want ik weet er heel weinig vanaf.

Olijvje

guera

guera

20-09-2010 om 13:33

Ha ha pluk

...."Als je het lang gebruikt, zul je onder altijd schrale lippen hebben (of het gevoel dat je schrale lippen hebt). "....

Bestaat er ook lipbalsem voor 'onder' .... ???

ilsepilse

ilsepilse

23-09-2010 om 10:56

Dr vogel symvita

gebruik ik van mijn 30e zeg maar nu 47 en nog geen kraaiepootjes, even oude zus wel maar die zit wel vaker id zon en rookt nog...
de schoonheidsspecialiste zei dat ik vochttekort had in mijn huid, ik had altijd het idee dat ik een vette huid had.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-09-2010 om 13:33

Ilsepilse

dan hoop ik niet dat op het potje van Dr. Vogel staat dat de crème 'hydraterend' is:-) Ik vat dat tenminste op als dat vocht vastgehouden wordt in de huid, of begrijp ik dat verkeerd?

Vraagjes van een nooitsmeerder

Ik smeer nooit iets en ik was altijd met alleen water. Ik heb een volgens mij normale huid maar in de winter wel soms wat droog. Dan smeer ik bodylotion erop. Is dat nou hetzelfde als dagcreme?
Ik smeer heel soms ook wel eens bodylotion erop als ik ga slapen, is dat eigenlijk wel goed? (mijn moeder had vroeger altijd speciale nachtcreme)?

niemie

niemie

24-09-2010 om 16:03

Ook nog een vraag

Ik snap eigenlijk niet zo goed hoe een creme nu vochtinbrengend kan zijn. Zit er dan een speciaal iets in of zo? Het lijkt mij dat je alleen van binnenuit kan hydrateren door genoeg water te drinken.

Ik ben trouwens een experimentje gestart voor mezelf. Alleen mijn gezicht wassen met lauw water en verder niets smeren. Het bevalt tot nu toe prima :)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.