Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dagje amsterdam en tram/metro

We willen deze kerstvakantie een dagje amsterdam doen en omdat we nooit met de bus rijden hebben we dus ook geen ov chipkaart. We willen met 2 volwassenen en 2 kinderen eerst met de auto naar de Arena rijden en van daaruit met de metro naar t Centrum. Dat is voor ons t voordeligste en handigste. Maar wat moeten we doen voor we met z'n 4-en in een tram kunnen stappen? En wat kost dat? Ik zie 7,50 staan, maar zit er dan al 'saldo' op? En waar haal ik dat ding? Ik wil voorkomen dat we de helft van de dag bezig zijn met het uitvogelen van hoe en wat en ook voorkomen dat het me de hoofdprijs kost.

Dorry

Kari1

Kari1

28-12-2011 om 11:53

Arena

is toch een P&R? Ik ben niet zo bekend in Amsterdam, maar het leuke van die P&R's is dat je een dagbedrag betaald voor het parkeren van je auto en dat je met die parkeerkaart met een stuk of 5,6 mensen de hele dag van het OV gebruik kan maken zonder bijbetaling. Je hebt dan geen OVkaart nodig.
Kari

Dorry1

Dorry1

28-12-2011 om 12:08 Topicstarter

Kari

Dat denken veel mensen, maar je krijgt kaartjes om de heen en terugreis vanuit de Arena naar t Centrum te maken. Maar voor de rest van de dag moet je zelf voor iets zorgen. Voorheen was dat niet zichtbaar, maar nu piept het systeem bij de tramdeur.

Kari1

Kari1

28-12-2011 om 12:23

Jammer

dan is het in Amsterdam anders dan in Utrecht, daar werkt het gelukkig wel zo.
Als je zelf voor iets moet zorgen dan ontkom je niet aan OVkaarten denk ik. Misschien heeft A'dam dagkaarten, zoiets als Parijs of Londen? Of is dat te mondiaal gedacht? Er zullen vast nog wel Amsterdammers reageren met goede tips.
Kari

Dorry1

Dorry1

28-12-2011 om 12:59 Topicstarter

Cobi

We willen een hele dag met onze kinderen Amsterdam bezoeken; Rijksmuseum in om te gaan kijken naar het antieke poppenhuis, omdat onze jongste een boek met kerst heeft gekregen over zo'n antiek poppenhuis wat tot leven komt. Daarna naar t Anne Frankhuis omdat onze oudste daar afgelopen jaar een heel goed werkstuk over geschreven had. En dan tussendoor shoppen (PC en waterlooplein voor de oudste) en lekker eten. Als t aan mij ligt gaan we in de avond pas weer naar huis. Ik weet niet of ik echt alles wil belopen.De tram is ook fijn om even uit te rusten. Ik zat er ook aan te denken om alles op de fiets te doen. Lijkt me zo leuk om de grachtjes rond te fietsen.
Doen we eigenlijk elk jaar, maar nu met kinderen erbij! We vier dan namelijk ons 13 jarig huwelijk....
Ik ben er trouwens al achter dat ik op Arena/Bijlmer metro-treinstation ook een dagkaart kan kopen. Maar dat kan dus ook in de tram of in de bus! Een dagkaart kost 7 euro, en dat maal 4 personen. Ik dacht dat alle verkoop uit de tram of uit de bus gehaald was. of heb ik dat nou helemaal verkeerd begrepen?

Chippie

Chippie

28-12-2011 om 13:13

Dorry

Wat jij wilt doen is goed te belopen vanaf CS. Ik ben geen Amsterdamse, maar dit is goed te doen. Zo pak je ook meer mee. Google eens een plattegrondje en stik een leuke route uit.

Isabella

Isabella

28-12-2011 om 14:14

Gvb

Als wij naar Amsterdam gaan nemen we om de afstanden te overbruggen altijd de tram of metro. Op de site van het GVB (gemeentelijk vervoerbedrijf van Amsterdam) vind je informatie hierover. Als je het CS in Amsterdam uitkomt zie je het witte houten gebouw van het GVB waar je een uurkaartje of dagkaartje (die van 7,00 euro) kunt kopen uit een automaat. Met een dagkaart kun je dus 24 uur onbeperkt reizen. Er is ter plekke ook een infobalie waarvoor je een nummertje moet trekken maar het is daar altijd loeidruk. Als we weten waar we naar toe willen bekijken we thuis alvast welke lijnen we moeten hebben. Een folder van die lijnen nemen we weer mee uit de molen van de infobalie. Ook print ik meestal de combinokaart (zie website GVB) voor alle zekerheid. En mocht het dan nog niet duidelijk zijn dan kun je het ook gewoon aan de bus of trambestuurder vragen. Onze ervaring is dat ze erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Ze zijn vast gewend om met nietwetende toeristen om te gaan.

Overigens niet vergeten om tijdens bus en tramritjes iedere keer in- en uit te checken!

BTW: Wij doen altijd de hele reis met de trein. Vond het persoonlijk nogal een gedoe om de auto bij de Arena te parkeren, transferiumkaartje kopen, een stuk lopen en dan weer verder met de metro.

Monique D*

Monique D*

28-12-2011 om 14:34

Fietsen lijkt een goed idee

Met 4 dagkaarten van totaal 28 euro ben je goedkoper uit dan met 4 kaartjes die je bij de trambestuurder koopt. Die kaartjes zijn maar een uur geldig, dus na ongeveer 3 uren in Amsterdam kan je ze niet meer gebruiken.
Fietsen lijkt een goed plan. Je bent uiteraard sneller op de plaatsen van bestemming dan te voet. Ik heb geen idee hoeveel het kost om fietsen te huren.. en daar komt ook nog bij dat jij, jouw man en je kinderen(!) wel gewend moeten zijn om in een drukke stad te fietsen (trambanen, drukke kruispunten, smalle fietspaden met brommers/scooters die langs je heen sjezen). Zeker als je uit een dorp komt..

Biene M.

Biene M.

28-12-2011 om 15:16

Boot

Je kunt ook met de museumboot, die komt bij alle plekken waar jullie naartoe willen. Voor de volwassenen wat duurder dan de tram, maar een stuk leuker.

http://www.lovers.nl/nl/tickets-en-prijzen/museum-line/

Fietsen zou ik serieus niet doen als je zelf niet in een grotere stad woont.

Thursday Next

Thursday Next

28-12-2011 om 16:52

Dorry,

geen tips, maar welk boek is dat, over een antiek poppenhuis dat tot leven komt?

Dorry1

Dorry1

28-12-2011 om 19:49 Topicstarter

Trein veel duurder

Als we 3x met korting reizen, dan zijn we al 75 euro kwijt. Met de auto 40 euro en 5 euro parkeren bij de Arena.
En dat boek, ben niet thuis dus kan de titel en de schrijver niet opzoeken....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Dorry1

Dorry1

28-12-2011 om 19:49 Topicstarter

Trein veel duurder

Als we 3x met korting reizen, dan zijn we al 75 euro kwijt. Met de auto 40 euro en 5 euro parkeren bij de Arena.
En dat boek, ben niet thuis dus kan de titel en de schrijver niet opzoeken....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ov-fiets

Het is vermoedelijk te laat om het nu nog te regelen, maar voor dit soort dingen is de OV-fiets dus ideaal. En daarvoor hoef je geen gebruik te maken van het OV, maar die fiets is te huur op stations (in Amsterdam ook op andere punten trouwens). Kost 3 euro voor een hele dag, en is daarmee enorm veel goedkoper dan losse kaartjes voor de tram. Hoewel, je betaalt wel 8.50 abonnementskosten per jaar, dat moet ik er natuurlijk bij optellen.
Maar ja, dat moet je wel van tevoren regelen, ik weet niet of je dat ook op het station zelf kan doen.

Maar fietsen in Amsterdam-Centrum is op zichzelf niet echt een lolletje, zeker niet met kinderen. Met kinderen onder de 10 zou ik het sowieso afraden, met kinderen daarboven zou het mijn keuze ook niet zijn, tenzij je de drukke routes zoveel mogelijk mijdt. Het Amsterdamse verkeer is druk, chaotisch en agressief, ik kan het helaas niet mooier maken.

Groeten,

Temet

Dorry1

Dorry1

29-12-2011 om 10:32 Topicstarter

Izar

Dat is 'm!

Prachtig boekje....
Misschien moeten we maar naar Den Haag?

Dorry

Monique D*

Monique D*

29-12-2011 om 13:27

Dorry1: waarom ineens naar den haag?

Wil je niet meer naar Amsterdam?

Dorry1

Dorry1

29-12-2011 om 20:02 Topicstarter

Poppenhuizen

Vanwege het boek met het antieke poppenhuis!
Maar we gaan alsnog naar Amsterdam, als er maar niet gewinkeld wordt sprak DH. Helaas heeft ie 2 dochters :-)

jeltje

jeltje

29-12-2011 om 21:48

Dagkaarten

Ik zou zeker voor de dagkaarten gaan. Jullie dagje uit klinkt al niet erg goedkoop (met twee musea en shoppen in de PC) dus ik ga er maar vanuit dat het wat mag kosten, en dan is dat gewoon het meest zorgeloos.
Fietsen op de grachten klinkt romatisch, en ik ben er zelf dol op, maar dan vooral op zondagochtend. Op alle andere dagen en tijden is het juist op de grachten vaak druk en eng fietsen, aangezien daar geen fietspaden zijn. Overigens is het Rijks niet echt te lopen vanaf CS. Althans, het is een stief half uur/40 minuten. En dan lopend naar het Anne Frank, is ook minstens nog weer zo'n afstand.

J

Veel plezier!

Dorry1

Dorry1

30-12-2011 om 00:06 Topicstarter

Voorbereiding gereed

Ik heb net de toegangskaarten voor het Rijskmuseum gedownload; kinderen waren gratis! We nemen inderdaad dagkaarten voor de tram en metro, want het is een beetje ver. Shoppen op de PC is vooral kijken, want kopen daar is me te duur. En bekende mensen kijken hahaha. Daarna high tea met een cadeaubon die we van de sint kregen; dus gratis en daarna proberen we anne frank nog, maar ik zag online dat alles volgeboekt was. Dat wordt struinen door de 9 straatjes en ergens patat eten (friet noemen wij dat hahaha). Ik heb er zin in!

Belle Époque

Belle Époque

30-12-2011 om 09:09

Tip: muizenhuis

Als je nog energie en tijd over hebt: op 10 minuten lopen van Amsterdam CS is de Centrale bibliotheek. Daar staat sinds kort het Muizenhuis. Google er maar eens op. Klinkt als een groot poppenhuis, maar geloof me: jong, oud, man en vrouw hebben daar met open mond naar staan kijken! Zo de moeite waard en nog gratis ook! ;-)

Wat ook leuk is

zijn de fietstaxis die je nu op iedere hoek van de straat in Amsterdam ziet.

ilsepilse

ilsepilse

02-01-2012 om 12:44

Max 6 metro kaartjes gratis

toch bij de Arena of is het nu al 4? ik betaal 8eu nu voor een dag parkeren en als je bij de meneer in het hokje aangeeft dat je met zoveel personen met de metro gaat krijg je die gratis, wel in en uitchecken en als je de auto gaat ophalen bij die meneer/vrouw in het hokje afgeven en dan betaal je alleen je parkeergeld!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.