Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Heks

Heks

04-02-2013 om 17:54

Dagje antwerpen, wie heeft tips?

Ik ga binnenkort een dag naar Antwerpen met een kunst-minnende vriendin 60+ en shop-grage dochter 16 jaar. Waar kun je het best parkeren? Welke buurt kun je het best bezoeken? Wat is een leuk restaurant en waar vind je leuke aparte winkels waar je niet meteen failliet gaat. Is het Museum aan de Stroom inderdaad een aanrader?

Mijn rondje antwerpen

Ik neem altijd afslag 1 en ga dan via de Noorderlaan naar de Italiƫlei. Parkeren doen we dan meestal in Q park Molenbergstraat 7. Dat is midden in het shopping gebeuren, maar qua lopen wel een stukje van het MAS. Leuk museum trouwens.
Elke etage heeft een thema. Dat levert een verrassende mix op. Het ene moment loop je door een koloniale verzameling, de volgende etage is moderne kunst. Grotere contrasten kun je je niet voorstellen.
Toch is het wel een hele missie.
Mijn lievelingsmuseum is nog steeds het Rubenshuis http://www.rubenshuis.be
Dat is goed te lopen vanaf de Italiƫlei.
Onderweg kom je allemaal lekkers te eten en te drinken tegen. De Zoo is hilarisch, en natuurlijk de vogeltjesmarkt.
Eigenlijk allemaal te veel voor een dag. Ik blijf dan ook meestal een nachtje slapen. Steevast in Hotel Terminus, uit romantische overwegingen. Voor het hotel zelf hoef je het niet speciaal te doen ;-)
Groet,
Miriam Lavell

Roij

Als je s avonds nog gaat eten en van sushi houdt: ROIJ (Google ROIJ Antwerpen). Zeer sfeervol, lekker maar wel vooraf reserveren anders lukt het niet!

Fijne dag en eet smakelijk!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sylvia

Sylvia

04-02-2013 om 22:50

Parkeertip

Hier een site en een persoonlijke tip: http://www.centrumparkeren.nl/antwerpen
Wij parkeren altijd op de linkeroever (Blancefloerlaan) dat is gratis parkeren en gaan dan met de metro naar het centrum (je kan gewoon een los kaartje kopen) makkelijk, goedkoop en geen omkijken naar je auto.
Verder geen speciale winkeltips, ik vind vanalles rondom de Meir wel heel leuk en gezellig.

Mijn tips

Parkeren doe ik op het Steenplein, da's bij de kaaien langs de Schelde. Je rijdt er vanaf de snelweg zo heen zonder door het centrum te moeten. Kost wel geld maar ontzettend weinig in vergelijking met Nederland. Een paar euro voor de hele dag. Je kan een wandeling maken via de Suikerrui, de Grote Markt met het stadhuis, de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal (kan je bezoeken), de Groenplaats, de Keiserlei en de Meir (het Rubenshuis mag je niet overslaan eigenlijk) naar het Centraal Station (mooie hal). Daar in de omgeving kan je je vergapen aan de wanstaltige bling in de etalages van de diamantairs en via de straatjes achter de Meir en Keiserlei teruglopen. Op de Meir en Keiserlei kan je dochter haar hart ophalen in de grote winkelketens (er zit een Forever21 bijvoorbeeld). In de straatjes erachter zitten boetiekjes, design- en antiekwinkels. Aan de kaai, bij het Steenplein, ligt Kasteel Het Steen, ook een bezoekje waard. En je moet even door de Vlaaikensgang, een idyllisch smal steegje aan de Koornmarkt nr 16.Ik zou bourgondisch lunchen en als avondeten een frietje van het frietkot nemen. Veel plezier!

skik

Heks

Heks

07-02-2013 om 08:17

Bedankt

Bedankt voor alle tips. We zullen het Rubenshuis zeker niet over slaan en ook met het shoppen lijkt het goed te gaan komen. Nu hopen dat het weer meewerkt.

(Janneke67)

(Janneke67)

08-02-2013 om 23:07

Oh heerlijk antwerpen!

Ik woon op 20 km van Antwerpen en wij komen er zeker 2x per maand...heerlijke stad! Altijd gezellig, en levendig
De Bourla, is een prachtige oude schouwburg, waar je heerlijk kunt lunchen.
Cafe Den Engel is een bekend Cafe, echt Antwerps. Cafe de Muze, echt Antwerps Jazzcafe, ook erg gezellig. Vanaf de groenplaats richting de Zoo lopen en je komt allerlei winkels tegen. Ik zou als ik jou was een boekje kopen van ( ik dacht dat het Capitool heet) Antwerpen , en je vindt zoveel leuke straatjes en cafeetjes....lekker eten bij De Groote witte Arend....heerlijk en gezellig, vooral in de zomer! Mooie ouderwetse abdij met leuke binnenplaats.

Parkeren op de kaai....een gedeelte is gratis, maar dat moet je weten, en een eindje doorrijden. Als je vooraan parkeert op de kaai, moet je wel betalen , maar is goedkoper als in de parkeergarages.

Veel plezier!

(Janneke67)

(Janneke67)

08-02-2013 om 23:10

Oh en

Als je graag naar musea gaat, dan moet je zeker ook naar het museum voor literatuur gaan. Dat staat op het vrijdagsmarktje, en is gratis!

Rubensmuseum is ook leuk, maar niet zo groot.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.