Home » Forum » Dagje uit met de trein zonder kinderen

Dagje uit met de trein zonder kinderen?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Clo
Dagje uit met de trein zonder kinderen?

Zaterdag: kinders worden 's ochtends vroeg op hun logeeradresjes afgeleverd en wij gaan lekker met de trein weg. Maar waarheen? Wij komen vanuit het diepste zuiden. Amsterdam en Utrecht hebben we al heel vaak gedaan. We houden allebei wel een beetje van oude gebouwen, daarbij sla ik een leuk winkeltje niet af.....
Wie weet leuke tips?

Silone
Tja

Deventer? Aken? Antwerpen?

Clo
O ja

Het moet in Nederland vanwege de treinkaartjes die ik heb dus Aken (was ik zaterdag nog) en Antwerpen vallen af helaas, Deventer heb ik al meer goeds over gehoord, eens kijken hoe lang dat treinen is. O ja, en Breda ga ik volgende week heen, dus die ook niet.

Clo
Deventer

Is wel erg lang in de trein. Jammer...

Wilma
Of

Den Haag ? Leuk winkelen, maar ook zat leuke mooie oude gebouwen.

Enneh, heb jij ook een nickwissel gehad, uiterste Zuiden, uiterste Zuiden ... Kan natuurlijk ook 't puntje van Zeeland zijn, maar als je pas nog in Aken was (ik in Herzogenrath ;-) ) dan zal dat wel niet.

amk
Of

Haarlem

Ilva
Of

Den Bosch. Zijn wij vorig jaar geweest. Ik had het niet verwacht maar wat een leuke stad is dat!

IngridT
Of

....Groningen!

maak je in elk geval lekker veel kilometers...hahaha!

Fiorucci
Inderdaad

Den Bosch of Den Haag!

Manda Rijn
Haarlem

maar dat is wel een heel erg lange zit vanuit zuid limburg. Rotterdam ?

Vic
Iets dichterbij

Delft! Heel erg leuke stad, met gezellige terrasjes. Wij willen al een tijdje naar het Vermeermuseum, maar de twee pogingen die we hebben ondernomen zijn gestrand op de Markt bij de Nieuwe Kerk.

Silone
Maar

Delft was al genoemd, en Breda ging ze al heen.
Maastricht? ;-))

Vic
Silone

Ik kan je even niet volgen. Stond Delft al in de antwoorden? Nou ja, dan doen we meeste stemmen gelden ;-)

Rieke
Uit het diepe zuiden?

dan zou ik in gelderland, brabant blijven. Anders zit je alleen maar in de trein.
Zutphen, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch. Allemaal prettige steden. Deventer is ook leuk, maar te ver begrijp ik.

Fiorucci
Rieke

Valt mee, hoor, Wilma heeft mij ooit Maastricht laten zien, ik stapte vroeg in de ochtend op de trein en was om half 11 in Maastricht,vanuit Zoetermeer.

Emmawee
?

Heeft nou nog niemand Leiden gezegd? Hoe kan het? Zo leuk, zo gezellig, mooie oude gebouwen, winkels, musea! Maar ok, Dordrecht, Den Bosch en Delft en Haarlem mogen er ook wezen.
Groeten! Maw.

Kaaskopje
Alkmaar

Als je uit Limburg komt kun je vanuit Maastricht rechtstreeks naar Alkmaar. 't Is een hele zit, maar dan kom je wel in een leuke stad. Nadeel is dit weekend het weer helaas. Maar er is een heel gevarieerd winkelaanbod en er zijn genoeg adresjes waar je lekker iets kunt eten en drinken.

Clo
Dank dank dank (en wilma)

Ik ga vanavond vriend eens deze tips presenteren, dan komen we vast uit op een leuke bestemming. Het weer vind ik niet zo'n probleem, ik duik wel een winkel in (hoewel ik het strand ook fijn vind met guur weer).
En Wilma: ik ben altijd Clo geweest, maar ik kom wel uit Maastricht!

Vic
En?

Waar zijn jullie geweest?

Clo
Het werd...

Na lange discussie Alkmaar. Vriend wilde per se ergens heen waar we nog niet waren geweest. Ik had graag dichter bij huis gebleven omdat we de kinderen nog naar hun logeeradresjes moesten brengen, dus dan zit je niet al te vroeg in de trein. Dus de verhouding treinreizen/daadwerkelijk de stad in vond ik een beetje zoek, maar ach, ik houd wel van treinreizen, lekker naar het landschap kijken, gezellig door donkere buien en zonneschijn heen, waar en waneer kun je nog zo lang ongestoord kletsen als je twee drukke kinderen hebt die anders alle aandacht opeisen ;-)?
Het was leuk hoor, Alkmaar, en dankzij de regen werd er ook niet geklaagd over het grote aantal winkeltjes dat ik inliep ;-)

Kaaskopje
Clo

Het voelt een beetje als een prijs winnen dat je op mijn aanraden naar Alkmaar bent gekomen:-) Fijn dat het een geslaagde dag is geworden. Als wederdienst zal ik zonder mopperen de reis van Alkmaar naar Valkenburg maken volgende week maandag:-) (Dat zouden we toch al zonder mopperen doen hoor. Eenmaal in de trein hebben we altijd het gevoel dat de vakantie echt gaat beginnen.) Nu nog hopen dat het please pléase een beetje droog blijft, want na de trein moeten we nog fietsend naar het hotel.

Clo
Ah, valkenburg!

Ik heb even gekeken of er een heksentuinfeest in het park van Valkenburg is volgende week, maar ik kan er niks over vinden. Jammer, want dat is altijd erg leuk, dus als je er alsnog iets over hoort: gaan!
Verder moet het wel mooi weer worden volgende week, dat hebben we wel verdiend na de afgelopen weken ;-)
Fijne vakantie!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.