Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

wendelien

wendelien

01-11-2008 om 09:58

Damien hirst?

Wat vinden jullie van zijn werk? Is het kunst? Is het vernieuwend? Gaan jullie er kijken?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sancy

Sancy

01-11-2008 om 10:17

Ik denk

dat hij een groot conceptueel kunstenaar is die naast de kick van het scheppen van zijn werk zo mogelijk nog meer kick haalt uit wat het met de mensen doet. en ik denk dat hij ook een heel goede zakenman is.
ga niet kijken denk ik, te ver weg voor mij.

Met name die stier op sterk water met die gouden staanders vind ik super.

Ik moet nog met mijn studenten naar een expo als onderdeel van het blok wat ik geef, misschien is dit iets voor ze, eens kijken tot hoe lang het loopt.

Maribel

Maribel

01-11-2008 om 13:05

Nieuwe kleren van de keizer

vind ik het. Niet zo erg als sommigen het maken. Maar ik vind het kunst wat een kunstje is geworden. Een goed gevonden 'grap' of 'nadenkertje'. mwoah. Ooit was er eens een kristallen schedel gevonden bij de Inca's. the skull of doom'. Is het dan zo waanzinnig geniaal om over te springen naar een schedel met diamanten? Vind het wel mee vallen.

Heb eens als 13-jarige (nu 37 jaar geleden) en bol van klei genomen, lucifers op gezet, in de fik gestoken, een filmpie van gemaakt en het project 'de wereld' of 'de ondergang van de wereld' genoemd. Haha. Docent vond het geweldige conceptuele kunst, geweldige visie, bla. Ik lachte me rot, ik wilde alleen maar zo snel mogelijk van het project af zijn en dit was de kortste manier.

Wel leuk vond ik zijn antwoord op 'hoe wil herinnert worden?" : "Als goede minnaar."

Maribel

Maribel

Maribel

01-11-2008 om 15:22

Hoewel

ik dit dus wel weer heel goed vind:
http://www.artnet.com/artwork/424505679/139/valium.html

en ook ander schilderwerk van hem

Guinevere

Guinevere

01-11-2008 om 15:35

Incaschedel o.t.

Maribel, die Incaschedel schijnt trouwens een 19e eeuwse vervalsing te zijn...

Kul

een kunstje ?

Je had er maar op moeten komen en het op diezelfde geniaal perfecte manier kunnen maken.

Ik vind dat soort opmerkingen altijd getuigen van weinig inzicht.

mijk

mijk

01-11-2008 om 17:18

Mijn zoon

van zes zag de schedel voorbij komen op tv en vond het schitterend. Hij vond hem mooi maar ook vrolijk en ik vind het leuk als dood vrolijker word.. Kijk er weer even met heel andere ogen naar.

Maribel

Maribel

01-11-2008 om 17:18

Ach ja,

Er zijn hele volksstammen die het 'nieuwe kleren van de keizer'- fenomeen in de kunst in stand houden en het van veel inzicht vinden getuigen om het 'discours' na te praten. De kunstwereld zelf en zelfverklaarde deskundigen uit de kunsthistorische wereld voorop. Dat is natuurlijk hun goed recht maar ga niet zeggen dat anderen die daar niet in meegaan wel geen inzicht zullen hebben. Zelf heb ik taalkunde gestudeerd maar ik kan wel zien dat ook mensen die niets weten van taal- of letterkundige theorieën zeker wel een prachtig gedicht kunnen waarderen.

Men mag gewoon altijd nog een mening hebben die niet die stammen napraat. Sommige dingen van Hirst spreken me wel aan, andere niet. En ja: hij is zeker een vakman wat betreft de afwerking van zijn werk. Ik zelf houd van zijn schilderijen. Die vind ik geen 'kunstje'. Zijn conceptuele kunst mag ik graag aan me voorbij laten gaan.

Zelf heb ik vaak meer respect voor mensen die met eigen handen een kunstige plantenhanger in elkaar macrameeën dan voor hen die het NRC cultureel supplement nabouwen.

Maar dat wordt ot. Vraag was: wat vind je Hirst. Nou, dit vond ik.

Maribel

Maribel

Maribel

01-11-2008 om 17:20

Incaschedel

Ja zoiets hoorde ik ook. Maar dat doet er in deze discussie niet zoveel toe, toch?

wendelien

wendelien

02-11-2008 om 15:53

En jeff koons?

De eerste berichten over Damien Hirst deden me zo denken aan Jeff Koons - de man van de potsierlijk uitvergrote edelkitsch. Hij heeft er flink mee verdiend en ik meen dat hij nog steeds goede zaken doet. Ik weet niet of hij zelf ook echt iets kan, zoals schilderen. Hij bedenkt iets en laat dat dan door vaklieden uitvoeren. Andy Warhol kon ook niet zo veel zelf, was ook meer een man van de ideeën en had een goede neus voor talent. Hij was echter wel degelijk vernieuwend indertijd. Hirst lijkt zijn kunstje steeds opnieuw te herhalen en vindt pakweg 3 of 4 van zijn producten echt de moeite waard. Die dode dieren heeft hij nu wel een gezien. Hij is weer aan het schilderen.
Ik vind het vooral knap dat hij geldschieters en exposanten heeft weten te vinden voor de schedel en bewonder zijn zakelijke en creatieve lef. Hirst heeft geen ontzagwekkende boodschap, of het moet zijn dat het na de dood gewoon afgelopen is. Hij intrigeert me wel.

wendelien

wendelien

02-11-2008 om 19:11

Lidwientje

Heeft hij die echt zelf voorgefinancierd? Wat een cashflow - wow.

Vooruitziend

Had ik nu ook maar allemaal diamanten gekocht in plaats van mijn spaargeld elke dag zien te verminderen. En had ik het maar verzonnen om ze dan meteen ergens op te plakken en ermee de boer op te gaan. Als het geen kunst zou worden, had ik in elk geval die diamanten nog. Altijd handig in deze onzekere financiele tijden.
Erg slimme man volgens mij, die Hirst.
[email protected]

reina

reina

03-11-2008 om 08:51

Wil het wel zien

Of ik het mooi vind, ik geloof het niet, maar ik wil het wel gaan zien, op tv is kunst soms zo heel anders dan in het echt. Ik ben gewoon benieuwd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.