Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2013 om 23:44

Dapper geweest:-)

Ik heb éindelijk de stap genomen, of ben eigenlijk meer over die enorme drempel gestapt. Ik heb me aangemeld voor fitness! Ik vond het zó eng om te gaan. Mijn dochter maakt mij wegwijs op de apparaten. We waren een beetje laat, waardoor er een half uur over bleef om alvast wat apparaten uit te proberen en ik vond het gewoon jammer toen ik me alweer om moest kleden. Ik vind het dus leuk:-))

koentje

koentje

07-01-2013 om 00:31

Yessssssssssssss

goedzo, Kaaskopje!! En nu gaaaaaaaaaaan met die banaan...

ishtar

ishtar

07-01-2013 om 09:25

Wat goed!

veel succes! En plezier

Goedzo!

Hee wat leuk, Kaaskopje! Zeker samen met je dochter moet je dit toch leuk vol kunnen houden?

Ik vind het dapper en fijn dat jehet leuk vond!

Jons

Bellefleur

Bellefleur

07-01-2013 om 10:53

Goed gedaan!

Het leuke van fitness vind ik dat je zo goed je vooruitgang kunt zien. Accepteer maar gauw dat het geen rechte stijgende lijn is, maar een grillige. Net als de beurskoerzen zeg maar.
Veel plezier. Bellefleur

oregano

oregano

07-01-2013 om 11:07

Topper!

Goed van je zeg. Ik ben ook lid en ga soms ook met mijn dochter. Hartstikke goed van je!
Groet Oregano

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2013 om 12:12

Vanmorgen

Ik voelde vanmorgen wel even een stroeve plek in mijn rug, maar na het douchen is dat weer verdwenen. Het leek me eigenlijk al een hele poos wel leuk, maar ik heb al ruim 40 jaar niet voor mezelf in een sportzaal gestaan, dus alleen al iets beginnen wat 'sportief' is, was voor mij geen drempel, maar een berg:-) Maar ik moest nu wel. En als je moet, blijkt het opeens te lukken.

Puck

Puck

07-01-2013 om 12:27

Instructie

Goed zo Kaaskopje! Waar ik me wel een beetje zorgen om maak: je zegt dat je dochter je wegwijs maakt op de apparaten. Is zij instructeur? Zo niet dan raad ik je aan om absoluut een schema en uitleg door een instructeur te vragen anders loop je kans op hele nare blessures doordat je verkeerd belast. Veel fitnessplezier!

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2013 om 13:31

Puck

Nee, mijn dochter is geen instructeur, maar omdat het zondag was, liepen er geen instructeurs rond voor zover ik het kon beoordelen. Het was gister dus meer een kennismaking dan al echt een uur 'hard werken':-) Ze heeft me laten zien hoe je de apparaten aanzet en hoe je harder of sneller kunt bewegen. Doelen instellen moet me nog uitgelegd worden. Ik moet inderdaad wel vragen hoe ik het verstandig aan kan pakken, omdat ik 0 conditie en versleten knieën heb en zo hier en daar snel pijntjes heb. Ik voel me echt een oma die alle krakende scharnieren weer aan het werk zet:-)

Tango

Tango

07-01-2013 om 13:34

Goed hoor!

Dat je het hebt gedaan en wat fijn dat je het leuk vond. Ik ben zelf ook na jaren alleen maar een uurtje aquafit in het zwembad, dat vreselijk saai werd, aan iets nieuws begonnen. Curves heet het en is een soort fitness alleen voor vrouwen. Ik vind het zo leuk, je bent er maar een half uurtje mee bezig per keer maar het effect merk je toch heel snel. Ik heb ook gemerkt dat begeleiding zeker belangrijk is omdat je anders apparaten gauw verkeerd gebruikt.

Tonny

Tonny

07-01-2013 om 19:05

Leuk zo samen!

Veel succes!

( ik heb het ooit 2 en een half jaar uitgrhouden op de sportschool, toen ging ik verhuizen en heb het niet meer opgepakt.)

Bellefleur

Bellefleur

10-01-2013 om 09:45

Wie geeft mij een duw?

Jarenlang ging ik braaf twee keer per week naar de sportschool. En ineens vind ik er niets meer aan. Mijn conditie gaat niet meer vooruit door gezondheidsklachten, en ik vind de sfeer niet leuk meer. Maar met niet gaan wordt m'n conditie er ook niet beter op. Dus wie geeft mij wat doorslaggevende argumenten om wel te gaan?

Geen duw

Kan je niet beter een sport kiezen die je leuk vindt? Ik ben ook wel eens een tijd naar de sportschool geweest, maar dat deed ik eigenlijk alleen om calorieën te verbranden en mijn conditie te verbeteren. Maar ik vond er geen zak aan. Omdat ik toch weer iets wilde gaan doen ben ik op balletles gegaan. Dat heb ik vroeger gedaan en vaak is, wat je als kind of jongere leuk vond, nog steeds leuk als je ouder bent. Helaas scheurde ik in de tweede les mijn kuitspier en achillespees en ben ik tot de zomer uitgeschakeld, dus lang plezier heb ik er niet van gehad, maar zodra het weer kan begin ik weer. Ik denk dat je sporten beter volhoudt als je iets doet waar je lol in hebt, ongeacht of je daar nou slanker of fitter van wordt. Wat vond je vroeger leuk: tennis, judo, hockey, zwemmen?

skik

Bellefleur

Bellefleur

10-01-2013 om 12:23

Fitnessen!

Ik genoot ervan. Ik ging vrijwillig, en graag. Het liefst drie keer in de week, maar daar had ik de tijd niet voor. Op vrijdag ben ik vrij, en ik zette de wekker om half zeven om op tijd op de sportschool te zijn. Dat geeft al weer hoe leuk ik het vond toch? Waar is de motivatie gebleven? Moet ik gewoon doorzetten tot het weer leuk is?

Tonny

Tonny

11-01-2013 om 08:55

Wat je leuk vind

Hm, ik geloof dat ik niks sportiefs met trainers en instructeurs leuk vind. Vond gym vroeger vreselijk en was nergens goed in. Kan me tenminste niks herinneren, het was vervelend of iets minder vervelend :)
Maar fietsen en wandelen vind ik prima, lekker buiten, dus dat is het dan.

Fitness heb ik een aantal jaren terug met een groepje gedaan, maar dat was meer gezelligheid dan fysiek effect. En dan die muziek, ach ach.

Conference

Conference

11-01-2013 om 10:06

Bellefleur

Ga naar een andere sportschool, verandering van spijs doet eten. Althans dat zegt mijn oma altijd...

Vic

Vic

11-01-2013 om 18:35

Eerste stap

Ik ben vanmiddag gaan kijken bij het fitnesscentrum hier in de buurt. Zag er goed uit, dus gelijk even fitnesskleding gekocht en volgende week ga ik beginnen. Goede voornemens ;-)

Bellefleur

Bellefleur

11-01-2013 om 19:57

Dapper

ik ben geweest. Het eerste uur in m'n eentje, lekker mijn eigen muziek op. Toen daarna de leraar Duits kwam die zo vervuld is van zichzelf ('ik heb een enorm charisma, iedereen kijkt op als ik een kamer binnen kom) wist ik weer waarom ik het leuk vond, en ik kon hem negeren. Wat wel hielp was dat het groepje volleybalsters die zichzelf zo goed vinden, dat ze het niet de moeite vinden om anderen in de ruimte te groeten, er niet waren. Hoefde ik niet over mijn hoofd heen de verhalen te horen over hoeveel ze gedronken hadden de afgelopen nacht. En de stagiaire die giechelend en met veel 'nou ja ik weet het ook niet hoors' iedereen probeert te plezieren, zat koffie te drinken op het kantoortje. Ik heb doorgezet, weet weer wat er leuk aan is, ik ga weer. Applaus voor mezelf. (of lijk ik nu teveel die leraar?)

Bellefleur

Bellefleur

11-01-2013 om 20:03

Kaaskopje,

Ben je alweer geweest?

Bellefleur

klinkt goed! Leuk dat je het weer wilt oppakken met plezier! Laat de lol niet verpesten door stomme types, hoor!

veel plezier erbij!

Jons

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2013 om 22:06

Ha, wat leuk

dat mijn dappere gedrag anderen weer aanzet om dapper te doen:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2013 om 22:16

Bellefleur

Ik ben dinsdag op mijn stuitje gevallen (ik miste de onderste tree van de trap) en heb daar nog last van. Erop zitten doet nog zeer en bepaalde bewegingen doen zeer. Ik moet dat dus eerst even laten herstellen, tot ik het weer acceptabel vind. Ik ben gister en vandaag (nachtje in Drenthe geslapen) wel in beweging geweest. Gister in Emmen gelopen en vandaag een stuk in de natuur gewandeld. Ik heb dus wel beweging gehad. Maar ik was blij toen we bij de auto waren.
Gelukkig hoef ik voor januari nog niet te betalen, dus in die zin vind ik het niet zonde, maar ik ga wel mijn best doen om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken. Nu die drempel genomen is, vind ik het zelf ook echt niet leuk dat dat stuitje ertussen gekomen is.

Bellefleur

Bellefleur

15-01-2013 om 09:19

Kaaskopje,

Hoe is het met je gestuiter? Ben je al weer in staat om te zitten?

Stenna

Stenna

16-01-2013 om 13:40

Dringend verzoek voor sportscholers

Ik weet niet of jullie mannen ook naar de sportschool gaan? If so, kunnen jullie ze dan a.u.b. vertellen een handdoek onder hun kont te leggen op de apparaten?
Dat is voor mij nl bijjna een reden om niet meer te gaan. Die mannen in hun enge te korte broekjes met harige witte benen die een zweetafdruk achterlaten op het apparaat waar ik daarna op wil. Griezel. Ze hebben altijd een handdoek bij zich ook nog: die leggen ze naast zich op de grond! Leg die even gewoon op de zitting dus. Doe ik zelf ook, en ik zweet minimaal (en heb lange broek aan). Of anders even afnemen.

marie

marie

16-01-2013 om 15:23

Beleid sportschool

Hoi
Dat van het gebruik van de handdoeken ligt erg aan het beleid van de sportschool heb ik gemerkt. Bij de eerste sportschool waar ik kwam, waren ze er erg streng op en werden mensen er ook op aangesproken als ze een handdoek waren vergeten (kregen ze een te leen) of niet op een handdoek gingen zitten (vergeten). En dat ging dus heel goed.
De sportschool waar ik nu kom (verhuizing) is daar veel minder streng op, maar over het algemeen worden de zittingen door de gebruikers wel even afgenomen na gebruik.
Stenna - je kunt natuurlijk ook de begeleiders in de fitnessruimte vragen wat precies het beleid m.b.t. handdoeken is en vragen of ze er wat meer op willen letten?
succes

Stenna

Stenna

16-01-2013 om 16:43

Signalen

Dat kan ik inderdaad wel eens doen, Marie. Maar het verbaast me zo dat het niet bij die mannen zelf opkomt, dat dit niet zo lekker is voor anderen. Vrouwen zie ik over het algemeen wel doen nl. Maar misschien is het net zo iets als wijdbeens naast je zitten in een drukke trein. Ze vangen je signalen gewoon niet op, daar op Mars.

Bellefleur

Bellefleur

17-01-2013 om 11:07

Mannen en sport

Hijgen, het zweet op de apparaten en de vloer laten druipen, luidkeels je snot optrekken, kreunen. Mannen en sportschool is een smerige combinatie. Ik gebruik mijn handdoek niet om geen afdruk achter te laten op apparaten, maar om minder in aanraking te komen met het zweet van een ander. Ik douche ook nooit op de sportschool zelf. Dat doe ik thuis onder mijn eigen hygienische douche. Mijn wraak? Als er een meneer is die heel hard moet kreunen bij een apparaat, kies ik dat apparaat na hem. Doe er meer kilo's bij, en kreun ...niet. Niet dat het die mannen opvalt hoor, maar ik voel me er zelf zo goed bij...

Vic

Vic

18-01-2013 om 13:11

Ook geweest

Zo, de kop is eraf. Ik heb vanmorgen gefitnesst en me ingeschreven voor minimaal drie maanden. Het viel me best wel tegen en ik vond het best intensief. Eerst een kwartier fietsen, 22 km/u, dat ging nog wel. Toen een beetje met apparaten, ging ook. En toen 5 minuten op de cross trainer, jeetje wat is dat zwaar! Ik heb natuurlijk wel een conditie van lik-me-vestje dus ik hoop dat dat een beetje verbetert. IJzersterke buikspieren heb ik wel, maar daar heb je in de praktijk niet heel veel aan ;-)

Ook dapper

Heel dapper door de kou gefietst naar fitness. Na een uurtje toestellen kreeg ik het wel koud, na een half uur cross trainer was dat wel weer over.

Maar wie ik nou echt dapper vind zijn de mensen die met deze sneeuw gaan hardlopen. Of beter, hardglijden!

Vic

Vic

19-01-2013 om 20:15

Een half uur?!

Dan ben je geen beginner meer, als je het een half uur volhoudt op de cross trainer. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik dat ook kan.

Dapper door de kou

Ik ben ook dapper omdat ik door de kou naar de sportschool ging vond ik zelf...
Cross trainen doe ik nu een half jaar, daarvoor zat ik altijd op de home trainer, met een redelijk goede conditie, maar toen was ik toch na 10 minuten cross trainen toch volkomen bekaf.
Nu dacht ik omdat cross trainen me nu goed afgaat, zou ik nou ook buiten kunnen hardlopen. Maar nee, ook daar werd ik na een schema 2 min. hardlopen, 2 min. wandelen, voor 20 min. lang bestraft met spierpijn de volgende dag. Dus wat je ook doet, doe je wat anders, bouw het langzaam maar zeker op. Maar als je het blijft volhouden moet het lukken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.