Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

29-12-2010 om 16:17

Date uit kameroen?

Mijn zus is allesbehalve naïef, wereldvreemd of wanhopig, dit vooropgesteld. Maar nu heeft ze toch een plannetje, waar ik mijn vraagtekens bij heb. Graag wil ik jullie mening...
Via een datingsite (volgens mij heet 'ie OKCupid oid) werd ze afgelopen week via chat benaderd door een student in Innsbruck, die uit Kameroen komt. Kennelijk konden ze het goed met elkaar vinden op de chat. Zo goed, dat ze nu een afspraak heeft gemaakt; hij komt oudejaarsdag naar Schiphol en zij haalt hem op. De bedoeling is dat ze dan samen oud en nieuw vieren en dat hij zaterdag weer vertrekt. En dat hij bij haar thuis op de bank overnacht.
Nou ja, wat moet je daar nu van denken... Ben ik nu te cynisch of wantrouwig als ik dit een te spannend plan vind, of is dit idd niet zo verstandig? Ik meen me te herinneren dat er niet lang geleden een draadje was over iemand die via internet was benaderd en redelijk hoteldebotel leek en dat er een vriendin was die zich waarschijnlijk terecht zorgen maakte, omdat er kennelijk bepaalde landen zijn van waaruit een groot risico is voor oplichting ed.
Nou ja, graag jullie opinie.
Alvast bedankt.

dc

dc

29-12-2010 om 16:28

Nou

Zolang hij niet verwacht dat ze het ticket betaald, zou ik gewone voorzorgsmaatregelen nemen, maar verder zou ik niet weten waarom het een groter probleem zou zijn dan zo'n afspraak met een hollander. Je hebt altijd een risico dat je een of andere idioot tegenkomt.

Spreek gewoon af dat ze je op bepaalde momenten belt en spreek een paswoord af voor als er iets niet goed gaat. Lijkt me sowieso handig met een blind date.

Chippie

Chippie

29-12-2010 om 17:08

Tja...

Tja, ik vind het niet zo'n woest plan. Ik zou een blind date eerst eens op neutraal terrein laten plaatsvinden en echt never nooit niet de eerste nacht bij mij thuis laten overnachten. Wat gaat ze doen als hij wel een engerd blijkt te zijn; je kunt hem niet meer op de trein zetten. Of die man nu uit Kameroen komt of niet. Maar ook het Kameroen-student-oud&nieuw gebeuren zou mij niet lekker zitten.

Minet

Minet

29-12-2010 om 17:57

Lidwientje (ot)

Dus jij durft met mijn geen Oud en Nieuw te vieren???? Tssssssssss

koentje

koentje

29-12-2010 om 19:47

Oei

ik ben wel eens uit eten gegaan met een man die ik van een contactadvertentie 'kende'. Via mail en telefoon klikte het leuk maar het was op het eerste gezicht volledig over...
Niet dat een van ons erg lelijk was, hoor☺. Maar het klikte gewoon niet meer. Zit je daar aan tafel elkaar aan te staren...

dc

dc

29-12-2010 om 20:07

Couch hopping

Dus jullie hebben nog nooit van couch hopping gehoord? Erg populair onder studenten en jongeren. Zo kun je bij iemand logeren in een ander land, in plaats van vast te zitten aan een duur hotel, en kun je tips krijgen over wat te doen van lokale mensen. Erg leuk dit principe.

Ik zou wel een back-up plan achter de hand hebben. Een feestje ofzo om naar toe te gaan voor als het echt niet klikt.

dc

dc

30-12-2010 om 00:10

Da's waar

Maar ze hebben toch afgesproken dat hij op de bank slaapt, niet gelijk in bed?

Ik zou het niks vinden

Een volslagen onbekende mijnheer (en waar die vandaan komt maakt mij dan niet uit) die de nacht op de bank doorbrengt lijkt mij geen goed plan. Ze zullen best leuk gechat hebben maar moet hij dan gelijk maar blijven slapen?

O.t. hoe is het eigenlijk afgelopen met die andere verre blind d

Kan me ook nog herinneren dat een vriendin van een forumlid iemand uit een ver land had ontmoet via een dating site en dat ze die ook wilde ontmoeten. Weet iemand hoe dat is afgelopen?

Fély

vlinder72

vlinder72

30-12-2010 om 10:34

Tja

zolang hij niet aan komt zetten met verhalen over verdwenen tickets, auto ongelukken op de weg naar de luchthaven, zoekgeraakte koffers en verwacht dat vriendin haar portemonnee trekt, zou ik mij niet druk maken over Nigeriaanse praktijken.

Verder zou ik maar denken. Stel nou dat dit gewoon een blanke Oostenrijker zou zijn, zou je je dan ook zorgen maken?

Ik wel namelijk. Ik zou nooit een man die ik niet eerder gezien heb bij mij laten slapen. Hij mag best komen. Hartstikke gezellig maar hij overnacht in een hotel.

Maar ik ben ook ontzettend ouderwets ;-).

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

30-12-2010 om 11:02

Reactie

Even een reactie van mij. Zus heeft iig een hotelkamer geboekt voor hem. Dus tot zover goed nieuws.
Mijn zorgen zijn daarmee echter niet weg. En die zorgen zijn enerzijds het ontvangen van iemand thuis, alleen (ze gaan niet naar een feest) dus geen bescherming van een publieke ruimte. Dat vind ik bij geen enkele blind date een goed plan, maar in het geval dat iemand een vliegticket heeft gekocht om langs te komen, nog problematischer. Je zegt niet zo makkelijk dat je het niet zo ziet zitten.
Gelukkig is het op de bank slapen van de baan en heeft ze hem gemeld dat ik op de hoogte ben van de plannen. Misschien komen ze nog even langs.
Mijn zorgen gaan dus niet alleen om feit dat hij uit Kameroen komt, al doet de titel van mijn openingsbericht dat misschien vermoeden. Wel vind ik het een verzwarende (?) omstandigheid in de zin die Cobi omschrijft. Te veel vage verhalen gehoord, waarvan ik de waarde niet zomaar kan inschatten. Bij het verhaal wat ik eerder aanhaalde over wat ik hier had gelezen, werd gereageerd dat het een beproefde methode was door criminelen uit dat specifieke land. Ik weet niet meer welk land dat was en wat de precieze omstandigheden waren. Aangezien hier nu niet gereageerd wordt met deze waarschuwing, ga ik er maar van uit dat dat wel los zal lopen. Hij betaalt immers ook gewoon zijn eigen ticket.
Overigens (maar dit is in geval dat echte romantiek en love at first chat echt bestaat), het vooruitzicht dat als dit de liefde van haar leven blijkt te zijn, vult mij zeer egoïstisch ook met zorg ;-). Het lijkt mij echt niet tof als we haar idd over een tijdje op Grenzeloos Verliefd kunnen zien; ik ben veel te blij dat ze zo dichtbij woont!
Maar goed, iemand schreef ook dat het zo mooi is als we elkaar gewoon vol vertrouwen kunnen ontmoeten ( of woorden van gelijke strekking ) en dat zou ik ook graag willen.

vlinder72

vlinder72

30-12-2010 om 11:30

Criminele praktijken

In dat geval mailen ze elkaar tijden. Sturen foto's maar ontmoeten ze elkaar niet. Tenminste hij probeert het wel maar er komt steeds iets tussen. Auto ongeluk, fiets weg, kaartjes kwijt, moeder ziek, onverwachte baan etc.

En ze mailen weer verder. En op een gegeven moment gaat zij dingen voor hem betalen. Want zijn computer is opeens stuk. Zijn auto waarmee hij naar Nederland wou komen doet het opeens niet meer. Zijn pinpas is gejat.

En zo blijft zij betalen zonder hem ooit te zien. Helemaal verliefd op een illusie want ze ontmoet hem nooit. Misschien bestaat ook wel helemaal niet echt maar is het een 50 plusser ergens in Londen.

Maar dat hoeft niet. Misschien is dit wel legitiem en is het een ontzettend leuke jongen.

Blind date

Ik heb er nooit bij stilgestaan maar ik heb 2 jaar geleden ook een enorm risico genomen. Iemand via een contactsite ontmoet, gemaild en gebeld en 2 dagen later stond hij bij mij in de woning. Niemand wist ervan, ik was helemaal alleen thuis. Gelukkig was het een schat van een man waar ik direct hoteldebotel verliefd op werd en omgekeerd. Maar het had net zo goed een freak kunnen zijn.

De relatie is al een tijdje voorbij en nu heb ik een lieve schat die ik al jaren ken maar mocht ik onverhoopt weer vrij zijn doe ik dat soort dingen nooit meer! Ook wanneer ik iemand tijdens het uitgaan zou leren kennen, zou ik hem niet meteen mee naar huis nemen of alleen met hem meegaan.

Ik heb recentelijk een paar schokkende verhalen gehoord van vrouwen die echt hele nare ervaringen hebben gehad en ben daar behoorlijk van geschrokken.

Maar zoals al gezegd, het kan ook de liefde van haar leven blijken te zijn. Je kan toch in contact blijven met je zus tijdens de avond? Af en toe en smsje of zo.

Guinevere

Guinevere

30-12-2010 om 13:48

Echt niet

Of iemand nu uit Kameroen, Oostenrijk of uit mijn eigen dorp komt, ik zou never nooit een wildvreemde in mijn eigen huis uitnodigen als ik daar alleen was. Iemand (OK, een man) die je alleen kent van internet oid, die komt er bij mij niet in. Je hebt niet eens de kans om je intuïtie op zo iemand los te laten, wat gaat ze doen als haar eerste gevoel als ze hem ziet "nee" is?

Wie betaalt dat hotel?

Toch niet je zusje omdat zij het zielig vindt dat hij niet bij haar kan slapen?

Ik vind het geen slim plan. Laat ze samen naar een Oudejaarsfeest of zo gaan, of uit eten. Dan kan hij naar zijn hotel. Als het klikt kan zij daarna een keer zijn kant op gaan.

Maar niet alleen in een huis.

Mariel

Volgens mij

Zitten er nogaleens mensen bij die op deze manier vrouwen op;lichten, meestal sturen ze een foto van een fotomodel ipv een van hunzelf. IK ben via hotmail zo ook weleens benaderd maar daar niet op ingegaan.
Vaak komen ze op de afgesproken dag niet aan moet er geld overgemaakt worden(zielig verhaal erbij).Ik zou het persoonlijk niet vertrouwen.
Muizemeis

Wel van couch surfen ;)

Zo heeft de dochter van mijn zus al over de hele wereld leuke contacten opgedaan, en mensen komen ook weer bij hun logeren.
Muizemeis

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

31-12-2010 om 11:27

Reactie

Cobi, ik weet niet of je nu op mij doelt met je opmerking dat het heel nobel is om land van herkomst buiten beschouwing te laten, maar zo nobel (en naief) ben ik niet. I wish..
Nee, zijn origine maakt het voor mij een overtreffende trap van onverstandig.
Blind date met iemand uit de buurt bij je thuis: onverstandig, want vreemde man in huis.
Blind date met iemand die een vliegticket heeft moeten kopen om te komen: onverstandig, want vreemde man in huis, die je niet zomaar de straat op stuurt.
Blind date met iemand die een vliegticket heeft moeten kopen om te komen die uit Kameroen komt: onverstandig, want vreemde man in huis, die je niet zomaar de straat op stuurt, die misschien ook wel eens heel andere dingen wil....
Maar goed, zus is volwassen vrouw en heeft nog met hem geskypt, wat haar vertrouwen gaf. Ik heb haar gevraagd mij op de hoogte te stellen van alle plannen voor vandaag en me zo nu en dan te sms-en. Zal ze doen.
Oja, wie het hotel betaalt maakt me niet uit. Desnoods betaal ik het zelf; ik wil gewoon dat dat geregeld is! (Het is mijn 'kleine' zusje, waar ik me sowieso verantwoordelijk voor voel)
Nou ja, ik laat nog wel horen hoe het afloopt....

Maylise

Maylise

31-12-2010 om 14:37

Lelietje

Over dat Kameroen verhaal zou ik me niet zo druk maken want betreffende jongen studeert in Oostenrijk en heeft dus al een Schengen Visum. Natuurlijk kan hij willen trouwen om een langduriger visum te kunnen krijgen maar voorlopig zit hij wel goed.
Ik vind het wel verstandig van je zus dat ze hem niet bij haar thuis laten overnachten. Ik heb ook wel eens gasten die ik niet ken of alleen via via maar ik woon niet alleen in een huis. Het lijkt me sowieso niet verstandig om welke man ook die je niet of nauwelijks kent bij je te laten overnachten als er niemand anders in huis.
Ik zou als ik je zus was voor een eerste date met hem in een openbare ruimte blijven.

Maylise

En?

Hoe is het afgelopen?

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

02-01-2011 om 12:47

Hoe het is gegaan...

Mijn zorgen zijn ongegrond gebleken! Hij is vanochtend vroeg weer vertrokken ( ik had in eerste instantie begrepen dat hij alleen hier voor oud & nieuw zou zijn, maar het was voor 2 dagen gepland)
Hoe dan ook, het lijkt erop dat love at first chat echt bestaat. Ze zijn ook nog bij ons langsgekomen en ik geloof wel dat het goed zit. Het is een gewoon een aardige, intelligente
jongen en ze leken het goed met elkaar te kunnen vinden.
Ik blijf erbij dat ik het een redelijk absurde afspraak vind, maar wellicht is dit gewoon de moderne tijd, waarin men ook via internet heel goed kan uitmaken of iemand okay is of niet. Misschien ben ik gewoon een ouwe tuthola, die niet meegaat met de tijd.
Maar goed, zodra ze te zien is op Net 5 zal ik jullie waarschuwen. Mocht dit een blijvertje zijn, dan is het toch wel een heel leuk romantisch verhaal om later aan de kinderen te vertellen, niewaar?
Groetjes van een toch opgeluchte Lelietje

Tweets

Tweets

02-01-2011 om 13:29

Wat leuk

een nieuwe liefde in het nieuwe jaar !

Ja!

Wat een perfect begin. Ik hoop dat het iets heel moois wordt. En hou ons op de hoogte v.w.b. Grenzeloos Verliefd :-)

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

02-01-2011 om 20:22

Cobi

Nou, da's toch een mooi begin van het nieuwe jaar als cynisme en vooroordelen worden gelogenstraft!

ilsepilse

ilsepilse

06-01-2011 om 16:52

Haha leuk!

Mijn zusje heeft ooit 6md met een man (B) gechat dacht woow die is leuk , maar na de eerste ontmoeting had ze zooiets van wat een droogstoppel, nu is ze met bijna de buurjongen (B) gaan samenwonen en hebben ze een dochtertje van bijna een jaar !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.