Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

jessica 5

jessica 5

16-12-2011 om 17:55

De berg komt er?

Hier de presentatie van vandaag.
http://www.usginnotiv.nl/deberg
Ziet er wel eg "gelikt" uit.
Als die berg er zou komen zouden jullie dan een stukje kopen?.
Ook leuk deze site die over de berg gaat
http://www.diebergkomter.nl/
Bekijk ook eens dit filmpje.
http://www.diebergkomter.nl/2011/11/voedsel-verbouwen-in-een-berg/
Zou je thuis op zolder ook kunnen gaan doen?.

Tijgeroog

Tijgeroog

16-12-2011 om 19:41

Groente op zolder

Ik denk dat het lastig wordt om het zelf te doen.
Mijn broer was een van de leveranciers voor het project, ze zijn er al langer mee bezig en lijkt best veelbelovend te zijn. Maar de planten groeien goed omdat ze in heel specifieke omstandigheden groeien, met licht, water, voeding en gassen speciaal op die plant afgestemd. Apparatuur daarvoor is erg duur, speciale kasten, computers etc.
Misschien in de toekomst wel, maar ik zal al heel blij zijn als ze op deze manier commercieel spullen kunnen gaan verbouwen.

Geen berg

'T lijkt op 'n berg maar is 't niet. 'T is een apart bouwwerk, een gebouw waar je ook op de buitenkant nog van alles leuks kunt bedenken. Ben vooral benieuwd of 't nog wel 'n beetje op 'n berg gaat lijken. Zodat 'n berg op fietsen niet verwordt tot 'n flat/toren op fietsen. Ik ga er geen stukje van kopen, dat niet, maar vind zo'n creatief idee wel top. Hoorde laatst iemand op de radio vertellen dat zo'n berg veel exra regen in de gebieden er om heen betekent, dus op zee lijkt me ideaal.

jessica 5

jessica 5

17-12-2011 om 00:30

Tijgeroog

Ook toevallig dat je broer leverancier was voor dit project.
Het leek mij ook wel erg ingewikkeld allemaal,maar misschien iets voor de toekomst.
Ook het punt van vervoeren van producten die dan bespaart kunnen worden vind ik wel een goed plan.
De berg vind je niets?.

jessica 5

jessica 5

17-12-2011 om 00:49

Myar

Ook ik hoop dat het op een echte berg gaat lijken. Ziet er nu niet uit als een echte berg. Meer als een attractie.
Nou op zee lijkt mij juist niet echt ideaal,gezien daar de weersomstandigheden.

Puck

Puck

19-12-2011 om 08:25

Geen berg

Laatst hoorde ik een stukje op de radio over de meteorologische veranderingen wanneer er een berg zou komen. Die waren best ingrijpend, vooral de meer dan dubbele hoeveelheid neerslag is voor mij al voldoende om die berg helemaal niet te willen. En buiten dat vind ik het een volslagen belachelijk plan.

Belle Époque

Belle Époque

19-12-2011 om 12:08

Weg met die berg!

Laten ze het geld zinniger gebruiken!

Belle Époque

Belle Époque

19-12-2011 om 17:38

Lokatie

Ik had gehoord dat ze 'm misschien in de NOP wilden plaatsen. Is er al een lokatie? Ik begreep dat het al best serieus was, maar ik zit er echt niet op te wachten, niet in deze crisistijd.

Puck

Puck

19-12-2011 om 22:00

Geen idee p

Ik heb geen idee hoe het precies met die neerslag zat, ik heb alleen onthouden dat er veeeel meer neerslag zou komen.

Puck

Puck

20-12-2011 om 13:24

Nee p ;-)

klopt niet wat je zegt P, als je het 2e deel van onderstaande stukje leest dat ik heb gevonden op http://denederlandseberg.blogspot.com/2011/08/berg-in-nederland-had-een-natte-zomer.html Dan wordt het ten oosten van de berg alleen droger als de berg aan de kust ligt.

Nog meer goede argumenten voor het bouwen van een berg in Nederland. Het KNMI berichtte eerder vandaag dat wanneer er een berg voor de kust had gelegen, we een stuk drogere zomer hadden gehad. Naar verwachting zou er plaatselijk tussen de 50 en 100 mm minder regen gevallen zijn.
De woordvoerder van het KNMI geeft als toelichting dat dit komt door het "klimaateffect" van een berg. "Doordat we in Nederland voornamelijk buien hebben die vanuit westelijke richting ons land binnenstromen zou een berg een goede regenbuffer kunnen vormen". De meestvoorkomende windrichting in Nederland is namelijk westenwind. In het geval de berg voor de kust ligt ontmoeten de regenwolken voordat ze de Nederlandse kust bereiken eerst de berg van ongeveer 2000 meter. Aan de loefzijde van de berg zullen de wolken gedwongen worden om op te stijgen en door de afkoeling in de hogere luchtlagen zal het water uit de wolken condenseren en als regen op de westelijke flanken van de berg terecht komen. Het gevolg zal zijn dat ons land dat meestal aan de lijzijde van de berg zal liggen (bij westenwind) een stukje droger wordt doordat de wolken nu minder water bevatten voordat ze boven land komen.
Dit positieve effect gaat echter alleen om wanneer de berg voor de Nederlandse kust zal komen te liggen. Wanneer de berg in Flevoland gebouwd zal worden, dan zal naar verwachting Noord-Holland een droger klimaat krijgen en de Veluwe en de rest van Gelderland zullen mogelijk iets droger worden.
Het KNMI wil echter benadrukken dat het voorlopig gaat om schattingen. "Voordat de berg echt gebouwd is hebben wij nog jaren om grondig onderzoek te doen naar de eventuele klimaateffecten van de berg"aldus het KNMI.

Puck

Puck

20-12-2011 om 22:17

Haha p

Ik heb in mijn eerste posting alleen maar aangegeven wat me bij is gebleven, daarna ben ik gaan googelen en kwam ik het artikel tegen. Dat is dus niet wat ik zei dus een kwestie van volgen is het al niet meer. En wat ik uit dat artikel opmaak is dat het minder-neerslag-effect van aan de oostkant van de berg alleen maar opgaat als ie voor de kust ligt. Jij zou verwachten dat als dat ding in Flevoland komt te liggen het in NH (aan de westkant van de berg) juist natter wordt, maar dat is dus kennelijk niet zo.
Maar afgezien van de klimatologische veranderingen die kennelijk niet goed te overzien zijn, vind ik zo'n berg een onzalig idee. Als je zo nodig een berg wilt hebben/zien verhuis je maar naar de Alpen, ik wil vlakke polder zien. Zal een andere projectontwikkelaar daar dan weer een plan voor maken om die berg weer af te breken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.