Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

De buren hebben een puppy

Het volgende is bij ons aan de hand. Onze buren hebben sinds een week of 2 een puppy. Dit beestje kan er niet tegen om alleen te zijn. Ruim een uur geleden is de buurvrouw vertrokken naar haar werk en de buurman is dus nog niet thuis. Drie keer raden waar ik nu al ruim een uur naar zit te luisteren... Ik wist niet dat zo'n beestje zo'n enorme bak herrie kon maken. En het gaat maar door, het gaat maar door.... Inmiddels is mijn irritatieniveau wel overschreden!
Maar mijn vraag is, wat kun je hiermee? Zal ik vanavond toch maar even langs de buren lopen? Of ben ik nu een zeikerige buurvrouw? Lastige is ook dat mijn dreumesdochter al na een uurtje slaap wakker is geworden, of dit nu echt komt door de hond weet ik niet, maar ik gok zomaar van wel. Bah, ik baal!

reina

reina

07-12-2009 om 15:28

Wel melden

Ik zou het wel melden, maar dan op een vriendelijke manier :-) "Ik hoor (!) dat jullie een puppy hebben, mag ik even kijken?" En dan al bewonderend melden dat ie zo piept als ze weg zijn. Ze zullen toch eerst van iemand moeten horen dat ie herrie maakt voor ze een oplossing gaan verzinnen.

mijk

mijk

07-12-2009 om 15:30

Wel doen maar anders

Volgens mij moet je wel nu iets zeggen want de hond moet leren om alleen te zijn en daar moeten ze NU mee beginnen. (met benchtraining alleen zijn oppbouwen en vermoedelijk een goede hondenschool/gedragstherapeut).

Daarom denk ik dat je je geïrriteerdheid even moet inslikken en tegen de buren moet zeggen dat je je zorgen over de hond maakt. De kans bestaat dat ze niet eens weten dat hij herrie maakt omdat de meeste honden heel snel horen dat de baas eraan komt en dan stil worden.. Je wilt ze zo ver krijgen dat ze keihard aan de gang gaan met zijn verlatingsangst.

Mijk

tonny

tonny

07-12-2009 om 15:58

In actie komen!

Vriendelijk en belangstellend, maar wel doen!

In het verleden ontstond tussen mijn achterburen een onoplosbaar conflict door een jankende hond. Het duurde totdat het beestje dood was.

tonny

evelien1

evelien1

07-12-2009 om 17:06

Zelf ook een pup gehad

Zelf hadden we 1 1/2 jaar geleden ook een pup maar het kwam niet in ons op om hem zo jong alleen te laten.

Ik zou het dus wel melden (niet beschuldigend omdat je anders misschien problemen krijgt) Als een pup eenmaal verlatingsangst heeft is het later een groot probleem om hier vanaf te komen.

Onze hond piept/blaft niet als hij alleen is. Dit ook nagevraagd bij de buurvrouw dus ik ben blij dat we de tijd hiervoor genomen hebben.

Evelien

Veel te jong

om alleen thuis te blijven! Vanaf 12 weken kun je ze het gaan aanleren om alleen thuis te blijven.
Ik zou zeker even langs de buren lopen. Ik zou het ook willen weten als mijn buren last van mijn hond hebben.

gr.
[email protected]

(Janneke)

(Janneke)

07-12-2009 om 19:12

Sanneke

En als ze nu niet weten hoe ze het aan moeten pakken, ik weet niet of ze gewend zijn een pup te hebben, kunnen ze het beste een oud dekentje, of oude jas, of trui (het liefst gedragen) in de mand leggen van de pup. Je zult zien dat het dan over is.

Het beestje is bij de moeder weggehaald en voelt zich alleen, koud en verloren....dat beestje zoekt warmte en geborgenheid. Een oude gedragen trui kan wonderen doen!

Laat even horen hoe het afloopt?!

Groetjes Janneke

Tirza G.

Tirza G.

07-12-2009 om 19:40

Er staat nergens [email protected]

hoe oúd de puppy is. Die is misschien wel gewoon 12 weken. Ik zou vragen of ik ze kan helpen; ik hoor hem/haar zo janken, dat zullen jullie niet fijn vinden. Kan ik iets betekenen?

Tirza

Sanneke*

Sanneke*

07-12-2009 om 20:22 Topicstarter

Dank!

Wat een hoop reacties, fijn! Ik heb inmiddels de buurman gesproken. Pup heeft van kwart voor 2 tot kwart over 5 (toen buurman thuiskwam) non-stop geblaft, gepiept, gejankt, nou ja, HERRIE gemaakt dus. Ik snap dat ze bezig zijn met benchtraining, maar ik denk dat 3,5 uur te lang is... In ieder geval voor mij ;-)
Buurman kwam vragen hoe het gegaan was, dus ik heb hem verteld dat hij alleen maar herrie gemaakt heeft. Aangegeven dat ik het zielig vond voor het hondje. Hij gaf aan dat het een experiment was, dus ik heb hem even verteld dat het wat mij betreft geen geslaagd experiment is haha!
Hoe oud pup is weet ik niet, hij is klein en nog niet zindelijk. Geen idee met welke leeftijd een pup zindelijk is? Ik hou het nog even in de smiezen, maar ben wel blij dat de buren zich bewust zijn van het geluid dat pup produceert als hij alleen is.
Geen zin om hier een hoog oplopend conflict van te maken, want we kunnen het echt prima vinden met de buren gelukkig. So far bedankt voor jullie reacties, zo leer ik nog eens iets over honden.

Tijgeroog

Tijgeroog

07-12-2009 om 20:43

Hier ook

Onze buren hebben sinds een paar maanden ook een pup. Zij hebben overigens langer gewacht met 'm alleen te laten, en veel minder lang. Maar ook dat beestje zat toen zielig te piepen, en dat heb ik trouw gemeld. (Goh, toen jullie vanmiddag even weg waren hoorde ik...) Vooral ook om de simpele reden dat als zij weg zijn, ze niet kunnen horen hoe het beestje reageert.
Ze waren blij dat ik ze op de hoogte hield, vroegen er zelfs soms naar. Alles bij elkaar heb ik er nauwelijks last van gehad, nu hoor ik 'm nooit meer.

Tirza

Sanneke schreef dat de buren de pup twee weken hebben. Gewoonlijk gaan pups met acht weken het nest uit dus kan deze pup bijna niet ouder zijn dan 10 weken :-)))

Sanneke

Fijn dat buurman zelf even kwam vragen hoe het gegaan is. Maar wel dom dat ze dat experiment zo lang laten duren! Arme pup, helemaal in de stress...

Hillary

Hillary

08-12-2009 om 10:47

Ook boze buurvrouw

Inmiddels is onze hond 1 jaar, dus geen pup meer. Toen hij een maand of 8 was was hij zijn bench opeens zat. 's Ochtends zodra hij mij hoorde begon hij te blaffen. Ik ging echter rustig douchen enzo. Wilde het blaffen niet belonen door gelijk naar beneden te rennen. Op een dag belde mijn buurvrouw op mijn mobiel dat hij al een uur zat te janken. Ik zat op half uur afstand en vroeg of zij misschien even naar binnen wilde gaan. Dat heeft ze gedaan en hem een tijdje bij zich gehouden in de tuin met de kinderen. 's Avonds ging ik even langs om te vragen wat er was en te melden dat hij ziek was en daarom zo blafte (hij gaf steeds over). Toen zei ze me op verwijtende toon dat hij wel erg veel blafte. Dat kwam erg hard aan. Van de ochtend wisten we uiteraard, maar ik had bij de naaste buren gevraagd of ze last hadden en die hadden dat niet. Nu ging het om buren van 2 huizen verder. Maar als we weg zijn kun je inderdaad wat iemand schrijft niet weten dat hij blaft. Zodra je aankomt stopt hij blijkbaar. We stopten wel eens aan het begin van de straat, zodat 1 persoon verder kon lopen en luisteren. Dus we hielden echt wel rekening met de buren. Als het dan zo bozig wordt gezegd en je hebt werkelijk geen idee dan is dat niet fijn. Vervolgens kwam er nog achteraan dat ze het met een familielid er ook over had gehad (die een hond heeft) en we moesten toch echt gaan straffen blah blah etc. Toen begon ik toch wel erg pissig te worden. Ten eerste kun je niet straffen voor het blaffen als hij het doet als je weg bent of boven. Als je gelijk van boven naar beneden rent wordt hij juist beloond. Ten tweede schoot het mij in het verkeerde keelsgat dat ik geen flauw idee had dat hij blafte en zij blijkbaar al uitgebreid met haar bezoek ons gebrek aan opvoeding had besproken. Ten derde wie is dat familielid wel niet dat hij omdat hij toevallig een hond heeft meent te moeten weten hoe wij het moeten doen. En ten vierde gaat onze hond als een gek blaffen als haar kat in onze tuin zit en voor het raam onze hond gaat zitten uitdagen. Soms moeten wij ons gordijn dicht doen en als ik weg ga doe ik dat sowieso (vanwege die kat dus) en als wij zomers de deur open hebben kunnen wij 's avonds een van haar katten van ons bed vissen. Daar hebben wij ook nooit over geklaagd. Zo even gespuid, want dat heb ik bij haar toen maar wijselijk niet gedaan, want op zich kunnen we best goed met elkaar opschieten.
Nou gelukkig kwam de buurman van Sanneke zelf al vragen hoe het ging, maar wat ik dus wil zeggen is dat dit soort dingen heel gevoelig kan liggen, dus let vooral op dat je nooit verwijtend klinkt of dat je ongevraagd opvoedadviezen gaat geven. 3,5 uur is overigens veel te lang. Je bouwt dat met minuten op.

Tirza G.

Tirza G.

08-12-2009 om 20:38

Blaffen (praia)

Ook dat blaffen uit waaksheid is af te leren (zoals blaffen bij het gaan van de bel enzovoort). Onze buren hebben een nieuw hondje, een beestje van een jaar of 3 oud. De mensen zijn honden-dood-knuffelaars, absoluut geen hondenkenners. Dat beest slaat om de haverklap aan, er komt daar zeker zes-acht keer per dag thuiszorg en bij alles wat er komt is het bal. En dat gaat toch echt vervelen. Ik zeg het niet gauw, maar in het geval van de buren heb ik zoiets van: geef mij die hond een week en het is over :-)

Tirza

Hillary

Hillary

09-12-2009 om 13:49

3 jaar oud

Tirza als je buren net een hondje hebben van 3 jaar oud, dan heeft hij dit gedrag helaas al aangeleerd bij zijn vorige baas en is dat niet de schuld van teveel knuffelen ofzo door je buren. Op deze leeftijd zijn dingen nog wel af- of aan te leren maar dat kost heel veel tijd, geduld en consequentheid. Ik denk dat ze het beste een anti-blafband kunnen overwegen (halsband die een hoge pieptoon geeft als hond blaft) als het beestje echt zo'n overlast veroorzaakt. Ik ben echt blij dat onze hond rustig blijft als de bel gaat, maar moet eerlijk zeggen dat ik niet geloof dat dat onze verdienste is, heb eigenlijk geen flauw idee waar dat door komt.

100%mama

100%mama

09-12-2009 om 17:32

:) hillary ot

ik moest wel even lachen om je laatste zin hoor (in d epositieve zin!). Die van ons blaft ook niet, sterker nog, dat heeft hij nog nooit gedaan ook, geen 1 enkele keer, ga zelf twijfelen of hij het uberhaupt wel kan, hahaha, nee, het ligt echt aan het ras. Het ene ras blaft nu eenmaal wat meer als het andere ras. Godzijdank hebben wij er eentje van de niet blaffers (Bordeauxdog), hahaha.

Afleren gaat op 3 jarige leeftijd idd heeeeeel veel tijde en geduld kosten, maar als het bij het aard van het beestje past.......hebbie als buur mooi pech!

*bella*

*bella*

10-12-2009 om 09:59

Langzaamaan

zal misschien ook wel lukken, maar eigenlijk geloof ik daar niet zo in. Volgens mij is het zaak ongewenst gedrag zo snel mogelijk af te leren, een gewoonte raakt steeds dieper verankerd in de hond. In die zin kan ik me de link met erg knuffelig wel voorstellen, die mensen vinden het wrs sneu de hond aan te pakken.
Ooit heb ik veel geluk gehad met een zeer oplettende onderbuurvrouw. (die verstand had van honden maar er ook véél van hield!) Hier een hond uit het asiel dus ook al ´verpest`. Ik kan het me niet meer precies herinneren, lang geleden, maar blijkbaar hadden we de hond toch al een keertje alleen gelaten. Ik weet niet meer waarom de hond ging blaffen, maar buuf sloeg onmiddelijk met iets tegen verwarmingsbuis (waren appartementen in hetzelfde huis) hond schrok zich een hoedje, heeft nooit meer geblaft. Misschien zielig, maar buren die constant een blaffende hond aan moeten horen vind ik ook zielig.

Kadonaj

Kadonaj

11-12-2009 om 16:42

Tja, sommige hondenbezitters...

Sommige mensen schijnen te denken dat een hondje in een bench meteen opgevoed is of zo. Leuk een pup, maar zo snel al zo lang alleen laten?

Ik heb zelf een paar jaar geleden een hond van 12 jaar uit het asiel gehaald die absoluut niet alleen kon zijn. Ik heb wat uren op de portiektrap gezeten, steeds 5 minuten langer, zodra ik hem hoorde beginnen ging ik naar binnen en deed alsof er niets aan de hand was. Na twee weken kon hij al 2 uur alleen zijn. (en JA daar ben ik trots op! ;))

Na de dood van mijn laatste hond zijn we voor het eerst aan een puppie begonnen, gelukkig kan ze nu wel alleen thuis zijn, maar ze jankte en piepte in het begin ook elke dag, als ik naar de keuken ging alleen al, Gelukkig heb ik haar gekregen toen ik twee weken vakantie had, dus ik had alle tijd om haar te instrueren. En het is zo'n schatje :D

Kadonaj

Petje af, hoor! Daar mag je terecht trots op zijn. Ik weet niet of ík daarvoor het geduld zou hebben.

Kadonaj

Kadonaj

12-12-2009 om 16:35

blushing ;)

Bedankt [email protected]

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.