Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

De manier waarop nigella lawson snijdt en roert

... hebben jullie haar nieuwe serie nog gezien op de BBC?
Het gaat me vooral om het snijden. Ben ik de enige of is er iemand die mijn verbazing herkent? Vindt ze het cool om niet professioneel te snijden of kan ze echt niet anders dan dit? Het is meer choppen dan cutten.

Ik zet er expres niet te veel bij omdat ik benieuwd ben naar wat jullie eraan opvalt ;-)... ik vind het iig géén gezicht. Terwijl ze toch echt wel lekkere recepten heeft. Haar Coq au Riesling uit Nigella Express is lekker en niet eens vet. Dus ik zet de TV niet uit.

Oh... ik hoop zo dat iemand ook gekeken heeft en mij uit mijn lijden kan verlossen!

krin

krin

14-01-2011 om 15:03

Echt, berber?

Ik kijk graag naar haar eten, maar niet naar haar. Een bedrieglijk warme Morticia, dat vind ik haar.
Ik zal eens zien of ik iets vreemds zie aan haar snijvaardigheid.

mijk

mijk

14-01-2011 om 15:58

Ik denk dat ze het wel kan

maar dat ze mij het gevoel wil geven dat het niet erg is dat ik niet zo vaardig ben.. Vinnik heel lief van haar....Het helpt!

Mijk

Fiorucci

Fiorucci

14-01-2011 om 16:08

Nee hoor

Ik heb laatst een leuk interview gelezen met haar, ze is geen professioneel kok en doet ook geen pogingen er op te lijken. Dus ze doet het gewoon op de leken-manier.

jippa

jippa

14-01-2011 om 16:26

Food porn

WIKIPEDIA:
Nigella Lawson has become renowned for her flirtatious manner of presentation, and the perceived overt sexuality of her presentation style has led to her being labelled by several commentators as the "queen of food porn.............

Was mij ook opgevallen

Ze kan het inderdaad niet, maar ach dat heeft ze gemeen met de meerderheid van de wereldbevolking. Ze heeft zich toch ook nooit als echte kok geprofileerd toch?

Wat is trouwens in jullie ogen haar beste recept? Ik heb zelf nog nooit iets van haar gemaakt, alles lijkt zo zoet en romig, net als zijzelf.

Ik vind haar wel een mooie vrouw, en ik kan me goed voorstellen dat mannen graag naar haar kijken. Maar lesbisch word ik er niet van ;-)

Chris

Hibiscus

Hibiscus

14-01-2011 om 18:05

Mmm

Ik heb vaak iets van Nigella gemaakt, in december lag het kerstboek van haar permanent op de keukentafel en nu Kitchen.

Lekker is de lam met aardappeltjes uit de oven, supersimpel en fijn als je gasten hebt. De taragon chicken is smullen maar inderdaad, flink wat room. Voor morgen staat eend met aardappel uit de oven op het programma, nog nooit gemaakt dus ben benieuwd.De kinderen vinden de marshmallow/cornflake koekjes heerlijk.

Ik vind haar programma's wel minder leuk dan vroeger, ik heb denk ik een beetje genoeg van haar overdreven maniertjes. Manlief mag er nog graag naar kijken...

Hibiscus

Van nigella

vind ik vooral de mueslirepen voortreffelijk, omdat je er zo lekker overgebleven noten en (zuid)vruchten in kwijt kunt. Van die noten die altijd overblijven bij de studentenhaver oid. Samen met de flinke hoeveelheid havermoutvlokken en het feit dat er geen extra suiker bijgevoegd wordt, geeft het de prettige indruk heel gezond te zijn (moet je wel even vergeten dat het blikje gecondenseerde melk stijf staat van de suiker).

Overigens

heb ik de enkele keer dat ik haar zag snijden niets bijzonders gemerkt. Maar het zou mij niets verbazen of ze faked, om te laten zien dat iederéén kan wat zij kan. Overigens kan ik nog steeds het sabatiermes van kruidvat aanbevelen. Daarmee ziet elke huisvrouw eruit als een topkok (hebben ze geen kruidvat daar in de UK?)

Marianne

Marianne

14-01-2011 om 19:30

Overstyled

ik geloof onmiddelijk dat ze lekker kookt en ook dat ze niet echt kan snijden. Maar tjees, wat is dat mens overstyled.
Een paar jaar geleden vond ik dat volupteuze er voor uit komen dat je van lekker eten etc houdt, heel charmant. Heel natuurlijk, mooi ook. Lesbisch gezien zou ik er niet voor vallen (ben bi en ze is mijn tiep niet) maar ik kan me voorstellen dat voor veel heteromannen het einde is.
Maar nu blijf ik maar het gevoel houden dat een tv-persoonlijkheidsstylist over heen is gegaan (no pun intended) die heeft gezegd: we gaan die sexy image helemaal uitbaten. Nee, jammer, te geworden.
Ze zal wel lekker eten maken hoor.

Marianne

rodebeuk

rodebeuk

14-01-2011 om 19:36 Topicstarter

Nou kijk

...dat ze her en der met een schaar wat snippert of dat ze glimlachende een beetje met zo'n mezzaluna wiegt, dat zijn haar allemaal nog vergeven.

Maarrrr als ze snijdt houdt ze het te snijden spul niet goed vast waardoor ze haar vinger zou kunnen meepakken. En ze laat het mes niet netjes langs haar vingertoppen glijden waardoor het a. niet zijn werk kan doen ('let the knife do the work' zei Ainsley Harriot altijd) en b. je niet snel en efficient kan snijden.

Het ziet er gewoon niet uíít!!!

Bedankt voor het meedenken allemaal.

Sini: moet je die Traviata van Nebtrenko op DVD een keer kijken. Wij hebben hem van de bieb. God-de-lijk.

rodebeuk

rodebeuk

14-01-2011 om 19:39 Topicstarter

Oh en hibiscus: die kip is zonder room!

Alleen met wijnsaus, ingekookt.. goddelijk. Room is facultatief voor als je de resten met pasta eet. Het is echt te maken en te eten zonder room... hihi...

Nigella is een lekker

wijf, als ik hetero was dan zou ik het wel weten"

Quote mannelijke homoseksuele collega.

Het lijkt mij wel een ramp om haar als moeder te hebben, ze staat de hele dag te koken, stopt je vol met boter en suiker. Dus te dik en met pukkels en altijd maar aan het wachten totdat ze uitgekookt is, nee de kinderen van Nigella zeuren niet zoals mijn oudste om een moeder die nu eeeeiiiiiindelijk eens ook op taartjescursus gaat (moeder van school, ja die ene, die zit daar op, mocht je jezelf herkennen, ja het klopt, ik ben het en ik vind die taartjes versiercursessen echt super mutserig, dus nee ik ga niet met je mee).

Sinds we hier in de straat wonen ben ik vaste klant bij het banketbakkertje op nog geen 100 meter van mijn voordeur vandaan. Zalig. En nu dus op dieet, geen suiker (geen wekelijks gebakje voor mijzelf boehoe) en zo min mogelijk koolhydraten (geen wekelijks saucijzenbroodje boehoe).

Hibiscus

Hibiscus

14-01-2011 om 20:46

Maar rodebeuk

(schreef bijna robedeuk, ook een leuke nick)

room is zo lekker. En ze zegt het zelf: (over de double cream): About which, please don't wimp out on me: this is old-fashioned cooking which cannot be proscribed by new-age dietary concerns.

Ik lees het boek als leesboek, heerlijk, in de keuken terwijl ik eigenlijk moet afwassen of koken of opruimen of iets anders nuttigs.

Hibiscus

rodebeuk

rodebeuk

14-01-2011 om 20:55 Topicstarter

Ja natuurlijk hibiscus

Net lekker soepje gemaakt met prei, stukje koolraap, kippebouillon, beetje citroensap... en klein beetje creme fraiche. Echt lekker al zegt ik het zelf.

Ik wilde alleen ff rechtzetten dat er ook kip zonder room bestaat in het Nigella universum. En wij vonden die erg lekker, vooral omdat het een hele ingekookte fles Riesling betreft. Zo'n witte wijnsaus eten we niet meer zo snel sinds we kinderen hebben.

Hibiscus

Hibiscus

14-01-2011 om 21:09

Cobi

Die kalkoen durfde ik voor het tweede jaar niet aan. Man wilde liever de ouderwetse versie, die van zijn moeder, (Hij prefereert dus zijn moeder boven Nigella, weet niet wat ik daarvan moet denken) Veel boter onder de huid en bubbels eroverheen. Maar ik wil hem volgend jaar toch proberen. Durf ik hem buiten te zetten, die emmer? Er lopen hier zoveel vossen rond, ik zie er elke avond wel eentje dus in mijn tuin komen ze ook. Een skateboard heb ik niet :-)

Hibicus

margje van dijk

margje van dijk

14-01-2011 om 21:43

Bekentenis

OK, zal ik er dan maar voor uitkomen? Hoe culi ik mezelf ook waan, ik kan ook niet snijden. Mijn zusje werkte vroeger in de keuken van een sterrenrestaurant en leerde daar snijden, of eigenlijk had ze dat als tiener al in het bejaardentehuis geleerd waar ze zaterdags ook in de keuken werkte. Zij leerde me dat je de punt van het groentemes (zo'n groot groentemes, niets anders) niet van het snijbord af mag halen en met een soepele polsbeweging de snelle tsjak-tsjak-tsjakjes maakt.

Nou, ik het proberen. Ik heb nog speciaal zo'n mes gekocht. Want ik wou en zou het goed doen. Mooi niet, wat ik ook oefen, Ik Kan Het Niet.

En dan er meteen maar mijn tweede grote(re) zonde er achteraan: ik snij het allerliefst gewoon alles met dat smalle gekartelde mes van ik weet niet hoe oud wat nooit in een lade terechtkomt wat ik gebruik het letterlijk voor alles. (Behalve voor vlees, want als je vegetarier bent geweest kun je het niet over je hart verkrijgen zo'n mes, dat niets meer gewend is, weer aan vlees te geven). (Ik heb dus een speciaal scherp vleesmes wat ook alléén maar voor het vlees wordt gebruikt).

Dus. Ik snij alles met een broodmes. Daar. Nu heb je 't.

(En mijn favoriete Nigella-recept is natuurlijk het Weens gestoofde rodekoolrecept, waarmee ik hier al talloze keren op het forum gesignaleerd ben).

Margje

rodebeuk

rodebeuk

14-01-2011 om 21:58 Topicstarter

Whaaah margje

met een broodmes?
sjeumig.

Dan trek je alles kapot!

Kan je schoonzus niet nog een keer langskomen.

Dat met die schaar is ok hoor, dat mag best, het is alleen minder snel en nauwkeurig dan met een mes, maar ja, bij jou geldt dat niet.

Maar een bróódmes!

margje van dijk

margje van dijk

14-01-2011 om 22:13

Ja, wacht, rodebeuk, eigenlijk is het ook geen ....

... echt broodmes. Het is een soort hybride-mes. Het is denk ik wel 40 jaar oud. Met een versleten houten handvat. Maar zooooo'n fijn mes, echt, die maken ze niet meer.

Het is maar heel smal. De kartels zijn meer golfjes. En ik heb mijn eigen techniek ontwikkeld ermee. Ik krijg alles precies zoals ik het wil hebben. Echt waar.

Maar laat er geen camera langskomen.

Mijn zusje (nee, schoonzusjes beheersen die kunst ook niet) weet ervan en heeft zich ermee verzoend (lees: hoofdschuddend opgegeven). Mijn zwager (haar man, zo mogelijk nog een grotere culi) weet het niet, en dat wens ik zo te houden.

Kortom, als jij het hier nou niet zo blerend hard van de daken schreeuwt verder, dan hoeven we hier helemaal geen probleem van te maken, ja?

Margje

margje van dijk

margje van dijk

14-01-2011 om 22:23

Lieve schat cobi

Ik weet niet hoe verdraaid je oogjes intussen zijn zo op vrijdagavond richting half elf, maar ik heb JUIST voor het vlees een APART broodmes. We hebben een mes, dat zit in een apart hoesje, en daar staat VLEES op. Het komt er heel af en toe uit (want als er iets met het vlees moet vraag ik het de slager altijd en hoef ik zelf nooit meer iets te doen ;-) DAT is het vleesmes.

De rest. Ja. Dat gaat met een broodmes. Ik maak zelfs nog het liefst de paprika's schoon met dat mes, maar dan moet ik van mezelf een klein mesje pakken.

Margje (geen messenblok)

margje van dijk

margje van dijk

14-01-2011 om 22:24

Oeps

(Eigen oogjes staan ook niet meer helemaal recht).
JUIST voor het vlees een APART vleesmes.
Bedoelde ik....

margje van dijk

margje van dijk

14-01-2011 om 22:59

Hybride mes / cobi

Fijn, Kastanjet, dat ik niet de enige ben ;-)

Eigenlijk is het mes van mijn man. Toen hij op kamers ging, als eerste uit het dorp, had zijn pake (weduwnaar) hem geleerd dat er drie dingen zijn die je als zelfstandig wonende mens nodig hebt. Namelijk 1) een goeie koekepan, 2) een fluitketel, en 3) een goed mes. Samen gingen ze het mes uitzoeken, en dit is het geworden.

Toen ik in man's huishouden kwam zo rond zijn 22e heb ik het wel geprobeerd hoor, enig messenbeleid. Maar op de een of andere manier heeft hij een anti-messentic, hij wordt al bleek als hij naar een mes kijkt. Behalve natuurlijk dit mes-van-pake. In het begin heb ik hem er hard om uitgelachen, hem ervan proberen te overtuigen dat elk ingredient zijn mes behoeft, maar ja, wat zal ik zeggen, 't was een mannetje en ik was verliefd.

Volgende heikel moment was de vaatwasser die we met de kinderen kregen, want Het Mes mocht natuurlijk niet in de vaatwasser. Terwijl ik mijzelf net zo fijn op het standpunt aan het stellen was: "als het niet in de vaatwasser kan, dan HOEF ik het niet". Hout of geen hout, de kaasschaaf gaat er ook in en die heeft ook een houten handvat. (Overigens leeft die kaasschaaf nog steeds, inclusief houten handvat, en hij gaat er echt elke dag in, al minstens 14 jaar).

Het mes is niet in de vaatwasser geweest. Nooit.

En intussen is pake allang dood en ben ik net zo gehecht aan het mes geraakt als mijn man. Vooral dat versleten hout, daar ga ik dan elke keer even overheen met mijn duim.

Ooit, vroeger, bij een verfproject, van toen we 25 waren of zo, heb ik er een verfpot mee open gemaakt en toen is er een druppel blauwe verf op het handvat gekomen. Die is nu na zo'n 18 jaar wel bijna weg, maar met een beetje moeite kan ik hem nog terugvinden.

Ja. Soms heb je van die dingen. Dit mes is er wel zoeen ;-)

Margje

margje van dijk

margje van dijk

14-01-2011 om 23:01

Ach, cobi

Wilde ik net nog even tegen Cobi zeggen dat ik het zo'n geweldige move vond, dat potje wild in die rode kool, vergeet ik het in alle consternatie rondom dat mes natuurlijk weer.

Ik heb ook de jus gered die overbleef van de lamsbout, en daar heb ik ook twee weken later een heel lekker soepje mee gemaakt. Ik voelde me zó top.

M.

mijk

mijk

15-01-2011 om 10:23

De gewone nigella's moet ik nog eens aanschaffen

maar de godeelijkehuisvbrouw is hier geheel beduimeld. De cupcakes zijn geweldig. De kruidkoek fantastisch de chocoladekersencakejes om te smullen. Ui dit bakboek heeft eignelijk nog niks me teleurgesteld.

Maar eh over kookboen heeft iemand 'Homemade'van Yvette van boven al dat is echt fenomenaal!

Mijk

liora

liora

15-01-2011 om 11:11

Hibiscus

In welk boek staat de eend?

Ik vind Nigelka geweldig, maar ze lijkt erg op mijn zus dus voelt vreemd om te zeggen dat ik lesbisch van haar zou worden.

Ik heb ontzettend veel succesrecepten uit Nigella Express, die ik ook regelmatig op het forum zet. Witte bonenpuree, tonijnsalade met bonen en rode ui, brownies zonder meel, heerlijk allemaal.

Dat se niet mooi snijdt is mij ook opgevallen maar volgens mij is het format juist om te laten zien dat je als gewone huiskok de heerlijkste dingen op tafel kunt zetten!

Liora

Hibiscus

Hibiscus

15-01-2011 om 11:45

Eend

Staat op blz 388 van Kitchen, engelse editie.

Hibiscus

Fiorucci

Fiorucci

15-01-2011 om 13:00

Kersje

Ga naar Bol.com en typ in: Nigella Lawson.En natuurlijk:
www.nigella.com

Als er een schaap over de dam is....

Volgen er meer...Oef Margje, met een mengeling van herkenning en het schaamrood op mijn kaken las ik jouw posting over jouw hybride alleshakker. Ik heb er ook zo een, die gaat bovendien vergezeld van een bot aardappel schilmesje die ook al ver over de datum is. Een kansloos mesje zou die kwibus van de smaakpolitie het noemen. Maar wie aan mijn messen komt komt aan mij! Onmisbaar zijn die 2 voor mij! Ze hebben me trouw door jaren lange probeersels en de meest culinaire hoogstandjes heen geholpen. Ik ben als het ware met ze vergroeid, ben aan ze gehecht en met ze verbonden.

Voor vlees,vis, kip e.d heb ik wel een apart mes maar ook die mag niet te scherp zijn. Ik heb al heel wat commentaar hierop gehad en er zelfs hulp voor aangeboden gekregen ;-) Erg dapper van je dat je dit in de groep hebt gegooid hoor! Even on topic; Nigella's recepten vind ik helemaal top maar de visuele verwerkelijking ervan sla ik liever over, brrrr. Ik krijg hele vreemde associaties bij haar progamma!

Groet, YvetteW

Zonder boek kopen

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/search?keywords=&chefs[]=nigella_lawson&programmes[]=

Als de link niet werkt dan naar www.bbc.co.uk/food/recipes dan advanced search en dan onder chefs nigella lawson selecteren.

Eet smakelijk,

Mariel

Massi Nissa

Massi Nissa

15-01-2011 om 16:55

Gos, ik ben zeker immuun

Het is me werkelijk nog nooit opgevallen dat Nigella voedselporno staat af te draaien. Ik ben denk ik immuun voor alle subtiele hints die anderen wel oppikken - dat is namelijk meestal zo bij mij, ik zie iets pas als het me in het gezicht mept, zeg maar. Zo is het mij nog nooit opgevallen dat ze niet kan snijden.
Ik denk bij Nigella altijd twee dingen: 1) Hoe blijft zij zo slank terwijl ze toch voornamelijk caloriebommen produceert? Kookt ze voor anderen en leeft ze zelf op een blaadje rucola? en 2) Wat is ze toch mooi. Gewoon, tijdloos mooi. Al hoef ik er niet mee naar bed.
En ik heb ook een aftands aardappelschilmesje waarmee ik alles snijd behalve vlees (voor vlees hebben wij een Eng Mes met een Hoes). Ik neem dat lullige plastic onding zelfs mee als ik bijvoorbeeld bij mijn ouders thuis ga koken. Ik kan er alles mee. En ja, ik heb een heel sjiek mes gekregen toen wij trouwden. Het ligt voornamelijk stof te verzamelen.
Zo heb ik ook een lievelingsvork (nog van oma geweest) en een favoriete theelepel (uit een ziekenhuis in Polen meegejat door een vriendin).
Groetjes
Massi

Rembrand

Rembrand

15-01-2011 om 18:12

Massi

Ze is echt niet zo slank hoor. Ze filmen haar gewoon niet onder haar taille ;-)
Ze heeft een flink achterwerk en draagt volgens mij een corset of in ieder geval corrigerende hemdjes en ondergoed haha.
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.