Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

zeppert

zeppert

05-08-2012 om 23:22

De meest asociale familie van amerika

ben toevallig blijven hangen op SBS6 en kijk naar een typische amerikaanse real life docu over de meest asociale familie van Amerika. Op de verjaardag van oma (85?) zit de hele famlie te blowen en snuiven, met kleine kinderen in dezelfde ruimte en vertelt net een dame hoe cool het was toen ze haar vriend had neergestoken en oma de kliederboel schoonmaakte. Mijn kin hangt zowat op mn schoot. Weet dat het het land van extremen is, maar dit vind ik wel zeer heftig. Iemand toevallig ook tijdens het zappen blijven steken? Wil eigenlijk zo naar bed maar nieuwsgierigheid wint t van mijn slaperigheid.

zeppert

zeppert

05-08-2012 om 23:45

Genoeg gezien maar....

Ja ze wonen in een mooi gebied in West Virginia inderdaad. En de autoriteiten doen er laconiek over (tenminste voor de camera). Het wordt steeds gekker, de familie schiet ook elkaar aan flarden. Ik heb het wel gezien. Je kan alleen maar hopen dat niet alle nakomelingen hetzelfde patroon volgen maar als je in zo'n omgeving opgroeit weet je waarschijnlijk niet beter dat je oom in z'n gezicht schiet als ie je kwaad maakt...

Klein stukje

Had gewacht op dochter en hoewel de tv aanstond niet écht gekeken (oke journaal 10.00 uur) maar daarna veriept in tablet....Dochter moest tot 23.00 uur werken..Kwam een half uurtje later ofzo thuis. Dochter begon te zappen en belande dus in die White-familie....Wat mij het meest verbaasde was de manier waarop ze de boel omdraaiden...Ze hadden veel familieleden jong verloren....en daarom hadden ze een 'moeilijk leven' en dus snoven ze en blowden ze en dronken ze...En waarom gingen die familieleden dood zo jong? De een omdat ie z'n hersens had versnoven met bezine, de ander omdat ie dronken een auto had bestuurd, de volgende was vermoord door haar man die high was etc.etc.
En ze hadden tegenslag op tegenslag....zo zat 1 zoon in de bak nadat ie iemand die 'm kwaad maakte 2 keer in het gezicht had geschoten en na urenlange belegering want hij wilde zich niet overgeven...Ja, maar die arme jongen had pas zijn vader verloren! En was daar nog hoteldetotel van...Dat zou de rechter ook wel snappen...
Ik heb het niet eens precies gezien, nog steeds druk met m'n tablet tussendoor, maar dochter riep regelmatig dat ik moest kijken...Hahaha.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

06-08-2012 om 15:30

Zeppert

Ach, in dit land wonen zulke families ook hoor...

Ja maar (ook hier)

Dit was toch wel erg appart...deze familie had een behoorlijk stuk grond waar ze hun eigen 'wetten' toepasten...Ergens midden in de bergen. Behoorlijk ver van de bewoonde wereld. Niemand had dus 'last' van ze, tot ze zich zelf in de bewoonde wereld waagend of b.v. kinderen van school hielden ofzo.
In Nederland zouden zulke familie's véél meer overlast veroorzaken..we zijn hier wat dichter bebouwd....Maar er zou ook gezien de wat kleinere ruimte beter 'zicht'op zijn wat ze nu precies aan het doen zijn. Allerlei geweren enzo hebben en daar mee oefenen en herten stropen, dat zie ik hier nog niet zo 1,2,3 onzichtbaar blijven voor de buitenwereld.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

07-08-2012 om 09:44

Albana

Er zijn nog delen in NL waar men veel meer ruimte heeft en ook wat wettenlozer kan leven dan in de Randstad. Wellicht niet zo extreem als in dit geval, maar de attitude is zeker vergelijkbaar.

Hahaha

Maar dit was écht extreem...Wij wonen in een gebeid waar ook nog best 'ruimte zat' is, in het buitengebeid zeker. Maar zoals dáár, nee hoor dat hebben we hier niet. Er was maar 1 weg naar dat huis en niemand die 'erlangs' kwam, het was geen doorgaande weg. Vanaf de openbare weg kon je ze niet horen en niet zien. Zo was die zoon die iemand in z'n gezicht schoot was al wéken helemaal 'in-too' de geweren. Oefenen buiten, stropen, laten zien aan familieleden etc.etc.
Als hier in Ned. iemand, óók op de boer, in het buitengebied dat zou doen, zou er zeker op een gegeven moment iemand het horen, ruiken (de wolken kruitdamp vlogen ervan af) of zien. Buren ook al zijn ze ver weg, mensen die de doorgaande weg gebruiken, boeren op hun tractor op het land er vlak bij, toeristen op de fiets , de postbode, de boswachter etc.etc. In ieder geval zou het niet lang onzichtbaar zijn...Er zou over 'gepraat' worden en w.s. zou het op een gegeven moment zo openbaar zijn dat de politie, de boswachter (i.v.m. dat stropen) er een kijkje zou nemen. Daar durfde de plaatselijke politie de boerderij niet eens te benaderen....Dan haalden ze er eerst de ME bij.
groeten albana

Wetteloos of eigen wet?

Er is zelfs een stukje tussen Nederland en Duitsland dat is uitgeroepen tot eigen staat. Een micronatie, zoals bijvoorbeeld ook Sealand. Dan ontwikkel je toch je eigen wetten... Als een gebied maar dunbevolkt genoeg is, lukt dat volgens mij vrij aardig.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sealand
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurostaete

Sancy

Sancy

08-08-2012 om 13:07

Principality

Ook interessant, in aanvulling op Genista, is the Principality of Hutt River, een prinsdom in Australië.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hutt_River_%28natie%29
http://www.huttriver.net/
Oh ja, ik heb een serie postzegels van het prinsdom gehad, geen idee waar die gebleven zijn maar ze zijn uit de zeventiger jaren.

Sancy

Nu we toch lekker afdwalen, er zijn veel meer van die micronaties dan ik dacht! We hebben ons een hele middag vermaakt met het uitzoeken van het bestaansrecht van de diverse zelf uitgeroepen miniatuurstaatjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.