Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

21-12-2009 om 19:54

De schrik van je leven...

Het lijkt net een slechte film (maar gelukkig wel met goede afloop):

'Een autodief kwam er maandagochtend achter dat hij niet alleen een auto, maar ook een vijf maanden oude baby gestolen had. Hierop leverde hij het kindje met zitje af bij een supermarkt in Wagenberg en ging ervandoor in het gestolen voertuig. Het kind is herenigd met de ouders, de dief is later aangehouden.

Rond 09.30 uur werd de auto ontvreemd bij het station in het Brabantse Zevenbergen. Waarschijnlijk zaten de sleutels nog in het contact. De politie sloeg groot alarm en verzond een sms-alert waarin mensen werd gevraagd uit te kijken naar de auto. Nadat de baby bij de supermarkt was aangetroffen werd er een nieuw bericht verstuurd dat het kind was teruggevonden.

Op de Amerweg in Geertruidenberg zagen agenten de gestolen auto rijden. De dief ging ervandoor, maar vanwege de gladheid raakte de man van de weg af en kwam in de sloot terecht. De 35-jarige dief uit Oosterhout is aangehouden, het voertuig wordt uit de sloot getakeld.'

Iemand hier die hier meer van weet?

Tja, die sleutels, maar iedereen vergeet wel eens iets. En dat je een kindje in deze kou even in de auto laat als je iemand gaat ophalen/wegbrengen is niet vreemd.

Jade

Jade

21-12-2009 om 20:07

Gelukkig...

...is het goed afgelopen.

"En dat je een kindje in deze kou even in de auto laat als je iemand gaat ophalen/wegbrengen is niet vreemd."

Zonder te wijzen met mijn vingertje, ik vind het wél vreemd. Je weet de achtergrond niet (geen oppas of zo), maar nooit nooit nooit je kind alleen achterlaten in een auto, zelfs al is het maar voor 'even'.

Jemig, je moet er toch niét aan denken hoe dit af had kunnen lopen!

Bibi72

Bibi72

21-12-2009 om 20:21

Paar meter

De vader schijnt een paar meter naast zijn auto te hebben gestaan, om te kijken of er nog treinen reden...

Terugkerend bericht

Dit komt om de paar jaar voor. Ouders tanken even en als ze betalen, neemt dief auto met kind mee, of zoals nu even treinspotten - er zijn zoveel redenen waardoor je eventjes weg bent en je kind niet meteen uit de auto haalt.

Tijgeroog

Tijgeroog

21-12-2009 om 21:20

Sleutels

Ik laat de kinderen ook wel eens even alleen in de auto. Bijvoorbeeld om een brief in de brievenbus te doen, een vergeten portemonnee uit huis te halen, te tanken of na het tanken te betalen. Ik denk dat het dan veiliger is om ze even in de auto te laten, dan lopen ze in ieder geval niet onder een langsrijdende auto.
Maar ik neem wel altijd m'n sleutels mee uit de auto, zelfs als ik alleen maar sta te tanken. Inderdaad om precies die reden, voorkomen dat iemand m'n kinderen (en auto, bijzaak) meeneemt.
Maar je zal dat maar net op 't verkeerde moment vergeten...

Guinevere

Guinevere

21-12-2009 om 22:36

Superdief

Ik pleit vanuit mijn luie stoel voor vrijspraak voor de autodief. Wat een fijne dief, hij bracht de baby keurig naar binnen in een warme supermarkt, en vertelde daarbij ook nog waar de baby vandaan kwam! Zichzelf hiermee uiteraard helemaal blootgevend. Niet kwaad voor een crimineel. Luister hier maar:
http://nos.nl/audio/124318-politie-over-gestolen-auto-met-baby-erin.html

Jade

Jade

22-12-2009 om 12:32

Die paar meter...

...dan zou ik ook mijn kind in de auto hebben laten zitten. De sleutels haal ik er altijd uit (nadat mijn kind jaren geleden een greep wou doen naar de sleutels, terwijl ik enkele brieven postte;-)).

Geen vrijspraak voor de dief (dat zou me wat moois zijn), maar dat hij de baby afleverde vind ik toch wel een pluim waard;-))

Kadonaj

Kadonaj

22-12-2009 om 15:22

Waarom zou je je kind niet kunnen laten zitten...

ja, voor autodieven dan :P Maar verder, als ik de oudste even naar school breng (100 meter verderop) laat ik de jongste ook wel even in de fietskar zitten, en als hij slaapt laat ik m lekker liggen...

ben ik nu ontaard? (jongste is 15 maanden...)

Marije

Marije

22-12-2009 om 19:48

Afschuwelijk

Op het station in Zevenbergen sta je zo goed als naast het info-bord geparkeerd. Je staat dan een meter of vijf van je auto met volledig zicht op die auto. Natuurlijk is het stom om je sleutels in het contact te laten zitten, ik geloof ook niet dat de vader dat ooit nog zal doen maar ik denk niet dat die stommiteit bestraft hoeft te worden met het meest afschuwelijke half uur van je leven!
Voor het ontvoeren van een kind hoeft de dief niet veroordeeld te worden, wat dat betreft heeft hij goed gehandeld, maar hij had natuurlijk wel gewoon met zijn jatten van die auto moeten blijven, ik zie dan ook niet in waarom hij vrijgesproken zou moeten worden. Ik hoor het meer, alsof de dief de held is en de vader de schuldige. Het lijkt me de omgekeerde wereld! Ik ben ook ontzettend gelukkig dat geen van de stommiteiten die ik uitgehaald heb in mijn leven (en dat zijn er nogal wat) op die manier afgestraft zijn!

Guinevere

Guinevere

22-12-2009 om 20:30

Kletskoek marije

Marije, je zit nu allemaal dingen te verzinnen die ik helemaal niet heb gezegd. Ik heb gezegd dat de dief in deze situatie fantastisch heeft gehandeld. Van mij mogen ze hem dus geen straf geven voor het delict autodiefstal. Ik (of iemand anders) heb absoluut nergens beweerd dat de dief een held is en de vader de schuldige. Kan je mij zeggen waar dat staat?

Marije

Marije

22-12-2009 om 21:12

Huh?

Kun je mij zeggen waar ik gezegd heb dat jij gezegd hebt dat de dief een held is en de vader de schuldige? Ik zit hier geen dingen te verzinnen, ik vertel wat ik hier in mijn omgeving ervaar. Als jij dat dan op jezelf betrekt is dat aan jou. Daarbij heeft de dief niet fantastisch gehandeld, hij heeft een auto gestolen.

Guinevere

Guinevere

22-12-2009 om 21:20

Marije

Je wekte bij mij het idee op dat je op mij reageerde. Aangezien dat niet het geval blijkt te zijn, bij deze mijn excuus.
Nog wel even een correctie: ik zeg dat de dief _*in deze situatie*_ fantastisch heeft gehandeld. Ik zeg niet dat het fantastisch is dat ie een auto gapt.

Marije

Marije

22-12-2009 om 21:32

Guinevere

Geen probleem hoor, niet alles komt over zoals het bedoeld is.
Ik had ook al gezegd dat hij wat betreft het kind goed gehandeld heeft. Naar de dief toe heb ik ook wel een klein beetje leedvermaak. Je zal maar op een mooie winterdag het lumineuze idee krijgen een auto te pikken, zit er ineens een kind in! Ik denk dat ook hij de schrik van zijn leven kreeg...

margje van dijk

margje van dijk

23-12-2009 om 11:39

Volgens mij niet, guinevere

Volgens mij had Marije het puur over hoe men in het algemeen tegen de situatie aankijkt, niet speciaal alsof jij degene was die het gezegd had.

Maar ik ben het helemaal met Marije eens. Kom op zeg, "de dief heeft goed gehandeld". Ja, dat had er ook nog bij moeten komen. Hij heeft dat overigens niet in het belang van de baby gedaan denk ik, maar puur uit eigenbelang. Hij wilde niet voor ontvoering aangehouden worden.

Maar hij is een ordinaire autodief, en van mij krijgt hij echt geen pluim.

Margje

Okee okee

Maar hij had het kind natuurlijk ook bij een willekeurige bushalte ofzo achter kunnen laten. Door het kind in de warmte en onder de mensen achter te laten heeft ie het risico genomen dat ie betrapt zou worden, en zo is het ook gegaan.

En dat vind ik op zich eigenlijk wel de gewoonste zaak van de wereld, maar van iemand die auto's gapt vind ik het toch wel weer bijzonder. Blijkbaar was het toch geen helemaal slechte dief....

Marije

Marije

23-12-2009 om 18:47

Gelegenheidsdief

De betreffende meneer had twee uur op de bus moeten wachten en wilde naar huis. Dat vond hij genoeg reden om de auto mee te nemen. Dat vind ik eerder bijzonder, ik zou een taxi nemen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.