Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Monica70

Monica70

11-11-2009 om 15:19

Deo 's morgens en/of 's avonds op?!

Man en ik verschillen van mening:
Ik ben van mening 's morgens na het wassen deo aan te brengen en indien nodig gedurende de dag te herhalen. Man echter is van mening dat je ook deo op moet doen voor het slapengaan. Vind ik niet: na 's avonds wassen stap je fris in bed en doe je geen deo op 's nachts.

Wat vinden jullie?

Jacoline29

Jacoline29

11-11-2009 om 15:43

Ochtend

Ik doe het altijd ochtend en dan de dag door "bijspuiten".Je hebt nu ook tegenwoordig 24u per dag bescherming met sommige deo's.

Ook ochtend

's Ochtends na het wassen spuit ik deodorant. Herhalen doe ik nooit, want ik vind het vies om deo te spuiten op een ongewassen huid. Volgens mij stinkt dat meer dan niet spuiten.

Deodorant gebruiken voor het slapengaan, daar heb ik nog nooit van gehoord. Vind het eerlijk gezegd een beetje over the top, maar als jij er verder niet mee zit zou ik hem laten.

Chris

Puck2

Puck2

11-11-2009 om 16:27

Mannending?

Ik doe ook altijd 's morgens deo op en heb daar voldoende aan. Puckman doet het 's morgens en 's avonds. Geen idee waarom, is niet perse nodig. Typisch een mannending misschien? Of zouden ze zich zo voorbereiden op hele hete nachten? LOL

Guinevere

Guinevere

11-11-2009 om 20:49

Ochtend

Ik doe het alleen in de ochtend. Ik douche meestal 's avonds trouwens. Wel geef ik de oksels 's morgens nog een wasbeurt, en dan gelijk de deo erop.

Vic

Vic

11-11-2009 om 21:05

Maandagavond

Om weer fris de week door te gaan. Ik gebruik Syneo 5 en dat werkt de hele week.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-11-2009 om 01:36

's morgens

Ik douche 's morgens, en dat is in principe ook het enige moment dat ik deo gebruik. Er zijn dagen dat ik wat meer nodig heb, maar dat is zeldzaam.
Even tussendoor: ik vind het zo vreemd als mensen alleen 's avonds douchen. Na het slapen is dat douchegeurtje er toch weer voor een groot deel af?

Puck2

Puck2

12-11-2009 om 09:03

Kaaskopje

Tja, ik vind het niet zo vreemd om 's avonds te douchen, ik douche namelijk om schoon te worden. Weet je wat pas vreemd is: ongedoucht je bed in: lekker met het vuil van de hele dag nog op je lijf ;-) Zoveel mensen zoveel wensen.

tonny

tonny

12-11-2009 om 10:12

Alleen 's ochtends

's nachts mag mijn hele lijf rustig uitwasemen zonder ondersteuning van de cosmetische industrie.

tonny

Guinevere

Guinevere

12-11-2009 om 12:45

Douchegeurtje?

Euh, wat bedoel je met een douchegeurtje? Water ruikt nergens naar toch?
En ik pik overdag meer vuil/zweet op dan 's nachts. Dus het lijkt met wel zo fris om 's avonds te douchen, bovendien vind ik dat ontspannend. 's Nachts ben ik niet zo'n plakker dus in de ochtend kan ik het dan met een washandje af.

margje van dijk

margje van dijk

12-11-2009 om 13:23

Daar heb je haar weer

Ik wijk natuurlijk weer af van wat de standaard moraal is, maar ik zou er niet over piekeren om 's avonds deo op te doen. Sterker nog, steeds vaker doe ik 's ochtends ook geen deo op.

Ik heb het jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren gedaan, elke ochtend, maar ik wil het niet meer. Waarom zou je? Ik kan me niet voorstellen dat het goed is voor je huid om daar elke dag zo'n laag rommel op te rollen/spuiten.

Ik douche ook lang niet elke dag. Ik was me wel elke dag ('s ochtends). Ik gebruik zelfs nauwelijks zeep, alleen (inderdaad) voor mijn oksels.

Ik gebruik nu alleen nog deo in stress-situaties, waarbij ik stress positief bedoel. Als ik een concert heb of als ik een presentatie moet geven, dan weet ik dat ik ga zweten. Mijn zweet ruikt dan ook anders dan normaal. ('Angstzweet', noem ik het liefkozend). Dus dan weet ik dat later op de dag mijn eigen geur zal ruiken en dat ik daar wat tegen gedaan zal willen hebben. Dus gebruik ik op zulke dagen deo.

Maar op andere dagen doe ik het niet meer. En het gekke is: het lijkt niks uit te maken. Ik stink echt niet. Ik heb zelf een zeer goede neus en ik ruik ook veel van mezelf. Ook vraag ik wel eens aan een vriendin (met net zo'n neus) of ze wel eens iets aan me ruikt. Maar dat valt dus alleszins mee. Het is net zoiets als geen inlegkruisjes meer gebruiken: toen ik die dagelijks gebruikte dacht ik dat niet zonder kon. Toen ik er mee stopte bleek, na een overgangssituatie, dat ik prima zonder kon. Met de deo heb ik dat ook. Ik vind het nu zelfs 'vies' als ik het 'moet' opdoen, terwijl ik het vroeger juist met 'hygienisch' associeerde.

Ik wil niet promoten dat mensen massaal de deo laten staan, dat moet iedereen echt zelf weten. Maar er is volwaardig leven mogelijk zonder deo ;-)

Overigens gebruik ik nog wel elke dag gezichtscreme en meestal ook wat make-up. Dus consequent ben ik niet.

Margje

Douche-geur-tje?

euh, ik ruik gewoon naar mezelf, geloof ik :-)

Starry Night

Starry Night

12-11-2009 om 17:26

Roller

Ik rol, één keer per dag, 's morgens voordat ik onder de mensen ga. En 's avonds schuif ik heerlijk meurend onder mijn dekbed.

Amanda

Amanda

12-11-2009 om 18:41

Ik adviseer..antitranspirant

Hier een avonddoucher. Zoetgeurend, schoon en warm mijn bedje in. En 's ochtends voel en ruik ik nog net zo fris (denk ik zelf!).

Dat angstzweet dat ken ik. Dan ruik je ineens jezelf in een stress-situatie en deo bijspuiten maakt de boel aleen maar erger. Nu gebruik ik 2 a 3 keer per week een antitranspirant. Je moet het 's avonds onder je oksels deppen. Opgelost. Het spul zelf is geurloos en een deo is niet meer nodig ik vind het ideaal. En wat ook lekker is, ik spuit nu 's ochtends mijn eau de toilette op en die wordt niet meer vermengd met deowolken (want ik had een spuitbus). Veel beter zo.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-11-2009 om 20:17

Guinevere

Ja, maar ik douche dan ook niet alleen met water, maar met douchegel met een geur die ik heel bewust uitkies.
Ik word 's morgens altijd behoorlijk warm wakker, soms zelfs zweterig. Ik heb niet de indruk dat dat al door mijn leeftijd komt, ik sla blijkbaar veel warmte op onder mijn deken. Ik vind dit niet fris genoeg om mee naar mijn werk te gaan. Als je redelijk dicht op elkaar zit vang je alles op en ik wil niet degene zijn waar ze over praten:-)

Guinevere

Guinevere

12-11-2009 om 20:28

Dan..

Dan kan ik me voorstellen dat je 's morgens doucht, Kaaskopje. Ik vind het zelf in de avond zo lekker, kind in bed, de douche in, kopje thee bij de tv en daarna lekker slapen. Kennelijk zweet ik 's nachts niet zo erg, ik heb mijn collega's uitdrukkelijk opgedragen mij in te lichten als ik er niet zo fris bij loop, en ze hebben me verteld dat ze me gelijk gaan waarschuwen indien nodig. Tot nu toe niets gehoord. ;-)

Geen deo tenzij

Ik gebruik 's morgens nooit deodorant. Douchen doe ik de ene keer 's avonds, de andere keer 's morgens, net zoals het uitkomt. Maar ik doe dus niet standaard deodorant op na het douchen. Wel heb ik altijd een spuitbusje in mijn tas zitten, zodat ik even iets op kan spuiten als ik mezelf ruik. Nu ik er over nadenk: ik gebruik alleen heel soms op mijn werk deodorant. Thuis eigenlijk nooit. Misschien ligt dat aan het klimaat op mijn werk?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.