Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Een vraag voor mensen in de medische sector - dossierafgifte

Ik weet dat een aantal forummers als/bij zorgverleners werken, dus ik hoop dat zij het antwoord hebben op de volgende vraag.
Als iemand zodanig in de knoop zit dat er over haar een mentor is benoemd, en er moet een afschrift van een medisch dossier worden opgevraagd, kan de machtiging daarvoor dan worden getekend door de mentor - die immers de belangen van betrokkene in medische zaken behartigt - of moet de machtiging toch getekend worden door betrokkene zelf?

Hoe gaat dit in de praktijk?

Groeten,

Temet

Praktijk

http://www.cbpweb.nl/Pages/inf_va_rechten_patient.aspx
"Recht op inzage heeft de patiƫnt zelf en, indien van toepassing, zijn (wettelijk) vertegenwoordiger. Een wettelijk vertegenwoordiger is een met het gezag belaste ouder of voogd van een minderjarige of een door de rechter benoemde mentor of curator."
Het hangt heel erg van het werkveld en de hulpverleners af hoe er mee om gegaan wordt. Je moet je soms afvragen of je wel alle gegevens hebt gekregen, inclusief contactjournaals en werkaantekeningen. Soms mag je alleen zaken inzien. Gaat het om een kind of een volwassene.
Inmiddels kun je in elk geval van een kind een medisch dossier niet zomaar verplaatsen. Het wordt van hulpverlener naar hulpverlener gestuurd, met jou toestemming.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.