Home » Forum » Elektrische piano versus gewone piano

Elektrische piano versus gewone piano

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
appeltaart
Elektrische piano versus gewone piano

Onze oude piano is aan vervanging toe, beide kinderen hebben les. Nu hebben we rondgekeken naar een goede betaalbare tweedehands. In de winkel stonden ook elektrische piano's, onze zoon was direct erg enthousiast, al die knopjes, koptelefoon erbij , hij vond het geweldig.
Maar ja, voor ons is een gewone piano toch "echter".
Dus wat te doen, het is een grote aanschaf dus we willen een goede beslissing nemen.

Vera*
Hier

De digitale piano van dochter staat op de voorzolder, heerlijk een 'lege' woonkamer.
Opa en oma ginNgen kleiner wonen en dochter mocht hun 'echte' piano hebben. Die staat in de woonkamer en ik voelde ons direct een stuk geciviliseerder :).
De nadelen tussen een digitale en een echte piano heb je zelf al bedacht. Een echte piano kan je ook maken dat ie 'digitaal' wordt, een silencepiano. Je gebruikt dan de gewone toetsen maar dan zit er een electronische module in o.i.d. en dan kun je toch een koptelefoon gebruiken als je speelt (en de rest tv wil kijken). Volgens mijn pianostemmer kost dat wel wat maar kan dat ook naderhand ingebouwd worden.
Als je toch digitaal wilt, ik heb er hier nog eentje staan waar helaas dus weinig op gespeeld is.

Isabella
Hier

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een digitale piano met 'gewogen' toetsen. Voornamelijk omdat er een koptelefoon op aangesloten kon worden. Omdat de piano in de woonkamer staat bleek dit een uitkomst, hoewel je het aanslaan van de toetsen nog wel gewoon hoort. Volgens kinderen speelde een echte piano bij de pianolerares toch fijner. (Of dit was ze ingefluisterd door de lerares).
Onze digitale piano is ook wat minder kolossaal dan een gewone.

Guinevere
Consumentengids

Onlangs stond er in de consumentengids een artikel over electrische piano's. Alle voors en tegens, en tevens een test!

Zus
Wij hebben een digitale na een echte

Sinds een jaar hebben we een digitale om onze oude echte te vervangen. We hebben wel een uit het duurdere segment. Er is veel verschil tussen digitale piano's . Onze piano heeft een gewone houten kast, wat er anders is dat er een aan/uitknop op zit :-) De toetsen voelen net als een echte, pedalen ook. Er is veel vooruitgang geboekt in de afgelopen 5 jaar in het ontwikkelen van goede klank. Zelfs de resonantie van toetsen onderling isningebouwd! Wij zijn er blij mee en het scheelt pianostemmerskosten, haha.
Als je er eentje koopt,raad ik je wel aan een goede,mdus dure te nemen, andersnkun je beter een gewone paino kopen.nAnders ga je je toch ergeren aan het geluid.

Jo Hanna
Zus: wat is duur?

Deze keuze moet ik ook een keer maken. Wij hebben nu een oud barrel te leen maar als dochter serieus zin blijft houden in de piano (en zo ziet het er wel naar uit) moet er een keer iets anders komen. Ik voel ook wel wat voor een elektrische piano maar ik wil vooral ook dat hij goed speelt en klinkt. En Zus, waar ik dan nieuwsgierig naar ben: over wat voor soort bedragen hebben we het bij 'het duurdere segment'? Welk merk cq type heb jij staan?
Groet, Jo Hanna

appeltaart
Bedankt

Bedankt voor de reacties, ik ga kijken of ik het artikel in de consumentengids kan vinden. Verder denken we hier nog even verder.

groetjes A.

Zus
Jo hanna

Onze piano kostte €6000,- , het is een Kawai type K-3 en nog wat letters (vergeten welke precies, iets met KX). Als je er een overweegt, dan raad ik je aan in de winkel te gaan kijken, de klank en hoe natuurlijk het voelt is belangrijk als je piano leert spelen. Dan hoor je ook het verschil tussen de typen digitale piano's.
Wat ik ook een voordeel vind is dat mijn dochter haar spel kan opnemen en terug luisteren!

Jo Hanna
Oeps

Tamelijk begrotelijk voor mijn budget! Daar moet ik maar eens rustig over nadenken.
Groet, Jo Hanna

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.