Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

02-12-2011 om 19:32

En? is het een poule des doods?

Ik trap maar even af voor het EK2012, tenslotte is het al over een half jaar (als de wereld niet vergaat, maar dat zou in de lente gebeuren, dus dan zou dat EK toch wel wat aan belang inboeten). Hebben we een poule des doods zoals gewoonlijk? Zure reacties over voetbaldraadjes verwijs ik graag naar het teveel-rijmpjes-draadje in HTK, of ze moeten grappig zijn. Dan mogen ze hier.
Groetjes
Massi

Vic

Vic

02-12-2011 om 19:45

Ik hoorde het

Tja, we hebben toch het beste elftal van de wereld (bijna...). Gaat dus ook wel lukken tegen de teams in groep B. Wie heeft er ook alweer het laatste WK gewonnen? Doen die ook mee?

amk

amk

02-12-2011 om 20:29

Poule des doods

want Duitsland en Portugal en Denemarken.

De tegenstander van het WK is Spanje en die doen ook mee in groep C, wij zitten in B.

Nederland - Denemarken (Charkov, zaterdag 9 juni 18.00 uur)
Nederland - Duitsland (Charkov, woensdag 13 juni 20.45 uur)
Portugal - Nederland (Charkov, zondag 17 juni 20.45 uur)

Massi Nissa

Massi Nissa

02-12-2011 om 20:57

Ik moet altijd lachen om die experts op tv

De reden dat ik het vraag is eigenlijk het commentaar van al die voetbalgoeroe's op tv. Die roepen altijd dat we in een poule des doods zitten. Zelfs al zouden we tegen Moldavie, San Marino en de Faroereilanden moeten, dan nog was het een poule des doods, want a) je mag kleine voetballanden nooit onderschatten, want weet je nog dat Duitsland in 1951 tegen Zuid-Schotland, bladiebla, en b) als we die poule doorkomen ("en ik zeg met nadruk: als, want de bal is rond"), zullen we weinig voorbereiding hebben gehad voor de zware wedstrijden die voor de boeg liggen. Nu zitten we dus in een zware poule en wat zeggen de experts? Dat het heel goed is, want a) Nederland heeft pas vreselijk slecht gespeeld tegen Duitsland en dik verloren, dus dat overkomt ons niet nog eens - wie de logica ziet, mag het zeggen en b) Nederland gaat natuurlijk door en komt die ploegen dan niet meer tegen tot de finale. Oooooo. We gaan automatisch door. Dat wist ik niet.
Hoe dan ook, ik heb er nu al zin in. Echt.
Groetjes
Massi

krin

krin

02-12-2011 om 21:00

Twee dingen

1. Sterke tegenstanders in de voorronde zijn goed, dan spelen ze goed in.
2. Sterke tegenstanders in de voorronde zijn goed, dan liggen ze er tenminste meteen uit, is de gekte eerder afgelopen en krijg ik niet de tijd om erdoor gegrepen te worden :-)))
Ze worden gewoon weer tweede.

Massi

Ik zag de titel van je openingsposting en dacht meteen "ja natuurlijk, we zitten toch *altijd* in een poule des doods" Ben blij dat ik niet de enige ben die dat dacht.

Had verder, tot ik dit las, geen idee van de poule, maar zoals je terecht opmerkt maakt dat toch niet uit.

Wanneer is die grappenmakerij eigenlijk? Kan nuttig zijn om te weten met het oog op de vakantieplanning (toen Nederland het EK mede organiseerde was ik naar Schotland - niet geplaatst - op vakantie. Goed bevallen)

Groeten,

Temet

Chippie

Chippie

02-12-2011 om 21:13

Om Europees Kampioen zul je ze toch echt de beste moeten wezen... dus ook allemaal moeten (kunnen) verslaan. Al dat gezeur en geneuzel, da's goed verdienen voor al die voetbalgoeroe's

Isabella

Isabella

02-12-2011 om 21:35

Dacht inderdaad hetzelfde massi

Maar wat een heerlijk commentaar hier bij dit draadje.
Ik hou van dit forum ;-))

tonny

tonny

02-12-2011 om 23:13

Kijk eens aan!

een ijverig persoon die alvast de data geeft die we in onze kakelverse agenda van 2012 kunnen noteren. Ofwel om ons even in de gekte te storten, ofwel om zeer ontspannen dingen te gaan doen waarbij al die voetbalkijkers nu niet storen.

Jaja, het is een zware loting. Sowieso tegen de buren, dat is per definitie zo.

Maar ik heb er zin in hoor. Zeker wel. En al die voetbaldeskundigen hoor ik graag kletsen, als het te lang duurt kunnen ze gewoon uit (en die luxe heb je niet met bellende passagiers, al dan niet in de Silence-afdeling van de trein)

sinas

sinas

02-12-2011 om 23:14

Wel even moeten slikken ja

maar toen dacht, ach, dan zijn ze er de 1e ronde ook weer uit, lekker makkelijk (en ja, ik hou best van voetbal, maar als wel lekker negatief denken, komen ze misschien wel weer lekker ver) dus ik ga voor de 1e ronde uitschakeling!

Massi

Schotland mag dan een groot land zijn ( 5 x NL), maar officieel in twee-en gesplitst is het niet hoor. Oftewel: Zuid-Schotland bestaat niet :o)

Kaaskopje

Kaaskopje

03-12-2011 om 00:55

Volgens man

niet echt een fijne loting. Van Denemarken valt eventueel nog te winnen, aldus man, maar daar houdt het ook mee op begrijp ik uit zijn sombere toon.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-12-2011 om 09:05

Shonagh (ot)

Dat wist ik wel, hoor, haha, ik zocht naar een parodie op Noord-Ierland. Ben een tikje jaloers trouwens, ik zou ook best in Schotland willen wonen.
Groetjes
Massi

Julia64

Julia64

03-12-2011 om 10:05

Oei kaaskopje

Zou het echt zo erg zijn? Hmm, hoop toch niet dat "we" er in de eerste ronde al uitvliegen.
En ach, die "poule des doods"... volgens mij wordt er door alle deskundigen altijd wel weer een passend verhaal bedacht waardoor het eigenlijk maar goed is dat "we" in poule A/B/C of D zijn beland.
Maar ik heb er ook alweer zin in hoor!

Sancy

Sancy

03-12-2011 om 10:09

Vreselijk

Ik heb alles gedaan om informatie omtrent voetbal te missen. Niet gelukt helaas, en ik heb er nu alweer genoeg van.
Ik blijf proberen niks mee te krijgen van dat hele gedonder.
En omdat we hier toch off-topic zijn: ik heb gisteravond smakelijk gelachen om Marc-Marie's opmerking over Ajax in DWDD ,dat het werkelijk een blanke hetero probleem is ;-)

Ach het is net als bij de staatsloterijtrekking

ik wacht vol optimisme de volgende ronde weer af, want ooit ga ik winnen. Dus dan hebben we in 2014 weer het wk, gut ja, wat zal de ah volgend jaar voor oranje meuk produceren.

ik denk dat ik het gewoon eens een keertje ga overslaan, ja ik plan dat ik niets plan.

Nou.....

Ik ben hier helemaal niet blij mee, en mijn kinderen zullen zich licht schizofreen voelen.......

Massi Nissa

Massi Nissa

05-12-2011 om 21:06

Hoe dat zo, fely?

Zijn jouw kinderen halfbloedjes?
Groetjes
Massi

Yep

En we wonen in Duitsland....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.