Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Mamba

Mamba

24-01-2009 om 00:30

En weer een non-probleem: welke tas bij een begrafenis?

Het kan je maar bezighouden :). Maanden geleden heb ik hier advies gevraagd voor de kleding bij een begrafenis, waarvoor dank wat dat stuk is gelukt. Iemand gaf de tip om vooral aandacht te schenken aan tas, jas en paraplu. Ik ga in het zwart, maar heb geen tas erbij en die wil ik morgen gaan kopen. Wat voor soort tas is handig? Schoudertassen vind ik teutig en het tasje wat ik mooi vind is naar mijn idee teveel een avondtasje. Het moet natuurlijk ook geen citybag worden.

Groetjes, Mamba

tonny

tonny

24-01-2009 om 09:23

Onopvallend

ik heb werkelijk nog nooooit gedacht dat iemand bij een begrafenis zou kijken wat voor tás ik bij me heb, let daar zelf totaal niet op. Ik ben toch niet een van de sterren die in de kapperszaakbladen in een fotoreportage 'top of flop' wordt besproken?

Een tas moet gewoon passen bij wat je verder aan hebt. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Ik zou niet iets kopen wat je verder nooit meer gebruikt omdat je het te tuttig vindt.

Succes met winkelen!

En een goede dag als familie, dat het een waardige afronding van een moeizame periode zal zijn.

tonny

Kaaskopje

Kaaskopje

24-01-2009 om 11:52

Tas

Je zou een tas kunnen nemen met een lange schouderband zodat je hem zeg maar diagonaal om kunt doen. Dan heb je je handen vrij. Je kunt ook een tas nemen die je aan je arm kunt hangen. Ik zou vooral kijken naar een tas waarvan je het minst last hebt.

mem

mem

24-01-2009 om 12:51

Functionaliteit

is belangrijker dan kleur. Wat wil je ermee/ wat moet erin . Daar laat je je keus vanaf hangen en de kleur komt als tweede, al zou ik niet een felrode/ pimpelpaarse ofzo kiezen. Het hoeft niet perse zwart te zijn. Overigens heb ik voor de begrafenissen waar ik geweest ben nooit een aparte tas meegenomen, ik heb gewoon mijn daagse bordeauxrode gebruikt. Bij het handen schudden kun je je tas meestal wel kwijt op de stoel achter je, dan zie je die tas al nauwelijks. Steek er geen energie in.

Geen tas

Ik had dus geen tas bij de crematieplechtigheid van mijn moeder. We hadden wit als dresscode (de 'dragers' en daar zou mijn zwarte tas ernstig bij afsteken. Mijn peuken en aansteker heb ik bij mijn nichtje in de tas gepropt en mijn sleutels lagen in het ouderlijk huis. Meer had ik niet nodig op die dag. Pakje zakdoekjes zat in mijn broekzak.

Vaag bericht geworden... even aanvullen.

Ik was dus 1 van de dragers, en alle vier de dragers waren dus in het wit. Zo ook de kist van mijn moeder en alle bloemen. Vandaar dus geen tas.

Mamba

Mamba

24-01-2009 om 13:18

Ja en nee

Als het een begrafenis in mijn familie zou zijn, zou ik me niet druk maken. Nu gaat het om schoonmoeder met wie ik geen relatie had. Een aantal mensen weet hoe het zit, het merendeel heeft van haar gehoord dat ik niet de juiste partner ben voor haar zoon en andere nare dingen. Ik zit daar in een bomvolle kerk, helemaal vooraan.
Voor mij is het belangrijk dat ik wat etiquette betreft niet uit de toon val maar ook nog wel mezelf ben.
Mijn daagse tassen zijn oa van het merk stick and stones. Vind ik voor nu iets te casual.

tonny

tonny

24-01-2009 om 14:30

Eigenlijk wil je tussen de regels door laten zien...

... dat je schoonmoeder het bij het verkeerde eind had. Je bent een prima meid én bent een prima partner voor haar zoon. Je past gewoon in het rijtje met de andere naaste familie én je bent jezelf. Moeilijk... maar niet moeilijker dan wat je allemaal al achter de rug hebt!! Sterkte!

Is het misschien een idee een tas van iemand te lenen die wél geregeld tassen gebruikt in de stijl die je voor ogen hebt (of misschien heb je inmiddels al wat geschikts gekocht, het is al zaterdagmiddag zie ik), het is best jammer alleen voor deze gelegenheid een tas te kopen.

Wat vindt je man van wat je wilt aantrekken/meenemen?

Oh ja, voorin die bomvolle kerk ziet niemand je hoor. Dat valt wel mee. En of mensen zo enorm naar je kijken als je naar binnen en naar buiten loopt, dat zal ook wel meevallen. Alleen echt opvallende elementen worden gezien. Bij een begrafenis denken de meeste mensen vooral aan hun eigen verlies, op dat moment én de (soms vele) keren die ze eerder beleefden.

tonny

Polly Shearman

Polly Shearman

24-01-2009 om 18:55

Waar heb je een tas voor nodig op een begrafenis?

zakdoekjes en je sleutels kunnen in je zak, op in de zak van je man. Maar echt verder heb je toch niks nodig? laat desnoods je tas in de auto ( onder een stoel) of laat gewoon alles thuis.

Geen tas

Dat is nou net iets dat ik zou vergeten bij emotionele gelegenheden als uitvaarten. Ik zou geen tas meenemen.
Sterkte Mamba, ik weet zo'n beetje hoe je je voelt.

Mamba

Mamba

25-01-2009 om 15:12

Geslaagd

Ik heb een rechthoekig tasje met hele korte schouderband van Esprit. Sportief en toch netjes.
En ja, ik wil wel een tas. Vind een bult met sleutels of andere dingen weinig charmant in een zak en op mijn begrafenispak heb ik geen zakken. Het enige wat ik moeilijk vind is het verdriet van mijn man. Hij huilt niet, maar is wel duidelijk aangeslagen en uit zijn doen. Ik kan zo weinig doen om hem te helpen!
Bedankt voor alle tips, Mamba

Wilma

Wilma

26-01-2009 om 11:33

Mamba

Je kunt je man wél helpen hoor. Door 'm wat te ontzien met dingen die je normaal anders zou doen. Bijvoorbeeld als ie nu wat uit z'n slot schiet omdat iets onbenulligs wat je vraagt 'm nét even teveel is, dat jij daar dan dus deze tijd even níet over door zou gaan zagen (geen idéé of je zo'n typ bent hoor, maar ik geef maar even een voorbeeld). Even extra laten merken dat je erg om 'm geeft en dat je dit nu zo rot voor 'm vindt.

Zulke kleine dingen waarderen mannen vaak wel heel erg, zeker als ze in zo'n rare voor-zichzelf-moeilijke, emotionele, tijd zitten.

Sterkte,

Wilma (en leuke tas! Lijkt me prima!)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.