Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ervaring met massagetafels?

ik ga binnenkort beginnen met een cursus ontspanningsmassage. Daarbij moet ik thuis ook oefenen. Hiervoor wil ik een massagetafel kopen, die inklapbaar en transporteerbaar is.

Om te starten wil ik een eenvoudige betaalbare tafel. Op marktplaats zie ik verschillende aanbieders met tafels rond de € 100. Waarbij de verschillen in tafels bestaan uit houten of aluminium onderstel. De tafel in 2 of meerdere zones. Rechte tafels of met afgeronde hoeken.

Ofwel ik zie door de bomen het bos niet meer en ben op zoek naar ervaringstips van anderen. En dan kom ik uiteraard hier terecht :-) Je kan het namelijk zo gek niet bedenken of hier lopen wel mensen rond die er verstand van hebben.

Bedankt alvast!
Beemer

mix

mix

14-01-2012 om 13:05

Cursus

hier ook zo'n cursus gedaan via NTI. Ik heb via een gewone aanbieder op marktplaats een tafel gekocht die ietwat roestplekjes had bij 2 schroefjes. Die ging er voor weinig uit. Zo had ik een ongebruikte tafel voor weinig die zo goed als niets mankeerde. Ik ben de naam van het bedrijf even kwijt.
Het is een tafel als deze, inklapbaar en als koffer te dragen/op te bergen.
http://www.soraya.be/DUT/tabcha.php

mar

mar

14-01-2012 om 16:02

Gewicht

Let op het gewicht van de tafels. Door het formaat zijn ze al snel onhandig om te tillen.
De meest simpele tafel is van metaal met een dun "bovenblad". Dat is vrij hard/stevig en ligt niet echt lekker. Ik zou dus iets meer geld uitgeven aan een tafel met een wat dikkere 'matras".
Ik heb er zelf een met een afneembare hoofdsteun. Als je op de buik ligt kan daar je hoofd op rusten en kijk je naar de grond. Verder zal er ook een armsteun bij, maar die gebruik ik nooit.

Aanbod - ot

van massagetafels heb ik geen verstand, maar ik bied hierbij mezelf direct aan als oefenobject.

Succes met de cursus.

groetjes van Purk

mix

mix

14-01-2012 om 17:26

de tafel die ik heb (zie plaatje eerste posting) was meen ik rond de 70 euro ivm die "mankementjes" bij 2 schroeven. Ik heb de tafel inmiddels een jaar of 6 en kan prima in de auto, is goed uit te klappen en mankeert nog niets aan.

mix

mix

15-01-2012 om 12:13

De laatste

adv bestaat niet meer :-)
nummer 1 en 3 voldoen echt. Het is niet zo dat je een fysiopraktijk hebt waar dagelijks tientallen mensen (bij wijze van) opgaan.
Ik vind nr 3 er heel solide en stevig uitzien. Het gewicht zal iets zwaarder zijn maar ik neem aan dat je er niet over straat mee gaat lopen, dus dan maakt een paar kilo niet uit.
Ik heb geen ervaring met aluminium, mijn onderstel is van hout zoals nr 3. (of plaatje in eerste posting).
De prijzen zijn prima, zelfde als ik een paar jaar geleden betaalde. Denk dat mocht je het willen verkopen je er ook best nog wat voor krijgt.
Vouwbare zones is wel comfortabel als je de voorzijde van je client behandelt.
Over de dikte, mijn matras is ongeveer 7 cm dik, maar ik leg er nog altijd een zacht gymmatje op en een dik badlaken. Gewoon wat voor de warmte en zachtheid.

sinas

sinas

15-01-2012 om 12:13

Standaard op 0?

Bij standaard op 7, maar ik wil hem op 1. Hoe doe jij dat dan?

sinas

sinas

15-01-2012 om 12:28

O, iphone

ja, die heb ik niet, en er is nog geen app voor android, helaas.

Mijn zus...

is o.a. masseuse en heeft net een nieuwe massagetafel gekocht, die kan ik wel een en ander vragen. Misschien heeft ze haar oude tafel ook nog, dat was een eenvoudige tamelijk lichte tafel. Je mag me mailen, egberdien ad yahoo punt com, of je kunt me vinden op de chat :)

mar

mar

16-01-2012 om 12:03

Tja

Lastig hoor, kiezen. Ik denk dat 5 cm dikte qua matras wel genoeg is. Ik zou zelf qua prijs voor de middenmoot gaan. Ik heb zelf indertijd mijn tafel bij bodybooster gekocht en die is prima. Maar dat zijn niet de goedkoopste.
Ik denk dat het handig is als het hoofdeind verstelbaar is. De rest gebruik je amper en kun je vaak ook met kussens/rollen oplossen. Dat is een stuk handiger dan dat iemand eerst van de bank af moet omdat het ding versteld moet worden. Mijn bank heeft geen verstelbaar hoofdeind maar dat is ook niet onoverkomelijk.
Ik zou zelf voor een houten frame gaan. Die zijn iets zwaarder, maar daardoor ligt het zwaartepunt ook lager en wiebelt de bank minder.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.