Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

assepoesje

assepoesje

06-06-2009 om 00:31

Even nieuw draadje: boek!

ook ik zoek een boek

Volgens mij was de titel 'voor jou lieve Jill', en ik dacht dat ik er ook ooit een (t.v.?) film van heb gezien. Het verhaal: Jill, een tienermeisje wil het huis uit (?) na een ruzie met vader en vriendin (?) en krijgt van haar vader een boek, schrift, verslag (?). Haar moeder is overleden toen ze heel klein was, ze was ziek en schreef (in de tijd dat ze er nog was) een boek voor haar dochter, voor later (in de film zie je Jill als baby (peuter ?), terwijl mama schrijft).

In dat verhaal komt Jill er achter dat haar vader niet haar biologische vader is, hij had medelijden met het onbekende zwangere meisje dat door haar vriend in de steek was gelaten (in de film zit de a.s. mama snikkend in de bioscoop en zegt hij: nou nou, zó zielig is die film nou ook weer niet).

Op elke boekenmarkt kijk ik vol verwachting rond, maar ik ben het nooit meer tegengekomen. Ik denk dat ik het ongeveer 25 tot 30 jaar geleden gelezen heb. Iemand waarbij 'lampjes beginnen te branden' ? Iemand die het toevallig heeft liggen ??

bertje1

bertje1

07-06-2009 om 21:45

Tom en ida

Nou, ik heb het boek binnen over de grotten.. even 'gescand'. Ga het nog niet voorlezen (zoon is 9) volgens mij nog net iets te jong. Wel leuk want ik herken wel het e.e.a.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.