Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Facebook en oude "vrienden"

Al lang zit ik op diverse sociale media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter enz. en volg daar met interesse iedereen die wat te melden heeft. Vooral mijn kinderen volg ik, die het overigens prima vinden. En soms werk ik ook zelf mjn status bij, hoewel ik daar niet heel diep in ga. Maar soms voel ik me wel een spiedende buurvrouw die het gordijn een stukje opzij schuift om bij de buren naar binnen te gluren die de gordijnen wijd open hebben staan.

Zoals het geval van een stel waar mijn man en ik vroeger bevriend mee waren, mijn man was getuige bij hun huwelijk. Ze zijn verhuisd, hebben een kind geadopteerd en onze levens zijn uit elkaar gegroeid. Als we elkaar toevallig tegen kwamen wisselden we wel de laatste nieuwtjes uit, maar dat werd steeds minder. Kan gebeuren, nietwaar. Totdat op een gegeven moment mijn dochter op een forum het kind van de oude vrienden tegenkwam. "Hé mam, ze voelt zich verdrietig omdat haar ouders gaan scheiden!" Een vreemde manier om zoiets te horen te krijgen. Later sprak ik een gezamenlijke kennis, die wel op de hoogte was, die had een brief gehad over de situatie en was verbaasd dat wij niets te horen hadden gekregen. Tja, wie breng je op de hoogte van zo'n gebeurtenis in je leven?

Maar nu Facebook. Al een paar jaar geleden heb ik een vriendschapverzoek gedaan en dat werd geaccepteerd. Ze postte alleen nooit wat op Facebook, en reageerde ook niet op mij, dus even bijkletsen was er niet bij. Tot er een week geleden opeens wat foto's voorbijkwamen en een status over dat 2012 maar een rotjaar was. En nu vraag ik me af, moet ik hier nu op reageren? Officieel weet ik van niks... Ontvrienden is niet erg vriendelijk, maar voel me wel ongemakkelijk als er weer een status voorbijkomt. Zou ze schrikken als ik een gelukkig nieuwjaar wens?

Zusenzo

Zusenzo

31-12-2012 om 20:27

Wat wil je zelf

Ik kan me best voorstellen dat ze juist na een moeilijke periode in haar leven blij is met een reactie van jou. Maar wat wil je zelf? De oude vriendschap weer aanhalen, dan reageren. Zie je dat om wat voor reden dan ook niet zitten, gewoon ontvrienden. Zeker als ze veel fb vrienden heeft, merkt ze dat was nog niet eens. En merkt ze 't wel dan is het iig lekker duidelijk.

'mijn man was getuige bij hun huwelijk'

dat duidt erop dat er toen wel een goede band bestond. En je dochter is kennelijk 'vrienden' met dochter van deze mensen.

Wat vindt je man ervan, hij was immers getuige destijds.

Je kunt twee kanten op, óf ontvrienden (en dat valt volgens mij niet zo snel op) óf een priveberichtje sturen. Ik zou niet simpelweg nieuwjaar wensen hoor, nu je dit weet, ook al is het niet langs de officiele weg.

Ach ja, FB is een aparte wereld, het is toch een soort etalage van dingen die je de buitenwereld wilt laten zien. De een doet dat zeer uitbundig, de ander alleen nu en dan. Net wat je wilt. Heel gemakkelijk kun je minder mooie gebeurtenissen weglaten - en dat voelt weleens wat vreemd. Haar dochter zette haar gevoelens over de scheiding op FB, haar moeder kennelijk niet - en meestal blijft dat inderdaad achterwege; past niet in de etalage. Maar ja, dat is FB. Maak het niet zwaarder dan het is.

Pubermoeder

Pubermoeder

01-01-2013 om 00:31

Natuurlijk

Natuurlijk kun je even reageren. Hoezo 'officieel weet ik niets'? Omdat je het niet van haarzelf hebt gehoord? Dat geeft toch niets? Er zijn honderdduizend andere manieren waarop je iets kan hebben opgevangen over haar situatie, dat is toch heel normaal?
Of ga ja haar nu negeren in afwachting van 'officieel bericht' van haar persoonlijk? Ze kan blijkbaar wel wat steun gebruiken. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom je niet de moeite zou nemen om haar nu een hart onder de riem te steken. Ik zie ook niet in dat ze hiervan zou schrikken. Waarom?? Volgens mij maak je het allemaal nogal ingewikkeld. Hup, gewoon een berichtje sturen!

Fiorucci

Fiorucci

01-01-2013 om 01:00

Daarbij....

Ik zie ook weleens een berichtje staan waaruit blijkt dat het met iemand niet zo lekker gaat, maar waarvan ik verder geen idee heb over de oorzaak daarvan. Dan kun je iemand evengoed sterkte wensen toch?

Kaaskopje

Kaaskopje

01-01-2013 om 01:38

Privéberichtje via facebook

Je kunt via Facebook ook privéberichtjes sturen, zoals je waarschijnlijk weet. Ik zou via die weg laten weten dat je het gehoord hebt. Zeker als jullie kinderen nog wel contact hebben via Fb, kan ik mij voorstellen dat die vriendin zich afvraagt of je het al weet en (wie weet) of je iets van je zult laten horen. Gewoon doen dus.

P

P

01-01-2013 om 10:49

Daarbij

Daarbij kan de brief ook wel zoekgeraakt zijn!

Sentinella en moedermop

Sentinella: Deze kennis heeft een brief gestuurd aan een gezamenlijke kennis, dus zij stuurt wel brieven over haar scheiding.
MoederMop: je kunt een (prive)bericht via fb sturen als je wat wilt laten weten. Je kunt ook niets doen. Ieg zou ik mij niet ongemakkelijk voelen over haar berichten. Als ze niet wilt dat jij dat leest dan kan ze je ontvrienden. Of het gewoon niet opschrijven op facebook.

Tink

Tink

01-01-2013 om 12:45

... je vraagt het gewoon. "Goh, ik lees dat je een rotjaar had, vertel eens?" Even laten weten dat je er bent voor haar als ze wil praten.
Ik heb geen Facebook dus hoe het precies werkt weet ik niet, maar zoiets zou ik doen denk ik.

Auwereel

Auwereel

01-01-2013 om 13:44 Topicstarter

Prive bericht sturen

Daar dacht ik ook nog aan toen ik dit al had gepost en besefte toen dat ik zelf een mailadres voor Facebook heb aangemaakt waar ik nooit op kijk, dus werd ik opeens bang dat ik wel op de hoogte zou kunnen zijn omdat ze daar wat naar toe heeft gemaild, maar dat was gelukkig niet het geval.
Ik heb besloten een gelukkig nieuwjaar te wensen, daar wordt niemand minder van en dan zien we wel weer verder wat voor reactie (of niet) erop komt.

+ Brunette +

+ Brunette +

02-01-2013 om 17:56

Nieuwjaarswens is niet genoeg.

Ik zou er iets aan toevoegen, als is het maar "Alles goed?" of "Hoe is het met je?" Anders is het te neutraal.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.