Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

24-02-2011 om 18:51

Facelift

Ik zag afgelopen week zo'n aankondiging van The Bold and the Beatiful en Young and Restless voorbijkomen en schrok eigenlijk van die onnatuurlijk verbouwde hoofden. Ik kijk er nooit naar, dus ik was niet aan die gezichten gewend. In hun oorspronkelijke staat had ik ze waarschijnlijk veel mooier gevonden. Ik zeg er eerlijk bij dat er aan mijn gezicht ook gesleuteld is. Ik ben niet zo symmetrisch en daar is een heel klein beetje van rechtgetrokken, daarbij zijn mijn oogleden ook gelift. Zo 'subtiel' dat mijn zussen drie keer moesten kijken om toen voorzichtig te zeggen "Nou, het is dat je het zegt, anders had ik het niet gezien." En daar lijd je dan een paar weken pijn voor... :-) Maar eerlijk is eerlijk, ik vind dat subtiel beter is dan dat je op afstand kunt zien dat de wenkbrauwen een halve centimeter omhoog zijn geschoven.
Ik weet niet goed hoe ik de vraag het beste kan formuleren, maar stel dat een bekende aan de botox gaat of maar doorgaat met rimpelbestrijdende ingrepen, zou je er dan iets van zeggen? Ben je dan eerlijk?

Primavera

Primavera

24-02-2011 om 19:39

Nee

Nee. Ik heb een bekende die opeens een gladgestreken gezicht had en ik heb er gewoon helemaal niks van gezegd. Volgens mij valt dit onder de noemer, iemand is naar de kapper geweest, helemaal happy met haar rechtopstaande stekels en slierten en jij vind het maar niks. Die ga je ook niet afkraken of zeggen dat ze haar lange haar nooit had moeten knippen of dat ze er eerst veel mooier uit zag.
Uiterlijk ligt gevoelig. Een hele goede vriendin stelt misschien je eigen mening op prijs als dat diplomatiek geformuleert wordt, maar bij een bekende zeg ik er dus niks van.
Groeten Primavera

Ook nee

Bij een goede vriendin die mijn mening vòòr de operatie zou vragen zou ik eerlijk mijn mening geven. Deze vraag heb ik nooit gehad over een complete facelift maar wel bij borstverkleining, een borstvergroting en ooglidcorrecties. Als mijn mening niet wordt gevraagd en de operatie is al achter de rug stel ik me zeer neutraal op.
En niet iedere schoonheidsoperatie geeft gelijk een "gladgestreken" resultaat. Mensen in de t.v. wereld slaan misschien wat door in het schoonheidsideaal. Maar de gewone mens om mij heen kiest vaak pas na jaren voor de grote stap. Het is niet aan mij om ze dan af te kraken lijkt me. Eerlijk gezegd vind ik de resultaten vaak erg mooi.
Botox, hmmm, ik zou die lelijke lijntjes rond mijn mond best kwijt willen en die diepe groef in mijn voorhoofd.

fladder

fladder

25-02-2011 om 00:32

Bekende mensen

Ik verblijf tijdelijk in een gebied met een hoog BN-gehalte. Nou ben ik niet zo op de hoogte van de VIPS met naamplaatjes, maar er lopen opvallend veel verbouwde hoofden rond. Ze hebben een uiterlijk dat heel onnatuurlijk is geworden. Vaak met heel veel make-up. Soms grenst het aan Marijke Helwegen (als ik dat goed schrijf). Hun leeftijd is niet te schatten. Ik vind dat zo zonde...
Wat is dat toch?
Een klein beetje bijwerken, soit. Ik moet bekennen dat ik ook een wensenlijstje heb ;) Maar dit zijn rampzalige verbouwingen.
Mocht iemand in mijn directe omgeving zoiets heftigs doen, tja... Ik denk dat ik dan toch mijn mond hou. Niet uit lafheid, maar omdat het kwaad al geschied is...

Nee

nee hoor,als iemand zich goed voelt bij een facelift ,botox,een borstvergroting,verkleining ,of wat dat ook,wie ben ik dan om daar iets van te zeggen?

An

An

25-02-2011 om 08:01

Op zondagochtend

liggen wij altijd nog even lui op bed tv te kijken. Dan komt er zo'n programma, waar mensen zich laten liften, vet wegzuigen, wat al dan niet meer. Dan is het steevast tijd om uit bed te stappen, want ik lig me altijd enorm op te winden dat mensen die van zichzelf al prachtig zijn, een beauty-ingreep nodig vinden.
Een dierbare vriendin van mij heeft overtollig vel, nadat ze tientallen kilo's was afgevallen, weg laten halen en is er bijna aan onderdoor gegaan, toen er iets misging tijdens de operatie. Tijdens de herstelperiode kreeg ze ook nog eens last van ontstekingen en andere ellende, waardoor ze enorm hoge koorts opliep en ze weer op het randje balanseerde. Ze heeft nog een aantal weken in het ziekenhuis moeten doorbrengen en het heeft maanden geduurd voordat ze helemaal was opgeknapt. Het resultaat mocht er best zijn, maar het is het zeker niet waard geweest. Ik weet best dat het een zeldzaamheid is, dat dit je overkomt, maar je zal maar net diegene zijn. De schrik zit er flink in. Ik geloof dat iedereen in mijn omgeving dus wel weet hoe ik zal reageren en ik weet, op zeker, dat ik mijn mond niet kan houden.

Massi Nissa

Massi Nissa

25-02-2011 om 08:50

Nee

Ik bemoei me uitsluitend met het uiterlijk van mijzelf, man en dochter. Verder moet iedereen het zelf weten. En ik apprecieer inmenging van anderen ook niet.
Ik begrijp trouwens niet waarom mensen maar niet inzien dat uitstraling heel weinig te maken heeft met wel of geen rimpels en vetrolletjes.
Groetjes
Massi

Valkyre

Valkyre

25-02-2011 om 09:41

Eng

Wat mensen met hun uiterlijk doen, moeten ze lekker zelf weten. Wat ik niet snap, is dat men er niet bij stilstaat dat een operatie altijd een zeker risico inhoudt (narcose, eventuele infecties, soms heelt de wond niet mooi...). Je moet natuurlijk zelf weten welke risico's je aanvaardbaar vindt, maar ik zou niet zo gauw iets laten verbouwen voor het mooi. En dan nog de hersteltijd... Mijn gezin heeft me nodig!

En verder: stel, je vindt je neus niet mooi, en je dochter heeft diezelfde neus. Laat je 'm dan verbouwen? Wat voor boodschap geef je je dochter daarmee?

Als iemand zou vragen wat ik ervan vind, zou ik denk ik wel eerlijk (maar hopelijk diplomatiek) antwoorden. Anders niet. Wat gaat mij dat aan?

amk

amk

25-02-2011 om 10:45

Gut sini

onder welke steen heb jij gezeten? ☺
Dat is ze al minstens 10 jaar.

Fiorucci

Fiorucci

25-02-2011 om 10:49

Linda

In de nieuwste Linda een reportage van mensen die echt tot in de overtreffende trap aan zich hebben laten sleutelen, Helwegen is er niks bij!

Vic

Vic

25-02-2011 om 12:09

Wat ik me afvraag

Volgens mij zag ik laatst Leontine Borsato ook met van die opgespoten lippen. Ik vind dat dus echt niet mooi. Zouden vrouwen die dat laten doen het wel echt mooi vinden? Lijkt me wel, anders doe je het niet.
Linda de Mol ziet er zo verschrikkelijk anders uit dan vroeger. Ik vraag me af wat zij allemaal heeft laten doen. Je kunt toch niet door botox een heel ander gezicht krijgen?

Sancy

Sancy

25-02-2011 om 12:36

Valkyre

"En verder: stel, je vindt je neus niet mooi, en je dochter heeft diezelfde neus. Laat je 'm dan verbouwen? Wat voor boodschap geef je je dochter daarmee?"
Zonder daarmee een oordeel te willen geven over beweegredenen: ik ken iemand die juist om die reden ('welke boodschap geef je je dochter mee?') een borstverkleining heeft ondergaan. Ze heeft zelf altijd een enorm minderwaardigheidscomplex gehad door haar enorme borstpartij en dat heeft een flink deel van haar leven behoorlijk beïnvloed. Zij wilde niet dat haar 3 dochters dezelfde letterlijke en figuurlijke last zouden (moeten) dragen. De boodschap die zij haar meiden meegaf was: als je er werkelijk zo veel last van hebt, is er een mogelijkheid om er iets aan te doen, maar het is wel heel ingrijpend (zoals die dochters ook zagen toen hun moeder geopereerd was).

+ Brunette +

+ Brunette +

25-02-2011 om 12:40

Meiden, er is hoop!

Er is niets mis met een beetje sleutelen aan jezelf: je haar verven, flaporen corrigeren, hele rare neus laten fatsoeneren, rugklachtveroorzakende borsten laten verkleinen, overbodig buikvel weghalen na jaren Spartaans dieet, moet allemaal kunnen.

Dat stinkend rijke lieden zich tot in het absurde laten opkalefateren moet ze zelf weten maar zulk gedrag sijpelt door naar andere inkomensgroepen: de mensen die zich een droomvakantie of nieuwe keuken ontzeggen om een facelift te kunnen betalen. Deze groep wordt steeds groter en wordt dan de nieuwe norm. Vroeger vergaapte men zich aan filmsterren die zich hadden laten opereren, nu is de kans groot dat de borsten van je eigen buurvrouw nep zijn. Een zorgelijke ontwikkeling, weinig solidair met je medemens, ik betrap me erop dat ik bij in mijn ogen onnodige operaties altijd denk: "Had het geld naar een goed doel gestuurd, dáár word je pas een mooi mens van". Maar ik gok erop dat de westerse wereld al die eenheidsworst over tig jaar zat is. Waarom? Ooit was dik het schoonheidsideaal omdat je daarmee liet zien dat je geen arme hongerlijder was, in de huidige tijden van overvloed moet men zelfdiscipline uitstralen (slank). Vroeger was een blanke huid mode omdat je daarmee liet zin niet in de brandende zon te hoeven werken, vanaf de jaren 60 moest je bruin zijn om te laten zien dat je je vakanties in het buitenland kon veroorloven maar tegenwoordig moet het niet al te bruin, daarmee straal je uit dat je bewust met je gezondheid bezig bent. Het zou me dus niets verbazen dat extreme verbouwingen op een gegeven moment ook weer uit raken omdat de definitie van een aantrekkelijk uiterlijk wordt bijgesteld. Op het moment dat een zogenaamd perfect uiterlijk gewoon wordt is de lol er voor trendsetters een beetje af. Iemand die niet helemaal in het keurslijf van de geldende schoonheidsnormen past straalt uit dat hij/zij niet overdreven veel aan zijn/haar uiterlijk hecht, geen oppervlakkig persoon is maar eentje met zelfvertrouwen en geestelijke diepgang. Gezien worden met dit soort mensen wordt op een dag het nieuwe statussymbool.

Bold & beautiful

Toen ik ziek was heb ik uit verveling een aflevering van de B & B gekeken sinds laaaange tijd. Ik dacht dat Taylor dood was, maar blijkbaar is ze weer gereanimeerd. Zo'n 15 jaar terug vond ik haar een mooie vrouw, maar allemachtig wat een spook is dat geworden. Spleetogen en Michelinlippen, brrr.

fladder

fladder

25-02-2011 om 16:56

Grote schrik!

En ik vond Emmylou, die destijds haar lange bruine haar weigerde te verven toen het ging grijzen, juist altijd zo'n naturel type...

Ka-blam, weer een illusie aan flarden...

;)

Vic

Vic

25-02-2011 om 16:58

Het kan erger

Ik zag laatst foto's van Pete Burns, zanger uit de jaren '80. Ik weet niet of het zijn bedoeling was om er zo uit te gaan zien, maar het is heel erg.

Jade

Jade

25-02-2011 om 18:44

Ik zou niks zeggen,

behalve als ze vragen ´wat vind je er van?´. Dan nog zal ik niet zo bot zijn, maar mijn eerste 10 seconden stilzwijgen (´Gut, wat moet ik nou zeggen?´) zouden genoeg moeten zijn;-)

Een ieder moet zelf weten als ie zich glad wil laten strijken (terwijl de rest van het lichaam zichtbaar ouder is), maar ik vind het eeuwig zonde en het ziet er gewoon NIET uit.

Peter Burns ziet er verschrikkelijk uit.....ik moet zeggen dat ie wel pech heeft gehad geholpen te zijn door een beunhaas. En wat te denken van Mickey Rourke of Axl Rose?? *Bwerrk*....

louise

louise

25-02-2011 om 19:36

Kaaskopje

Kaaskopje

25-02-2011 om 21:29

Achteraf

Achteraf zou ik er denk ik ook niks van zeggen. Ze doen het om zich beter te voelen, dus de grond in boren lijkt me niet handig.
Het is een gevoelig onderwerp. Zeker bij bepaalde veranderingen ten gevolge van psychische of lichamelijke last van een stukje lichaam, maak je het met kritiek makkelijk alleen maar erger. Mijn vriendin zat erg met haar beperkte cupmaat en wilde groter. Ik vond het totaal niet nodig. Maar je kunt kletsen wat je wilt als buitenstaander, de persoon die ermee zit voelt het nu eenmaal als een probleem en een lelijk onderdeel van zijn of haar lichaam. Ze was na afloop erg gelukkig met haar cupmaat en ik was blij voor haar. Ik heb mijn oogleden laten liften en mijn gezicht een klein beetje rechter laten maken en als ik de voor en na foto's zie ben ik er echt wel beter van geworden. Ik vind dus zelf ook dat ik er goed aan heb gedaan.
Niet om dat van mijzelf goed te praten en van een ander niet, maar bepaalde ingrepen vind ik begrijpelijk, zoals borstverkleining/-vergroting (tot realistisch formaat), flaporen, aardappelneuzen e.d.. Maar operaties die ervoor moeten zorgen dat je er standaard 20 jaar jonger uitziet dan de werkelijkheid is, die begrijp ik niet, inderdaad ook niet vanuit de gedachte aan wat voor signaal je afgeeft aan anderen, kinderen, fans.
Het mag dan zijn dat Linda al een poosje de boel liet bijwerken, maar ze is nu toch opvallend anders. Heel jammer. En dat is het vooral... jammer. Jammer dat sommige mensen niet meer oud willen worden, of oud mógen worden qua uiterlijk. Ik zie liever een markante oude kop dan mensen die van zichzelf een gedrocht hebben laten maken.

Ik ben het overigens helemaal eens met de bijdrage van Brunette.

Jade

Jade

25-02-2011 om 22:07

*hahahahahaha*...

Marijke Helweger lijkt wel op een pop uit de Spitting Image.......*hahahahahaaaaa*.....

Leuke link Louise.....

Ongelofelijk dat ze niet snappen dat ze er verschrikkelijk uitzien, ik bedoel maar, kijk eens naar Joan Rivers......monsterlijk gewoon....

Maarja, terug kan niet meer toch?

Na zo'n update?

Er zijn misschien best mensen die bij nader inzien dat het effect vrij belachelijk oogt.

vaste forummer even zo

vaste forummer even zo

26-02-2011 om 20:34

Kaaskopje

Mijn schoonmoeder kwam on-her-ken-baar naar mijn bruiloft. Ze kon niet meer lachen, of andere emoties met haar gezicht uitdrukken. Nou viel er ook niets te lachen, want ze heeft de hele dag gezegd dat het de ergste dag van haar leven was omdat ze haar zoon kwijtraakte. Dat zit me nog steeds niet lekker maar ik dwaal af.
Anyway, in plaats van een expressief hoofd was er dus een soort starende blob in ons midden. Haar echtgenoot (en hoofdsponsor) wees ons er nog fijntjes op dat haar gezicht nu aan haar oren hing...

Ze had ons een paar maanden gemeden om achteraf zeer begrijpelijke redenen.

Nu, tien jaar later, hangt alles weer als tevoren. Vooral het feit dat ze al het gevoel in haar gezicht kwijt was maakt haar twijfelen over een tweede ingreep.

En nee, ik heb er niets van gezegd. Ze schrok zelf genoeg toen ze de foto's terug zag. Mensen die dit doen zitten zo niet lekker in hun vel, die doen het zo erg voor zichzelf, ze zullen zich nooit door anderen ergens van laten weerhouden.
Al helemaal niet de feeks die ze van hun Enige Zoon heeft beroofd!

Kaaskopje

Kaaskopje

26-02-2011 om 21:19

Blob

Zo'n starende blob wens je toch niemand toe op zijn/haar bruiloft! Ik hoop dat het de sfeer niet al te erg beïnvloed heeft.

Vaste forummer

Ow, wat zou ik graag de foto's van jullie bruiloft willen zien; gelukkig koppel, omringd door familie, vrienden en een...blob!
Sorry, kan er niks aan doen dat ik nu iets voor me zie uit een film van, ik meen, Stephen King. Juist...The Blob!

vfez

vfez

27-02-2011 om 17:13

Nou kaaskopje

..wat die sfeer betreft: die werd meer gekenmerkt door wat de blob zei dan door hoe ze geblobt was.

Echt hoor, hoe haal je het in je hoofd om je eigen doodsangst zo te laten voorgaan boven het geluk van je kind. Mijn man is inmiddels meer dan 10 jaar gelukkig getrouwd met de feeks die de zoon van de blob had afgepakt. Maar dat kon haar niet schelen, zij was haar zoon kwijt.

En wenli: nee, op de foto's maakt het weinig uit. Er is er gewoon een die altijd star voor zich uit staart. Valt verder niet op.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.