Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Jujube

Jujube

12-11-2008 om 14:50

Foto van mijn dochter op site fotograaf

Tot mijn verbazing hoorde ik van een vriendin dat er een foto van mijn jongste dochter op de site staat van de vader van een vriendinnetje (hij is freelance fotograaf, zowel voor krant, tijdschrift als allerlei losse opdrachten). En inderdaad, er staat een prachtige zwart/wit foto van ongeveer 2 jaar geleden op zijn site (bij de non-commissioned foto's).
Hij heeft die foto destijds ook aan ons gegeven (is gemaakt toen zij daar speelde) en vertelde dat hij wat aan 't experimenteren was. Niets over zijn site.
Van school krijg ik ieder jaar de vraag of het okay is dat mijn kinderen op foto's op de site van school staan (en dat zijn dan foto's van sportdagen met tig kinderen erop) en hij zet gewoon een grote foto van dochter alleen op zijn site! Dat mag toch niet zomaar? Of wel?
Als hij het had gevraagd had ik het overigens geen probleem gevonden; 't is een mooie foto en alleen haar voornaam staat er bij, maar het gaat me om het principe. Wat vinden jullie?
Groet,
Jujube

juno

juno

12-11-2008 om 15:14

Nee

Nee, dat mag niet zomaar, moet je toestemming voor vragen.
Wij hebben het ook een keer gehad. Vriend probeert zijn vleugel te verkopen en had toevallig een foto waar mijn kind de vleugel bespeeld. Deze foto gebruikte hij op internet voor de verkoop. Wij kwamen er achter en hebben hem gevraagd direct de foto te verwijderen.

Prulletje

Prulletje

12-11-2008 om 20:21

Nee

Zelfs als ik een foto van mijn dochter op mijn hyve wil zetten vraag ik haar eerst om toestemming!

Prulletje

Nee

ik heb toen mijn nieuwe website de lucht in zou gaan eerst toestemming gevraagd aan de bewoners/klanten of zij het goed vonden dat ik die foto's ging gebruiken.

Ik zou het niet willen.

Yta Chalne

Yta Chalne

13-11-2008 om 17:12

Ik vind...

...het een schattige foto. Kan 'ie een hoop klanten mee werven :-) Als je het geen punt vindt verder zou ik gewoon even laten weten dat je niet wilt dat het voor andere dingen gebruikt wordt dan de website (en dat zelfs dat al even schrikken was...), dat lijkt me subtiel genoeg.

Jujube

Jujube

13-11-2008 om 20:50

Hee

Hee Yta, je hebt 'm gevonden! Ja, het is idd een schattige foto. Ik zal het subtiel aanpakken, want het is verder een heel aardige man. Maar een fotograaf zou toch juist wel toestemming moeten vragen. Hij woont hier notabene om de hoek.

Wilma

Wilma

14-11-2008 om 16:07

Albana (ietwat offtopic)

Even totaal beroerd van het thema hieronder las ik de titel van jouw bijdrage in dat draadje en was benieuwd. Je schreef "Ik zou het simpel houden". Ik dacht ook nog 'ja inderdaad, misschien denken we ook wel veel te moeilijk met ons allen als het om deze vreselijke dingen gaat'. Toen ik het opende en las "strand en duin" moest ik toch wel even lachen. Ik had ook nét zitten bedenken over deze namen hier met schelpen en aardetinten enzo. 't Had mij ook kunnen gebeuren, maar ik moest er wel even hartelijk om lachen ;-).

Groetjes, Wilma

Gutte-gut

ik zie het nu pas, oepsie. nou ja, 't zal de voortschrijdende leeftijd wel zijn...
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.