Home » Forum » Fragmenten uit zomergasten

Fragmenten uit zomergasten

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tirza G.
Fragmenten uit zomergasten

Heeeeeeeeee, er is nog geen Zomergasten-draadje. Ik weet nog niet wat ik er van vind, misschien moesten we het dit keer eens over de fragmenten hebben ipv de gasten :-) Ik was gisteren aangenaam verrast door de Groningse fragmenten die we voorgeschoteld kregen, natuurlijk Ede Staal - het idool van mijn vader en dan dat fragment van TVGroningen, met die twee hele gewone dames die gingen nordic-walken. Ik heb me helemaal suf genoten, die uitstraling, dat taaltje, heeeeeeerlijk. Als ik die taal hoor, word ik helemaal rustig: 't komt all gout mien wicht, heerlijk - de taal van mijn jeugd. Ik heb vandaag andere opnames van dit damesduo zitten bekijken via de site van OOGTV en o o o, wat is dát genieten!

Tirza

Pluk53
Onrecht

ik heb maar een klein stuk gezien ( het laatste half uur) en ik was niet onder de indruk van de interviewster. Ik was heel verbaasd over het standpunt van Trudy mbt onrecht: dat moest je maar dragen, dat was tenslotte iets wat ieder zo vaak overkwam.

Mien*
Pluk

Ik heb niet alles gezien, maar ik keek wel met plezier. Wat betreft dat onrecht, ik begreep dat meer als ´steek niet teveel (negatieve) energie in onrecht´ omdat het dan vaak nog meer ellende teweegbrengt dan als je je meer bewust bent van het feit dat het leven niet altijd ´rechtvaardig´ is..(wat natuurlijk niet wil zeggen dat het je niet hoeft te raken)

Maar dat kun je ook anders opvatten, besef ik me.

Tirza G.
Sterker nog

Ik had niet eens door wat Pluk bedoelde, maar nu snap ik het: dat Chinese fragment. Ik heb dat net zo opgevat als Mien*, eigenlijk. En ook wel dat onrecht van alle tijden en alle plaatsen is en dat het soms anders uit kan pakken dan je denkt.

Tirza

Pluk53
Onrecht2

dat van de "negatieve energie" kan ik volgen. Om blind in alle omstandigheden op "herstel" aan te sturen kan frustrerend zijn en je leven kapot maken.
Maar om dit een algemene regel te maken, zonder verdere nuancering geeft voor mij blijk van een slavenmentaliteit. We streven toch naar een wereld zonder onrecht? Dan zal het toch aangepakt moeten worden? Gemiste kans van de interviewster.

Tirza G.
O ja

gemiste kans nummer zoveel dan, want ze doet niet anders dan kansen missen. In mijn visie, dan. Ik vind het een leuke vrouw, prettige stem, ze heeft wel iets onderkoelds - ik hou daar wel van, maar ze mist heel veel kansen. Dingen die ik wél gevraagd zou hebben. Maar ja, dat is altijd lastig, er zijn maar zelden interviewers die de vraag stellen die ik zou stellen :-)

Tirza

tonny
Doorvragen

Na dat fragment kwam het verhaal over haar vader die zijn hele werkzame leven lang een gefrustreerd ambtenaar was. Waarom vroeg Margriet niet hoe dat zo kwam, de beste man had toch een andere weg kunnen inslaan? Je blijft toch niet 40 jaar hangen in een baan waar je je doodongelukkig voelt!

Tonny

Tirza G.
Dat vond ik nou wel weer logisch

De gast was op dat moment 14. Hoe moet je weten wat je vader bezielt? Dat moet je aan die man zelf vragen en die is dood, dus dat gaat niet meer. Ik denk dat deze man werd gedreven door plichtsbesef en een verzekerd inkomen, klaar. Het is nog niet zo lang tamelijk normaal om gewoon van baan te veranderen.

Tirza

tonny
Maar ze bleef toch geen 14?

Dan ga je later toch eens vragen: joh pa, waarom ben je nooit van baan veranderd als je het zo vreselijk vond?

Je hebt gelijk, van werk veranderen is niet altijd gewoon geweest, en een ambtenarenbaan gold als zekerheid. Maar ook binnen die wereld zijn veranderingen mogelijk, je hebt toch allerei soorten ambtelijke functies.

Nou ja, ik vroeg het me gewoon af.

Tonny

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.