Home » Forum » Gas water licht

Gas-water-licht

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
P
Gas-water-licht

Waarom hebben nog steeds zoveel mensen het over gas-water-licht? Waarom dat licht? Waarom is dat gewoon nooit vanaf het begin -electra- geweest?

Judith-t
Goeie vraag

Misschien omdat je het water aan doet, gas aan doet en ook het licht aan doet.

Fiorucci
Misschien...

Misschien omdat er in eerste instantie weinig anders was in huis wat werkte op electriciteit?

M Lavell
Eng?

Volgens mij vonden de mensen elektriciteit eng. Moeilijk en onbekend woord ook. Bovendien was het aanvankelijk ook echt alleen voor het licht.
Groet,
Miriam Lavell

Kaaskopje
Inderdaad... hoe het oorspronkelijk was

Ik denk dat die volgorde nog uit een tijd komt dat er weinig anders op electriciteit werkte dan lampen. Later kwam daar de stofzuiger en de wasmachine bij.
Oudere mensen denken soms ook nog dat de tv is ondergebracht bij de CAI. Dat ze hun rekening al járen niet meer aan het energiebedrijf betalen hebben ze niet door.

tonny
Bekt lekker

gas water licht - dat is toch veel handiger dan gas -water - electriciteit?

Menigeen denkt trouwens bij electriciteit in de eerste plaats aan licht. Denk ook maar aan de actiedag onlangs: een uur het licht uit vanwege het milieu, toch? Terwijl licht maar een bescheiden verbruik heeft in vergelijking tot bv warmtebronnen.

+ Brunette +
Eens met tonny

In eerste instantie zal het bij elektriciteit inderdaad meestal om lichtbronnen zijn gegaan. Dat dit nooit in electriciteit is veranderd zou inderdaad weleens kunnen komen omdat licht een korter woord is. In Spanje van hetzelfde laken een pak: agua y luz.

Genista
Precies tonny

Gewoon, het praat makkelijker.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.