Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Sjansje

Sjansje

24-05-2012 om 00:07

Geen diner op terras

Ik wil graag even jullie mening weten over het volgende:
Sinds een paar maanden is bij ons in de buurt een nieuw restaurant geopend. Het ligt op het terrein van een grote camping/bungalowpark.
Aangezien het vanavond hier nog erg warm was en ik geen zin had om te koken, besloten we om daar eens lekker
te gaan eten.
We kwamen aan, en ze hadden een groot terras met veel tafeltjes. Die waren allemaal leeg, op 1 na. Daar zaten mensen koffie te drinken en ijs te eten. Binnen was het leeg. Wij ploften lekker buiten neer.
De serveerster komt, en vraagt wat we willen drinken. Dus wij bestellen en vragen meteen de kaart.
Tja, zegt de serveerster, als u wilt eten, moet u toch echt naar binnen gaan.
Tamelijk verbaasd vragen wij waarom. "Dat is nu eenmaal zo hier. Het terras is alleen voor ijs, drinken en lunch". Wel voor lunch maar niet voor diner???? En bij een camping/bungalowpark?
Ze ging het nog maar eens vragen aan de eigenaar, maar kwam al snel terug met de mededeling dat buiten eten toch echt niet ging.
We hebben toen onze drankjes afgerekend en zijn naar een ander restaurant gegaan.
Maar ligt het nu aan mij dat ik dit erg raar vind?
Wat vinden jullie?

Tijgeroog

Tijgeroog

24-05-2012 om 00:10

Hier ook

Hier is ook een restaurant waar je niet op het terras kan eten. Het is blijkbaar te lastig om met de volle borden over een vol terras te lopen, en de tafels zijn ook wel erg klein, dat is lastig met een paar grote borden. Dus iksn het wel, hoewel ik liever zou hebben dat ik daar wel kan eten.

Jaymza

Jaymza

24-05-2012 om 08:21

Afgelopen weekend

Vroegen of we op het terras konden eten. Geen probleem, er werden wat kleine tafeltjes aan elkaar geschoven en alles wer buiten gebracht. Dit was ook een vakantiepark.

Jaymza

Julie

Julie

24-05-2012 om 09:16

Vergunning?

Geen idee hoor, maar misschien is daar een aparte vergunning voor nodig?

Tinus_p

Tinus_p

24-05-2012 om 12:37

Klassiek

Het is de afgelopen jaren wel (veel) beter aan het worden, maar de Nederlandse horeca heeft traditioneel een naam van niet-klantvriendelijk en hooghartig 'u mag blij zijn dat u bij ons iets mag eten'.

Ooit voor mn werk in een hotel in London; terras was niet in gebruik (vroeg voorjaar), maar toen ik tijdens het ontbijt naar buiten liep met koffie, kwam er iemand vragen of ik ook buiten wilde eten, en of daarvoor dan even iets gedekt moest worden.

Sjansje

Sjansje

24-05-2012 om 12:54

Waarom dan wel lunch?

Als het een vergunningen-kwestie zou zijn, waarom serveren ze dan wel de lunch buiten?
Verder zijn de tafeltjes niet extreem klein en ze stonden ook ver uit elkaar, waardoor je er goed tussendoor kon lopen.
Ze zeiden trouwens ook nog dat als het binnen helemaal vol zou zitten, ze wel buiten zouden serveren.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-05-2012 om 13:10

Normaal tevreden

Als wij in de zomer uit eten gaan, zitten we meestal op een terrasje. Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen, maar dat is gebrek aan kennis misschien, dat een restaurant zoals waar jij was niet buiten mág serveren. Ze willen niet denk ik. Heel raar.
Onze énige echt belabberde ervaring met terrasbediening was bij een restaurant hier in de stad. Niet zomaar een restaurant, maar middenin het centrum en met een goede naam. Ze vergaten ons gewoon, nadat de bestelling al opgenomen was. Ik had van te voren al betaald, want het etentje was een cadeautje voor de verjaardag van mijn man. Dus boos opstappen zat er ook niet in. Man is naar binnen gegaan en we kregen als excuus dat het zo druk was en dat het uiteraard niet had mogen gebeuren. Wij zijn best geduldige mensen in dit soort situaties, dus als het druk is calculeren wij al extra wachttijd in, maar het kan te gek:-) Man heeft er jaren niet naar terug gewild, maar dat begint te slijten geloof ik.

Inge M

Inge M

24-05-2012 om 18:15

Opbrengsten

Ik denk dat dit beleid van het restaurant is.
Als het terras buiten voor ijsjes/drankjes is, trek je in zo'n park de hele middag/avond gasten.
De dinergasten scheid je van deze groep. Handiger voor de bediening (minder personeel nodig) maar ook commerciëler. Ze verdienen aan drankjes veel meer. En gasten vinden het volgens mij ook prettiger om niet tussen de gedekte tafels te zitten als je alleen gezellig wat wil drinken (inclusief soms nog het nodige lawaai)

Tirza G.

Tirza G.

24-05-2012 om 23:28

Beleid

Dat heeft niets met vergunningen te maken, maar met omzet. Ijs/drank-klanten hebben een veel snellere doorloop. Een vakantiepark-restaurant serveert vanaf een uur of 17 tot 21-21.30 diner schat ik zo in. Het moet ze dan wel lukken om een tafel twee keer vol te krijgen. Een keer met vroege gasten met kleine kinderen om 17 uur en dan nog een keer om 1930 met de wat latere gasten/grotere kinderen. Een tafeltje gaat dan dus 2 keer over de kop, zoals dat heet.
Buiten serveren gaan tafeltjes in 4 uur als het een beetje wil wel 8 keer over de kop. En aan koffie/ijs verdienen ze veeeeeeel meer :-) Je terras trekt je publiek, als daar allemaal eters zitten met wat grotere kinderen ga je er niet zo makkelijk tussen zitten met je peuters. Zitten daar allemaal mensen met een drankje, bitterbal, ijsje, ach, dan haal je een patatje en doe je een ijsje op het terras.

Tirza

Tango

Tango

24-05-2012 om 23:43

Doet me denken aan

Onze ervaring in een bungalow-park afgelopen winter. We wilden pannenkoeken gaan eten maar op donderdagavond bleken ze nou net geen pannenkoeken te serveren in het pannenkoekrestaurant (waar de stroop en suiker wel gewoon op tafel stond). Je kon wel eten in het buffetrestaurant, want natuurlijk duurder was. We hebben het nog gedaan ook, want we hadden niets in huis en ook geen zin om een ander pannenkoekrestaurant te zoeken. Maar wel een klacht ingediend. Rare toestanden hoor in die bungalowparken.

Rosase

Rosase

25-05-2012 om 22:32

Gemiste kans

Het zal best met de omzet te maken hebben, geloof ik eigenlijk heel goed. Maar echt klantvriendelijk is het natuurlijk niet.

Zou voor mij ook reden zijn om een ander restaurant te zoeken, want als iets is wat ik fijn vind is het in de zomer bij mooi weer buiten eten.

Typisch inderdaad hoe je in sommige gelegenheden zo het gevoel kunt krijgen dat je eigenlijk niet welkom bent. En ook zo typisch dat dat soms ook weer zo goed terug te zien is in de bezoekersaantallen. Sommige tentjes afgeladen vol en bij anderen kun je een kanon afschieten en nog niemand raken. Horeca is een vak apart....

Marian

Marian

25-05-2012 om 23:58

Hier is het andersom

In een chic restaurant met terras aan het water kan je wel lunchen en dineren maar alleen een kopje koffie drinken kan buiten niet, alleen binnen ook als de mussen van het dak vallen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.