Home » Forum » Geluidoverlast buiten of in openbare ruimten deze draad is dubbel

"Geluidoverlast" buiten of in openbare ruimten (deze draad is dubbel geplaatst en daarom gesloten)

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
"Geluidoverlast" buiten of in openbare ruimten (deze draad is dubbel geplaatst en daarom gesloten)

Het valt me op dat geluidoverlast me steeds meee stoort, en ik vraag me af of het een eerste teken is dat ik een vervekend oud dametje aan het worden ben. Of is er werkelijk spraak is van teveel geluid buiten/in het openbaar en een complete gebrek aan manieren bij veel mensen. Een paar voorbeelden:
Ik zit vaak in de trein en ben zeer verbaasd over hoe luid veel mensen een gesprek voeren via hun mobieltjes, zonder door te hebben blijkbaar dat iedereen mee kan luisteren met hun getrompeteer. Ik zit nu te luisteren naar een dame die blijkbaar in de detachering werkt en uitgebreid het plaatsten van nieuwe krachten bespreekt om Marjolein te vervangen die alweer uitgevallen is... ik zou niet graag Marjolein willen zijn. Toen ik haar even geleden vroeg of het misschien wat zachter kon keek ze me bits aan "tis hier geen stilte coupé"...
Vanochtend ben ik in mijn tuin, onkruid aan het wieden en de buurman een paar huizen verderop zat naar muziek te luisteren in de tuin. Het zou nooit in mij opkomen om versterkte muziek buiten te luisteren. Gezien hoe dicht op elkaar we leven in Nederland, zou het vreselijk zijn als iedereen dat deed.
Maar eh, zijn er meer mensen hier die er last van hebben en wat doen jullie eraan? Ik merk dat ik er steeds.minder goed tegen kan.
Sini

Plens
Ja

Ja ik herken dat wel. En de fase van de menopauze helpt daar geen sikkepit bij. Soms zelfs zo niet dat ik ze liefst een fiks rukje aan de oorlel zou geven of een losseflodderklets tegen de kop.

Watervrouw
Herken ik

Wij wonen gelukkig in een redelijk rustige buurt maar dat is wel eens anders geweest. Wat ik zo erg vind is dat sommige kinderen zo hard praten en gillen dat de hele rij mee geniet, de ouders vinden dat ook heel normaal, lijkt wel alsof ze trots zijn op het feit dat hun kinderen zo vrij zijn.
Ik weet niet of het met ouderdom te maken heeft, ik heb altijd behoefte aan stilte gehad.
Ik zit regelmatig alleen buiten en kan niet voorkomen dat ik dan gesprekken van mijn naaste buren hoor dat vind ik soms zo gênant. Ik maak dan wel geluiden zodat ze zich bewust zijn dat ik ook buiten zit.
Mijn buurvrouw heeft sinds deze zomer een nieuwe vriend en een bubbelbad, pffff. Trouwens dat electrische gezoem van dat bubbelbad vond ik ook erg maar dat is niet meer zo vaak.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.