Home » Forum » Gemeentebelasting

Gemeentebelasting

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Gemeente
Gemeentebelasting

Vandaag kregen we drie !!! enveloppen van de gemeente in de bus. Of we over 2006, 2007 en 2008 even belasting wilden betalen. Afvalstoffenheffing en lozingsrecht o.i.d. Een flink bedrag en te betalen voor januari 2009. Nu wonen we hier dus sinds december 2005 en nooit iets gehoord over deze belastingen...
We hebben meteen gebeld voor meer informatie en we kregen een heel verhaal over het feit dat we in een nieuwbouwwijk wonen (daarom zijn de aanslagen zo laat, terwijl het jaarlijkse vaste bedragen zijn) en de gemeente altijd recht heeft om die belasting te vorderen en nog meer bla, bla, bla..
Weet iemand of dit allemaal zo maar mag? morgen bellen we met een juridisch gebeuren, maar misschien dat er iemand hier ervaring mee heeft?

Yta Chalne
Mag

Ja, dat mag. De verjaringstermijn is nog niet voorbij, en ik neem aan dat je afval altijd gewoon is opgehaald, en je riool ook al die tijd in werking was, dus je hebt er ook gebruik van gemaakt. Maar, dat 'voor 1 januari betalen' is natuurlijk maar een probeersel. Daar kun je probleemloos bezwaar tegen maken en uitstel voor krijgen (bijvoorbeeld betalen in vijf keer ofzo), dat krijg je wel.
't Is wel jammer, zo'n bedrag ineens, ik snap dat je ervan baalt!

christa
Je wilt me...

niet vertellen dat je niet wist dat je dit moest betalen. Of heb je hiervoor in het buitenland gewoond ofzo? Mischien heb je al die tijd van de gemeente niks gehoord, dan had je toch ook zelf kunnen bellen.

Leonhard
Yep, dit mag.

Hebben we zelf ook gehad. We waren verhuisd binnen de gemeente en die stuurde haar aanslagen gewoon naar ons oude adres ipv ons nieuwe - en daar gooiden ze 't weg.

Toen e.e.a. nagegaan werd was de reactie simpel: je hebt voorzieningen genoten, en die moet je dus betalen. Uitsmijter: elke burger wordt geacht de wet te kennen, dus zelf bij te houden wanneer en wat er betaald moet worden. Het versturen van acceptgiro's is niets meer dan service waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Balen dus. En een betalingsregeling treffen.

wil40
1 jan.

Is de prikdatum. Dus als je 1 okt. verhuisd betaal je 3 maanden af in je huidige huis en gaat per 1 jan. betalen in je nieuwe huis.
Beetje flauw, maar 2009 schiet ook al weer op....
Lekker hè van die tegenvallers??? Blêh!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.