Home » Forum » Geocachen wat ontzettend leuk

Geocachen. wat ontzettend leuk!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
k. ersje
Geocachen. wat ontzettend leuk!

Zojuist onze eerste geocach gelopen. Wat ontzettend leuk!

Dankzij Puck zijn wij enthousiast geworden en wilden we het heel graag een keer uitproberen.
Gisteren een gps gehuurd bij de plaatselijke oudoor winkel en na heel wat geklooi en gepuzzel uitgevogeld hoe dat ding werkt.

Puck heeft ontzettend veel tijd besteed aan de vele vragen die ik had. En met veel geduld zo'n 83689 mailtjes met vragen van mij beantwoord.

Vrijwel direct naast ons huis was een route die we konden lopen. Er gaat een wereld voor je open. Alsof je bij een geheime club hoort, hahahaha.

Samen dingen oplossen, route zoeken, puzzelen. Toch maar (na 2 keer mis lopen) de hint gebruiken en er achter komen dat je al op de goede plaats bent waar je de cache moet gaan zoeken.

Vervolgens de "schat" gevonden. Dat bleek een leeg filmroldoosje te zijn met daarin een opgerold papiertje waarop de namen, tijden en data staat van mensen die ons voor waren gegaan. De laatste keer dat hij gevonden was, was op 26 maart 2011. Niet zo lang geleden dus.

Echt, we zijn super enthousiast. Morgen gaan we weer op pad! We hebben nu geoefend dicht bij huis. Nu proberen we het voor het echie.

Puck, super bedankt voor je enorme geduld en enthousiasme!!!!

Wie weet kan ik anderen ook enthousiast maken voor deze vorm van "familie sport"

Gr. K. ersje

Puck
Graag gedaan

Leuk K.ersje en heel graag gedaan. Je weet alleen nog niet dat ik je aan een verslaving heb geholpen ;-)
En voor de overige lezers: het aantal mailtjes viel wel mee hoor, waren er hooguit 560 ROTF.
Veel plezier morgen met de volgende, als het een beetje meezit gaan wij ook aan de cache...

Puck
Single lady :ja

Er zijn voor diverse smartphones idd applicaties te downloaden, zowel gratis als betaald. Wij gebruken onze Nokia E71 en Nokia N98mini ook bij het geocachen, maar het haalt het toch niet bij een echte GPS. Die reageert namelijk veel sneller op je richtingsveranderingen e.d., een telefoon is trager en ijlt wat na als het ware. Puckman weet precies hoe je het allemaal op je telefoon zet en wat precies waar voor is, maar als ik op mijn telefoon kijk dan maak ik gebruik van Geocaching Live en Smart GPX.

Puck
Single lady, wat is duur

Nog even: je hebt GPS-ontvangers in alle soorten en maten, van heel eenvoudig tot ongelooflijk uitgebreid. Voor een heel basic GPS zonder kaarten en andere handigheden, maar die gewoon de richting wijst waar je naar toe moet kan je vanaf een euro of 80 vinden.

Puck
Kaart vs pijl

Wij hebben een GPS met een kaart en uiteraard ook met een kompasroos en meestal lopen wij op het kompas. Het kaartje gebruik ik af en toe om even het overzicht te houden. Kaart is vooral handig in bijv. een stad met hoge gebouwen waar de ontvangst heel belabberd is. Dan zie je in het stratenplan waar de cache moet liggen.

Puck
Jawel hoor k.ersje

Ik weet zeker dat je er ook zonder kaart uit zou zijn gekomen, is alleen even wennen. Maar ook ik vind een kaart gewoon handig om je te oriënteren en je hele route te bekijken.

Ilva
Ja, leuk he

Wij vinden het ook zo leuk om te doen. Als wij zin hebben om te wandelen en de kinderen niet dan gaan we geocoachen en dan hebben ze ineens wel zin. Ze vinden het geweldig. Veel plezier ermee.

pecas
Lijkt me geweldig, hoe begin ik?

Wij houden ontzettend van wandelen en dit lijkt me wel wat, vooral omdat man een ontzettende gadgetfreak is en de jongens zoiets misschien ook wel leuk vinden.

Ik begrijp dat die dingen overal liggen in Europa want ik woon in Spanje en ik moet natuurlijk niet elke keer 100 km rijden om ergens te beginnen.

Trouwens, daar heb je dus m'n eerste vraag, ik begrijp dat je de coordinaten krijgt van waar die dingen liggen, maar waar begin je te lopen?

Pecas

mirreke
Lijkt mij ook heel erg leuk

Pelle, hoe vind je dat forum, gewoon googelen op forum geocaching?

Puck
Mirreke

via geocaching.nl :-)

ijsvogeltje
Pecas

Je mag helemaal zelf bepalen van waaraf je loopt (of fietst). Wij 'doen' meestal geocaches tijdens een fietstocht of fietsvakantie. We plannen dan de route langs een aantal caches. Of andersom: we kijken of er langs de route caches liggen.
Ik merk trouwens dat ik er wat te ongeduldig voor ben. Ik vind het leuk zolang we de cache direct vinden, maar als we weer een half uur in een bosperceel lopen te struinen ('de cache ligt onder een omgevallen boom', terwijl het bos vól ligt met omgevallen bomen), dan haak ik wel een beetje af. :-)

Puck
Ijsvogeltje

IJsvogeltje, als je het tijdens fietstochten doet dan kan ik je aanraden om de Drentse Fiets Puzzel cache eens te bekijken: 25 puzzels die je vooraf op moet lossen (en waar een checker op zit, altijd fijn), met goed vindbare micro's die allemaal een aanwijzing geven voor de eindcache. Als je ze in volgorde fietst dan heb je een hele mooie fietsroute van ca. 35 km lang. Pelle wees me er vorig jaar op en wij vonden hem geweldig om te doen.

Puck
Of...

In de zoekopdracht zoeken op naam van de cache en daar zoeken op "drentse fiets". Dan krijg je ze ook allemaal te zien. En zoals Pelle al zegt: alle puzzels kan je van te voren oplossen en checken. Op al die WP's die je dan krijgt vindt je een micro met een aanwijzing voor de eindcache. Lees gewoon eerst rustig de bonus van de puzzel tocht door, dan wordt het allemaal duidelijk.

Geerke
Lijkt me leuk

Het lijkt me leuk - denk dat mijn kids er gek op zullen zijn!!
Maar is het ook in mijn buurt? Want man heeft er niet zoveel zin in en dan wil ik dus ook niet ver weg of zo. En wat kost zo'n ding als je het huurt?
IS het iets voor een kinderfeestje zo ja welke leeftijd?

martine
Is ook leuk

Na jaren van cachen met een mobieltje, met verschillende programma's en wisselend succes ;-) en na caches gelogd te hebben in vier landen, hebben wij kort geleden een "echte" Geocaching GPS gekocht (tweedehands, dat dan weer wel). Die gaat de komende vakantie weer mee, na natuurlijk hier in Nederland weer flink getest te zijn.

Enig nadeel is dat deze geen foto's aankan - en ik vind de foto-caches altijd zo leuk om te doen met de kids ! Maar die kan ik altijd van te voren nog uitprinten natuurlijk...

Martine

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.