Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Geweldige muziek ontdekt

Moet het ff kwijt en heb de cd nog niet eens half beluisterd. Voor velen vast een open deur, voor mij helemaal nieuw: The Köln Concert van Keith Jarret. Heb net het eerste deel beluisterd, vind het werkelijk fantastisch mooi. En dat terwijl ik aan de meeste jazz een hekel heb (ja, ik weet het, er zijn vele soorten jazz, maar het meeste kan ik niet goed verdragen).
Hebben jullie ook van die ontdekkingen?

Ja, van een paar jaren geleden

toen we de ziekenhuisserie "House" nog fanatiek volgden. Als afsluiting van een aflevering kwam er zulke mooie muziek, beetje droef, goede gitaar. Dat bleek John Mayer te zijn met 'gravity'. Heerlijke muziek.

marinade

marinade

26-04-2012 om 09:49

Kende het nog niet

.... Maar het staat nu op mijn iPhone. Erg mooi inderdaad. Heb ik ook nog een tip: Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Prachtig!

marjanne

marjanne

26-04-2012 om 10:25

Ja canto!

Canto is mijn 'lijf'-muziek sinds de ontdekking een jaar of 5 geleden, heb het ook al een par keer life geluisterd

Vorig jaar de trompettist Eric Vloeimans ontdekt. Ik had de trompet in de ban gedaan sinds Marti en de gebroeders Brouwer in mijn jeugd. Maar nu........Eric Vloeimans is echt een kunstenaar
Marjanne

Pluk53

Pluk53

26-04-2012 om 10:26

Jengelmuziek

vond beide werken ook ooit fantastisch. Kan het niet meer horen, helaas "kapotgedraaid"

marinade

marinade

26-04-2012 om 11:06

Pluk53

Da's ook een goeie tip: niet kapotdraaien :-)

Kaaskopje

Kaaskopje

26-04-2012 om 13:19

The eagles

Een paar jaar geleden was ik alleen thuis en liet de muziek van The Eagles blijkbaar voor het eerst goed tot mij doordringen. Ik ervaarde het alsof ik voor het eerst hoorde hoe goed ze eigenlijk zijn/waren.
Afgelopen week hetzelfde liedje met John Mayor. Geweldig.
Een aantal jaren geleden was ik geabonneerd op OOR. Ik zat dan echt met hun tips bij de computer naar voor mij nieuwe zangers/zangeressen en bands te luisteren. Zo ontdek je nog eens wat:-)

Irene

Irene

26-04-2012 om 14:57

The airborne toxic event

En mijn favoriet, paar jaar geleden 'ontdekt' en inmiddels al 3x live gezien: The airborne toxic event. Voor wie ze niet kent: zie (bijvoorbeeld): www.youtube.com/watch?v=43IpE8AsmMQ

Jo Hanna

Jo Hanna

26-04-2012 om 21:15

Minimal

Als je van muziek van Keith Jarrett en wellicht ook de Canto Ostinato houdt, moet je eens gaan zoeken naar 'minimal music'. Wat namen: Michael Nyman (score van The Piano), Wim Mertens (After Virtue), Thomas Newman (score van American Beauty).
Groet, Jo Hanna

Anneque

Anneque

26-04-2012 om 22:18 Topicstarter

Minimal en meer

Ja, ik ken Nyman en Mertens, heb ik vroeger veel naar geluisterd. Idd mooi! Maar kennen jullie dan Philip Glass? Ook heel bijzonder. Als ik de uren dat ik naar Koyaanisqatsi heb geluisterd bij elkaar optel, kom ik minstens aan een aantal maanden. Thomas Newman ken ik niet, en ook naar de andere genoemde muzikanten/stukken ga ik op zoek. Erg fijn om nieuwe inspiratie te hebben.

Btw: gevaar van overdosering ligt hier zeker op de loer. Heb sinds mijn "ontdekking" alleen nog maar The Köln Concert opstaan, 's nachts in mijn mp3-speler, vanochtend bij het hardlopen (in de zon, in het bos, zo heerlijk, dan denk je zomaar ineens dat alles goed komt), en vanavond nog een stuk. Maar idd, het zou zonde zijn als het me tegen gaat staan.

marjanne

marjanne

26-04-2012 om 22:23

Jo hanna

Keith Jarret vind ik TE melodieus, ik heb naast Simeon te Holt (Canto) meer met John Adams, Philip Glass
Wel een leuke tip Wim Mertens !! Dankjewel
Ik snap ook dat er mensen zijn die jeuk krijgen van deze muziek hoor

marinade

marinade

26-04-2012 om 22:34

Philip glass

Leuk, al die herkenning. Glass, Nyman (was eergisteren nog een mooie docu van op tv), Mertens. En de films die daarbij horen, vooral van Peter Greenaway. Ook mooi: muziek van Zbigniew Preisner, die muziek voor de films van Kieslowski componeerde. Past ook in het rijtje.
Genoeg om niet te od-en op één naam :-)

Kaaskopje

Kaaskopje

27-04-2012 om 00:44

Philip glass

Er staat een lp op zolder van Philip Glass. Ik heb hem grijs gedraaid.

Van recenter

Zoon 2 improviseert op saxofoon op zelfgemaakte hiphopbeats. Door die (te) gekke combinatie is hij gewezen op kyteman (en/of hiphop orchestra). We zijn allebei begeistert.
O mèn, als hij één noot blaast dan moet ik al bijna snotteren. Het is volgens mij wel een ongeleid projectiel muzikaal gezien, maar goehoed.

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 13:28

Silone

Same here, die nieuwe cd van Kyteman staat al op mijn lijstje.

ilsepilse

ilsepilse

27-04-2012 om 14:32

Jazz- liftmuziek?

Mijn man is ook helemaal into Jazz nu, tot zoonlief van 14 vroeg waarom papa nu altijd liftmuziek luistert ?? waha (omdat ze bij films id lift ook altijd dat soort muziek spelen ...)

merene

merene

27-04-2012 om 20:06

Andere jazz

Wat ik laatst ontdekt heb is het Michiel Stekelenburg kwartet. Dat vind ik heerlijk om naar te luisteren als ik een flink eind met de auto moet. is nog redelijk onbekend geloof ik.

Margriet*

Margriet*

27-04-2012 om 21:38

Jaloers makend

Ik was woensdag in Pardiso, bij Kyteman. Nu nog die 2de CD ook aanschaffen. Het was supergaaf....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.