Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

vlinder72

vlinder72

04-08-2010 om 15:06

Goed boek gezocht

Een paar maanden geleden heb ik het boek De Weg van Cormac McCarthy gelezen. Ik vond het verpletterend. Ik nog weken met het boek bezig geweest. Zo goed. Maar ja, nu is het uit en nu ben ik op zoek naar een ander mooi boek. Weet iemand misschien nog zo'n prachtig boek? Ik had zelf nog nooit van De Weg gehoord maar ik had het toevallig in de bibliotheek geleend en het bleek een pareltje te zijn. Helemaal mijn smaak. Dus wie o wie kan mij aan nog wat andere (voor mij) onbekende prachtige boeken helpen.

Pluk53

Pluk53

04-08-2010 om 15:45

Amazon.com

je tikt de auteur in, of (engelse!) titel. En klikt door op het book. Onder aan de pagina staar dan een hele trits van titels onder het hoofdje: "Customers Who Bought This Item Also Bought"
En dan moet je nog de nederlandse vertaling opzoeken als dat je voorkeur is.
Bij "de weg" staan 102 suggesties.

Idd een geweldig boek!

Nog een paar goede boeken:
De Boekendief - Markus Zusak
Nachttrein naar Lissabon - Pascal Mercier
De gevangene - Malika Oufkir
In de schaduw van de wind - Carlos Ruiz Safón
Is dit een mens - Primo Levi
De laatste der Rechtvaardigen - André Schwarz-Bart

Veel leesplezier!

gr.
[email protected]

Brianna F

Brianna F

04-08-2010 om 15:55

Vlinder ot

Probleem bij mij (vind me maar raar:-) dat ik alleen aan dit boek ga beginnen als ik zeker weet dat het goed afloopt. Dus...........?

Pluk53

Pluk53

04-08-2010 om 15:57

Note

dit werkt ook prima met muziek.

vlinder72

vlinder72

05-08-2010 om 09:31

Brianna

Een goed einde hoeft voor mij niet. Ik vind zelfs een open einde geen bezwaar. Bij De Weg moet je niet verwachten dat vader en zoon (trouwens ook zo knap dat je zo kan meeleven met twee karakters zonder dat er ooit een naam gebruikt wordt) de toekomst tegemoet huppelen in een groen weiland vol met schattige bloemen en dartelende koeien. Meer zal ik er maar niet over zeggen.

Brianna F

Brianna F

05-08-2010 om 13:22

Tja

reden voor mij om het niet te gaan lezen, ik leef altijd zo mee met de hoofdpersoon dat ik echt met een kater blijf zitten als er hoofdpersonen overlijden of zo.

An.

An.

06-08-2010 om 13:18

'haar naam was sarah' ge-wel-dig!

Een paar recensies:
Wat een prachtig boek. Heel pakkend geschreven. Prima research ook.
Een boek dat je bijblijft.
In een ruk uit. Nog nooit zo een mooi boek gelezen. Woorden zijn niet op hun plaats hier, wel respect.

vlinder72

vlinder72

06-08-2010 om 13:40

[email protected] en an

Bedankt voor jullie suggestie.

@[email protected] in het lijstje staan 3 boeken die ik nog niet gelezen heb. Ik heb ze gelijk opgeschreven. Ik heb er voor jou ook nog eentje. Winter in Madrid van C.J. Samson. Ook erg mooi.

@An. Ik heb Mijn naam is Sarah ook gelezen. Tot de twee verhaallijnen bij elkaar kwamen vond ik het boek prachtig. Inderdaad geweldig geschreven. Ik zat er helemaal in. Heel intrigerend. Helaas vond ik het stuk daarna waardeloos. Zo jammer.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

06-08-2010 om 17:08

Mijn favorieten

Heren van de thee (Hella Haase)
De engelenmaker (Stefan Brijs)
Publieke werken (Thomas Roseboom)
De bloemenjongen (Karen Roberts)

Klaartje

Klaartje

06-08-2010 om 21:37

Ook mooi

De vriendinnenclub van Angela Capobianchi.

Faith

Faith

06-08-2010 om 22:49

Ik ben nu bezig met een dikke pil: Het boek van de Kinderen, van A.S Byatt. Niet echt heel spannend ofzo, maar wel mooi.
Ook heerlijk als tussendoortje, datje niet weg kunt leggen als je er eenmaal door bent gegrepen..... de Twilight serie van Stephenie Meyer, Heerlijk!
Van het lijstje van Petra heb ik er 2 niet gelezen, dus ik denk dat ik die ook wel mooi vind. Ook mooi: De arkvaarders van Anne Provoost... Faith

Faith

Faith

07-08-2010 om 22:05

En deze!

Het lot van de Familie Meyer - Lewinsky
De vrouw van de tijdreiziger (naam schrijfster?) Faith

De lijst van meneer rosenblum

van Natasha Solomons. Leuke feelgood boek.

Ik heb even een korte inhoud gecopy-pasted:

Als de joodse Jack Rosenblum en zijn vrouw Sadie in 1937 aankomen in Engeland krijgen zij een pamflet met 'Handige informatie en wenken voor iedere vluchteling' in handen gedrukt. Regel nummer 1: start onmiddellijk met het leren van de Engelse taal. Dit pamflet wordt voor Jack de leidraad in zijn nieuwe leven. Hij zal een échte Engelsman worden en de lijst op het pamflet zal hem daarbij helpen. Hij volgt de aanwijzingen op de voet en vult de lijst zo nodig aan.
Zijn vrouw Sadie echter blijft in het verleden hangen. Zij barst van de heimwee naar Berlijn en haar familieleden. Zij koestert de enkele foto's van familieleden en het receptenboek van haar moeder. Jack zit zo boordevol plannen dat hij nauwelijks zijn vrouws verdriet ziet. Het ergert hem zelfs dat zij Duits blijft spreken.
Jack wordt bijna Engelser dan de Engelsen. Hij schrijft zich in bij een golfclub want dat doen Engelsen maar tot zijn ontsteltenis wordt hij geweigerd. En niet alleen bij deze eerste golfclub maar bij alle clubs. Hoewel het hem niet rechtstreeks gezegd wordt blijkt dat een én Duitse én joodse man nooit lid van een golfclub kan worden, dat is voor de Engelsen only. Jack, zoals altijd optimistisch, verkoopt zonder medeweten van Sadie het huis in Londen en koopt een bouwvallige cottage met groot stuk land in Dorset. Hij gaat zijn eigen golfbaan bouwen. Maar of de inwoners van het dorpje Pursebury Ash op de familie Roos-en-Bloem zitten te wachten is nog maar de vraag...

~~esther~~

~~esther~~

09-08-2010 om 17:16

Nog een lijst

LibraryThing heeft ook een mooie lijst met aanbevelingen van boeken die bij een specifiek boek passen: http://www.librarything.nl/work/1222607/recommendations/

Maar kan je iets meer zeggen van wat je precies zo mooi vond aan het boek? Dan kan ik misschien wat preciezere aanbevelingen doen.

Massi Nissa

Massi Nissa

09-08-2010 om 20:40

Beste boek dat ik deze zomer heb gelezen

(met dank aan Maylise of IngridT, geloof ik): His Dark Materials van Philip Pullman. Serie van drie delen: Northern Lights, The Subtle Knife en The Amber Spyglass. Ik vond wel het eerste deel het allersterkst, maar vervelen deed het nooit. Heerlijk.
Groetjes
Massi

vlinder72

vlinder72

11-08-2010 om 19:47

Super zeg en nog een vraagje over twilight

Wat een hoop boeken. Ik heb alle titels opgeschreven en nu ga ik kijken welke boeken ik al heb gelezen. Ik lees veel boeken dus een aantal boeken ken ik al maar er zitten nog wel een paar heel goede suggesties bij. Die aanbevelingslijsten zijn leuk. Ik kijk anders meestal bij BOL of de ECI maar de smaken verschillen en bij de ECI vinden ze zelfs Suzanne Vermeer nog een topschrijfster (en echt beroerdere boeken ken ik niet). Waarom ik De Weg zo goed vond. Geen idee. Andere favorieten van mij zijn: bijna alle boeken van Chaim Potok, Secret History van Donna Tartt, The Witching Hour van Anne Rice, De ondergang van de Batavia van Mike Dash en nog veel meer. Nogal afwisseld dus. Zijn die boeken van Twilight echt goed te lezen dan? Harry Potter vond ik leuk maar bij Twilight heb ik toch meer een romantische tienerroman in gedachten of is dat echt helemaal onterecht?

Faith

Faith

12-08-2010 om 00:14

Twilight

Ik hou van boeken waar ik me in moet vastbijten, lekker met lijstjes erbij van namen en generaties. Maar ik noemde Twilight al een tussendoortje. Je kunt er niet mee stopppen. Het heeft iets broeierigs en spannends... mooi beschreven etc. Maar ik vermoed dat je er van moet houden... en dat doen er wel heel veel!!! Groetjes, Faiht

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.