Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Berber.

Berber.

15-02-2011 om 19:59

Groenlinks

Al heel lang stem ik zonder een spoor van twijfel GL maar nu ben ik voor het eerst gaan twijfelen. Afghaanse agenten die opgeleid worden door Nederlanders mogen niet meevechten tegen terroristen? Ik sta natuurlijk helemaal achter de theorie maar dit is toch niet realistich? Het is daar oorlog, was dat Mw Sap niet opgevallen? Wat moet zo'n agent zeggen tegen zijn collega's? Neuh, ik doe niet mee, mag niet van Nederland? Ben ik nou zo dom, ik snap er niks van. Of is dit strategie, ben ik sowieso slecht in.

Kan iemand met verstand van zaken mij dit even uitleggen?

Het zit mij zo hoog

dat ik Jolande Sap direct gemailt heb, oh je wil niet weten hoe kwaad ik er om ben. Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd na altijd GL gestemt te hebben. Dit was voor mij de zoveelste misstap dat ik mij niet meer thuis voel daar, ik heb Jolande Sap nog wel op mijn Linkedin staan en ik volg Halsema op Twitter, maar ik ben zo enorm teleurgesteld dat ik PVDA wil gaan stemmen.

Want als je een beetje meer weet over de situatie daar in Kunduz dan is het ZO'N ONZETTENDE KOLDER. Mijn man heeft afgelopen periode wat gepubliceerd over deze hopeloze missie, hij stemt op een andere partij dan ik maar we zijn het wel met elkaar eens.

Bovendien vind ik het van zo'n bespottelijk zelfingenomenheid !

Alsof wij in Nederland internationaal bekend staan als DE politietrainers in oorlogsgebied. Laat mij niet lachen. Alsof dat het beste exportproduct is, alsof we daar de mensen in Afghanistan optimaal "in the Dutch way" mee helpen !!

De laatste keer dat onze agenten (die lieve mensen waar je in NL "rot op domme eikel" tegen mag zeggen) in oorlogsgebied werkzaam waren stonden onder gezag van de vijand, zo'n 65 jaar geleden.

En bovendien, die mensen in Afghanistan vechten al decennia en decennia, dat hoeven wij ze dus niet bij te brengen.

Kijk, er zijn tal van succesvolle iniatieven, met name van ondernemers. Bijvoorbeeld het telen van koolzaad ipv opium etc. Wat te denken van Afghaanse artsen hier opleiden, het helpen opzetten van goede kraamhospitaals in buitenstedelijke gebieden, het opzetten van een ict achtige opleiding, Afghanistan heeft zoveel potentie, het zo ontzettend zonde dit, echt vreselijk.

Chippie

Chippie

15-02-2011 om 21:40

Tja

Ik heb die hele discusse niet heel nauwlettend gevolgd. Wel hetzelfde dilemma. Sterk vind ik dat ze voor elkaar hebben gekregen wat ze wilden. Dat ze behoorlijk sterke voorwaarden aan die oorspronkelijke missie hebben kunnen stellen. (Democratisch gezien vind ik het bijzondere ontwikkelingen). Op papier. Maar hoe weerbarstig is de praktijk?

Wat ik het meest ´enge´ vind is dat ze Rutte op de blauwe ogen vertrouwd. Nu wil ik ook nog wel geloven dat Rutte waar wil maken wat hij heeftt beloofd. Maar helaas, hij zal weinig uit kunnen richten als het daar ttoch een andere kant op gaat. Dan wordt het hele zooitje teruggehaald. Maar dan boeren we hier en daar dus achttien stappen achteruit. Als Rutte dat niet doet, dan kan GL dus niets. En ja, als dat dus gebeurd, dan gaat het vlgens mij als een enorme GL blunder de boeken in.

Zelf heb ik er een beetje het gevoel aan over gehouden dat GL alle voorwaarden konden aanscherpen etc maar dat ze toenn ook nie meer terug konden. Alle verzoeken zijn gehonoreerd, dan kun je niet meer zeggen, we stemmen toch tegen. Dát gevoel laat me niet los...

En nee, ik geloof ook niet in onze fabuleuze kwaliteiten als politie/opleiders.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-02-2011 om 21:46

En bovendien

Lokaal stem ik SP, ik heb niet veel met de gemeentelijk GL. Maar verder stem ik altijd en overal GL. De lokale SP-fractieleider ken ik inmiddels ook persoonlijk en die doet het erg goed.
Deze staat nu ook (hoog) op de SP lijst voor provinciale staten, en ik ben daarom genegen om nu SP te stemmen. Maar het gaat ook om de 1e kamer, en daar zou ik GL willen stemmen. Maar nu met Afghanistan...
Ik weet het dus ook nog helemaal niet.

Geloof het niet

Ik kan me niet voorstellen dat GL er echt vertrouwen in heeft dat de trainingsmissie echt zo zal verlopen als hun beloofd is.
De berichten uit Duitsland liegen er niet om, en ook berichten die in de pers verschijnen laten duidelijk zien dat ze daar echt niet alleen politieagenten zoals we die hier kennen gaan opleiden.

Gisteren op nu.nl:
http://www.nu.nl/buitenland/2447095/agenten-kunduz-vechten-allang.html

En op 27 januari:
http://www.nu.nl/politiek/2432786/afghaanse-politie-paramilitair.html

Dat snap ik dus ook echt totaal niet

het is zo duidelijk hoe het zal gaan, hoe komt het toch dat GL er zo mee instemt, Sap emotioneel want ze staat er toch achter, garanties bla bla bla.

het is zo absurd, en dan straks moet de stekker eruit en weg is Sap en nog erger weg is de opgebouwde uitbreiding van zetels. Zo zonde, ik snap het echt niet. En waarom staat GL (daar erger ik mij bijzonder aan) niet meer samen op de barricade van overig links (sp en pvda).

Ik vind het zo bespottelijk hoe slecht de oppositie het doet met deze extreem simpele rechtse partijenen aan het roer. Dit moet toch een kwestie van inkoppen zijn de hele tijd, maar nee, er wordt ingestemd met een missie naar Kunduz, terwijl daar het vorige kabinet op gevallen is !!! ARGH.

Jujube

Jujube

16-02-2011 om 00:53

Stemmen

Ik stem weer gewoon Groenlinks. Ik ben het niet eens met alles wat ze doen, maar dat heb ik met geen enkele partij. Ik vind het allemaal niet zo'n drama, die missie. Ze hebben vóór de verkiezingen al gezegd dat akkoord zouden gaan met zo'n missie en nu doen ze dat dus ook. Ik zie er persoonlijk geen brood in, maar de SP vind ik bijvoorbeeld een dictatoriale partij, daar stem ik niet op (Emile Roemer vind ik overigens een prettiger man dan Marijnissen). PvdA vind ik zwak en heeft wat mij betreft geen bestaansrecht meer (de 'arbeiders' stemmen oha geen PvdA meer), Partij voor de Dieren vind ik toch te eenzijdig, D66 vind ik een nikspartij; CU, SGP en CDA vallen sowieso af vanwege het christelijk patriarchaat waar zij voor staan, VVD heeft extreem veel punten waar ik het niet mee eens ben, en over de PVV wil ik het al helemaal niet hebben. Dus tsja....
Groet,
Jujube

Maar...

Waar ik me nogal over verbaas, is dat het momenteel nèrgens meer gaat over wat de partijen op provinciaal niveau willen. Maar dat is toch juist waar we voor gaan stemmen? Ik wil weten wat de partijen vinden van die weg/brug hier in de buurt die er al dan niet moet komen, want daar moet ik rechtstreeks voor stemmen. Ik kan niet met deze stem regelen dat het kabinet naar huis gaat. Die invloed is zo indirect, dat ik nu in al die debatten liever eens wil weten wat de partijen in de provincies voor ogen hebben.

Tinus_p

Tinus_p

16-02-2011 om 10:59

Haagse kaasstolp

Berber:
"Of is het zoals het is en ben ik terecht een overstap aan het overwegen?"
Ik vrees het wel. Dit is een typisch Haagse-kaasstolp besluit geweest. En maar verbaasd zijn dat de PVV zo populair is.............

Tinus_p

Tinus_p

16-02-2011 om 11:36

Izar

Izar:
'Is nu ieder besluit waar voor- en nadelen worden afgewogen, waarbij niet alleen geluisterd wordt naar het geschreeuw op straat een typisch Haagskaasstolp besluit?"
Nee. Het is een kaasstolp besluit omdat het niet gebaseerd is op de feitelijke situatie, en er randvoorwaarden zijn gesteld die in de praktijk onhaalbaar zijn (zoals nu al blijkt, en herinner Srebrenica). Het is een besluit gericht op het oplossen van 'Haagse problemen'.

Ik ben, merk ik idd zelf, verbazingwekkend cynisch gewordne op dit punt.

Fiorucci

Fiorucci

16-02-2011 om 16:49

Izar

Geen zorgen, ben even klaar met GL maar ik ga wel stemmen.

Brabander

Brabander

17-02-2011 om 13:28

Moet wel

ik had met mezelf afgesproken dat ik niet meer op het CDA zou stemmen als ze met de PVV in zee zouden gaan. Ondanks dat ik redelijk tevreden ben met dit kabinet en hun inzet zal ik toch op de "oppositie" stemmen, op GL. Ben haast blij met het kiezersbedrog van Femke, want Jolanda is een gedreven politica, die gaat voor het resultaat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.