Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

05-07-2010 om 14:38

Ha zangles! maar welk lied zal ik oefenen?

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en na de vakantie ga ik op zangles! Er is wel een probleempje. De liedjes komen anders uit mijn keel dan ze in mijn hoofd zitten, ik kan geen wijs houden en ritme is niet mijn sterkste punt, vragen de kinderen of ik als-je-blieft!! wil stoppen met zingen.. -vandaar ook de zangles. In mijn directe omgeving weet niemand het.
Om nu enigszins voorbereid te komen wil ik in de vakantie 1 of 2 liedjes oefenen. Wat is nu een niet al te lastig lied? Ik hou van jaren '70 maar vind muziek als van Caro Emerald ook leuk.

Rosa

Massi Nissa

Massi Nissa

05-07-2010 om 16:47

Is dit iets?

http://www.youtube.com/watch?v=3yn2WMyegcc
Dit liedje ligt makkelijk in het gehoor, heb je binnen drie keer beluisteren geleerd en is zelfs voor een kruk als ik (bereik van een halve octaaf, geen 'oor' etc.) goed te doen.
Groetjes
Massi
PS: Leuk, zangles!

Blanco

Ik zou lekker blanco naar de les gaan en zeggen wat je net vertelde. Daar speelt de zangleraar of lerares vast op in.

Dorry

ps. veel plezier!!!

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

06-07-2010 om 10:47

Ik moet wel wat voorzingen :)

Ik heb al contact met de lerares gehad, na de vakantie heb ik mijn eerste les. Ik vind het leuk om wel íets te kunnen... Is Caro Emerald/Stones te hoog gegrepen? Ik heb geen idee wat enigszins haalbaar is.

Comfortabel

Ik heb ook een aantal jaren zangles gehad. Helaas heb ik er mee moeten stoppen, omdat het te duur voor mij was.
Maar wat ik je voor de eerste les kan adviseren om een lied uit te kiezen waar jij je goed bij voelt, en waarvan je de tekst uit je hoofd kent. (Hoe moeilijk of gemakkelijk dat lied ook is.) Mijn eerste lied was "sealed with a kiss". O.a. door Bobby Vinton en Jason Donavan gezongen.
Veel plezier!

Gr. Poezie.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

07-07-2010 om 08:52

Denk dat ik er uit ben

Ik ga 'Nothing Rhymed' van Gilbert O'Sullivan doen en 'I'm in the mood' van John Lee Hooker (en dan het stukje van Bonnie Rait, tot mijn verbazing zing ik dat zo). Ik dacht dat ik ik 'Our House' van Crosby Stills Nash & Young uit mijn hoofd kende, maar met de tekst erbij dat valt wat tegen.
Op de één of andere manier heb ik de songteksten in mijn ipod gekregen dus kan ik lekker de hele vakantie oefenen :). Ik heb een 10-rittenkaart genomen voor de muziekles, een heel jaar gaat Bruin niet trekken. Heb er zin in!

Polly Shearman

Polly Shearman

07-07-2010 om 12:27

Ooit eens zangles gehad

en de juf vroeg me idd om iets voor te zingen zodat ze een idee kon krijgen... maar dat moest dan gewoon kortjakje zijn hoor!! whahah

dus helemaal geen ingewikkeld liedje, zangles begint ook niet met zingen maar met opwarmen van je stem..

Rosa, nog even

Ik hoorde vandaag dat bij een goed bekend staand zangkoor hier, je auditie doet met een hollands kinderliedje. Dat schijn je het meest vrije te zingen. Dat liedje van Gilbert O'Sullivan is echt heel lastig. Maar ik wil je geen schrik aanjagen hoor!
Vorige week zag ik op de BBC een programma (sorry , ben de titel effe kwijt) en daar zochten ze tieners die in een opera gingen zingen (ongeschoold). Zij moesten 'somewhere over the rainbow' zingen als auditie. Geen moeilijke tekst, en het laat goed horen waar je staat qua zingen. De eerste twee zinnen van dat liedje zeggen heel veel over iemands zang.
Je gaat trouwens op zangles om iets te leren, dus hou het eenvoudig. Ik ben zelf aan alle kanten omringd door musici en zeggen hetzelfde.

Dorry

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.