Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

blaffie

blaffie

27-01-2009 om 22:59

Help, de hond heeft een eetobsessie!

Arg, ik word hélemaal gek van onze hond en heb echt advies nodig. Het probleem:

We wilden al een tijd een hond en hebben afgelopen zomer de beslissing genomen, een uit het asiel te halen. Een wat oudere (11 jaar), die thuis niet meer verzorgd kon worden ivm scheiding baasjes; een ras dat ons qua karakter aanstond en die gewend was aan en lief was voor kinderen. (onze zijn 9 en 5)

Nu bleek de hond na 2 weken ziek (tumor) en moest ze geopereerd worden. Het herstel duurde een aantal weken, we konden niet met vakantie. Haar ex-baasje had de ziekte voor ons en het asiel verzwegen, kwamen we later achter. Hij wilde haar wel terugnemen maar zou haar dan een spuitje laten geven. Wij konden dat niet over ons hart verkrijgen. Hond is gelukkig nu weer beter.

Maar nu.. Na de eerste ziekteperiode dacht ik steeds, dat de liefde tussen ons en hond wel zou komen.. Maar ik word eerlijk gezegd gillend gek van haar. Ze is alleen maar bezig met eten. Loopt in huis de hele tijd achter me aan, in de hoop wat te krijgen. Dan struikel ik over haar als ik me omdraai. Op straat werpt ze zich gerust voor een bus als ze iets eetbaars op straat denkt te zien. Ze heeft een soort 'zig-zag stealth mode'- neus naar de grond, voor ieders voeten lopend, op zoek naar eten.

Het ergste is nog: ze eet constant poep! Ik houd haar aangelijnd en let steeds op (is lekker relaxed uitlaten, zucht..) maar er ligt hier in de wijk heel veel poep en ze weet het steeds te vinden. Zó smerig, ik vind haar na zo'n wandeling te vies om te aaien. Word er ook heel chagrijnig van.

Verder is ze lief hoor, nouja ze heeft eigenlijk voor niets of niemand belangstelling, ook niet voor andere honden..Alleen voor eten.

Ik heb echt heel erg advies en tips nodig, hoe ik het beste met deze hond om moet gaan, want nu is het gewoon echt niet leuk meer, ik voel me niet meer vrij in mijn eigen huis door het constante achternageloop, ze kijkt ook de hele tijd naar ons. En nee, haar gebedel heeft geen effect, ze krijgt alleen eten in haar bak (carnibest, moet het beste zijn dat er is).

Een hondenfluisteraar misschien? Ergens in het midden des lands? Of herkenning, een gouden tip? Help help!

Alvast bedankt, Blaffie

Ellen Wouters

Ellen Wouters

27-01-2009 om 23:40

Hersenbeschadiging?

Wat zegt de dierenarts erover? Is het mogelijk dat ze een beschadiging heeft opgelopen bij die operatie?

Lynna

Lynna

28-01-2009 om 07:25

Herken ik toch wel

Ik heb een golden retriever van 9 jaar oud en die is ook gefixeerd op eten. Vanaf 's middags 4 uur is hij niet te genieten, dan wil hij zijn eten krijgen. En dat krijgt hij helaas pas als wij hebben gegeten... Als er ergens op straat in een bosje een broodkorst ligt dan krijg ik hem bijna niet mee, ik wil namelijk niet dat hij van alles zomaar opeet. Ganzenpoep vindt hij trouwens ook erg lekker, aan andere poep komt hij gelukkig niet.

Toch zie ik dit niet als een probleem, het hoort ook wel bij het karakter. Ik denk dat het bij jouw hond nog erger is? Heb je al eens gedacht aan gedragstherapie?

Holiday

Holiday

28-01-2009 om 12:23

Eierkoek

Volgens mij is dat poep-eten een symptoom van een bepaald vitamine-gebrek. Je zou dat eens aan de dierenarts kunnen vragen. Ik heb wel eens gehoord dat je de hond dan dagelijks een eierkoek moet geven. Zal die van jou best lusten denk ik zo te horen!!

Verder dat gesjouw achter je aan, ja dat herken ik wel. Onze hond kan dat ook doen daar word je doodmoe van. Zeer consequent maar vriendelijk ergens vastleggen. In de mand waar ze je wel kan zien maar waar ze niet uit mag (bijvoorbeeld aan de riem vastleggen als ze er steeds uit komt). En dan na een uur even lekker loslaten.

Holiday

Holiday

Holiday

28-01-2009 om 12:29

Oh ja

Vergeet ik nog: kan dat gedrentel niet ook voor een deel verveling zijn? Je zegt dat je haar aangelijnd uitlaat in verband met dat gesnaai onderweg. Dat doe ik ook regelmatig want onze hond loopt ook de hele dag met een speurneus op. Maar ik ga vaak 's ochtends een wandeling maken van een half uur waar de hond even lekker kan rennen. Daar ligt dan wel poep maar geen brood of zo. Leuk, mensen gooien dat soms op plekken voor de eendjes... Of patabakjes, plastic zakken werkelijk alles gaat naar binnen als ik niet uitkijk. Maar goed, daarna is ze echt wel een paar uurtjes moe. En komt ze dan daarna in de benen en begint het gedrentel, dan krijgt ze bijvoorbeeld (niet elke dag hoor) zo'n grote knaagkluif. Nou, dan heeft ze het daar heel druk mee, dan is het ook even heerlijk rustig in huis.

Rieke

Rieke

28-01-2009 om 12:53

Blaffie

klinkt wel sneu voor jullie allemaal, dit verhaal. Maar een hond eet gewoon graag, en het is normaal dat ze achter je aan en om je heen drentelt. En in de keuken gaat liggen, of onder de kinderstoel want daar vallen restjes...
En dat poep eten is ook zoiets, een hond heeft dan volgens mij gebrek aan bepaalde zouten, je kunt je hond dan af een toe een zoutstick geven. hopelijk wordt dat poep eten dan verleden tijd, dat is echt smerig, onze hond doet dat ook weleens, brr.

En verder verblijft onze hond een groot deel van de dag in de ruime bijkeuken en 's zomers heeft ze een buitenkennel in de tuin. Loopt ze ook niet de hele dag achter me aan. 's avonds mag ze bij ons liggen, in de huiskamer dus ( niet bij ons in bed haha )

Jesse_1

Jesse_1

28-01-2009 om 15:17

Googlen

Als je googled op "hond poep eten" krijg je ook een aantal tips hierover.
Jesse

Bennikki

Bennikki

28-01-2009 om 21:55

Heel fijn, en nog een vraag

Ah, eierkoeken al geprobeerd, ging er wel in natuurlijk, maar hielp niets.. Dat over zout had ik nog niet eerder gehoord, dat ga ik proberen.

Ik ga vaak met haar naar het bos en daar loopt ze los. Er ligt daar weinig poep.. Ik denk niet dat ze zich verveeld. Loop sowieso 2 uur per dag, gooi met ballen en stokken..

Een muilkorf heeft ze sinds vandaag, dan krijgt ze in elk geval minder troep binnen inderdaad. Ze likt nu alleen nog maar aan drollen :-(

Dus super dat er zo wordt meegedacht. Ik zie ook wel in dat het misschien beter en rustiger is voor haar om op een vaste plek te moeten liggen, zoals werd gesuggereerd. Maar dat druist erg in tegen mijn gevoel, is dat nou niet heel zielig? Moet ze dan echt in een aparte ruimte, of lukt het ook gewoon op haar kussen?

Hersenbeschadiging, dat ga ik aan mijn dierenarts vragen. Ik kende haar natuurlijk niet voor de operatie (de hond dan hé, alhoewel de dierenarts ook niet) en we zijn niet echt meer on speaking terms met de vorige eigenaar. Maar het is nooit in me opgekomen dat zoiets mogelijk is!

Ben blij met het forum!
Blaffie

Holiday

Holiday

28-01-2009 om 22:19

Nee niet in een aparte ruimte

Blaffie, niet vast leggen in een aparte ruimte hoor! Je doet dit juist op een plek vanwaaruit ze jou kan zien. Dan is het niet zielig maar kan juist heel rustgevend voor haar werken. Ze hoeft niet te drentelen (want kan niet) maar weet wel dat je in de buurt bent.

Als je haar apart gaat leggen (in een afgesloten ruimte) dan straf je haar eigenlijk want ze is dat niet gewend.

Hillary

Hillary

29-01-2009 om 10:18

Hondenschool

Bel eens een hondenschool. Ben net met mijn pup op training en daar hebben ze ook een coaching achtig iets voor oudere honden. Onze pup eet ook nog alles (inclusief al twee broekspijpen van mijn man), maar ik ga er nu nog vanuit dat we dat afgeleerd krijgen. Hij is 10 weken. Maar wat ik wel heb geleerd is dat je veel moet belonen. Dus als hij iets afgeeft, weer een brokje. Als hij rustig gaat zitten een brokje etc. Verder krijgt onze pup nog vier keer per dag eten. Ik heb begrepen dat dat via 3x wordt afgebouwd naar 2x. Dus dan 2 groter porties ipv 4 kleine. Misschien is het een idee om je hond ipv 2x per dag terug te zetten op 3x. Dan heeft hij misschien minder honger.
De pup zit in de bench en dat is ook echt wel nodig. Misschien kun je dat voor je volwassen hond ook gaan doen. Dan kan hij wel bij jullie in de kamer, maar nergens bij.
Verder valt het me in zijn algemeenheid op nu ik een hond heb dat er wel erg veel troep op straat ligt hoor. Dan heb ik het niet over poep, maar vuurwerkresten, sigarettenpeuken, sigarettenpakjes, verpakkingsmaterialen. Hier geldt een opruimplicht voor poep, waar ik me netjes aan houdt, maar helaas blijkt niet iedereen dat te doen. Mijn pup mag dus niet op het uitrenveld (waar ook opruimplicht geldt), want daar ligt teveel poep en pup heeft nog niet alle entingen gehad. Poep eten schijnt trouwens helaas "normaal" te zijn voor honden.
Sterkte ermee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.