Home » Forum » Herman finkers

Herman finkers

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
jessica5
Herman finkers

Ik weet niet of jullie fan van Herman zijn ,maar ik heb genoten van "Na de pauze".
Heb zelf jaren in de achterhoek gewoond,het is wel geen Twente maar ik vind de humor van Herman geweldig.
Na 7 jaar afwezigheid vond ik hem sterker dan ooit. Het trieste is dat hij nog steeds ziek is. Ondanks dit vind ik het juist heel sterk hoe hij dit programma heeft neer gezet. Heb ook wel een traantje gelaten. Ik hoop dat hij nog vele shows mag maken.
Wie heeft Herman ook gezien en wat vonden jullie?.

Kaaskopje
Niet gezien

Ik heb het blijkbaar over het hoofd gezien. Maar ik ben wel een Herman Finkers fan. Ik mag hem graag horen en zien, ook als hij niet grappig is.

Ellian
Ook gezien

De twinkeling was er wel, maar niet zo als eerst vond ik. Ik heb erg genoten. Deze show was inderdaad anders dan die van voor "de pauze". Logisch lijkt me.

Puck2
Anders

Ik vond de show heel anders dan zijn vorige. Meer diepgang maar ook wat platvloerser. Het kwam toch wel regelmatig op schuttingwoorden en seks uit en dat ben ik van Herman Finkers eigenlijk helemaal niet gewend. De diepgang vond ik wel mooi, goed om dingen te overdenken en te relativeren op "zijn Finkers". Komt er overigens weer een nieuwe show? Ik kreeg hier een beetje een afscheidsgevoel bij op één of andere manier.
Het stukje in het twents vond ik overigens erg leuk (en maar matig vertaald). In zijn dialect komt hij toch beter tot zijn recht vind ik (heb ook wat andere shows in dialect gezien), maar dan moet je het wel goed kunnen verstaan.

tonny
Dat afscheidsgevoel kreeg ik ook

en dan aan het begin die psalm 131 in het Twents. Heel bijzonder.
Twents is zijn moedertaal - en dat blijft meer eigen, dat geldt voor alle streektalen/dialecten. Dat is de taal die het dichtst bij je hart ligt.

Een dag later werden dezelfde woorden gezongen in de kerk waar ik kom, maar dan in alledaags nederlands.

Aan het platvloerse heb ik me niet gestoord, ik moet nu zelfs even nadenken wat het geweest zou zijn (en meestal onthoud ik zulke incidenten wel)

j@comijn
Ik heb ook genoten

heb het nog een keer gekeken op uitzendig gemist. Spreek geen twents maar vooral het begin(psalm 131)en het stuk over de dood en zijn begrafenis vond ik erg mooi en zet me tot nadenken.
En dat is toch de bedoeling

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.