Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Het beste sintcadeau

Idee om je hier je cadeau prijs te geven waarvan je echt denkt: wow! Dat ik dát op de kop heb kunnen tikken, geniaal!
Of voor na 5 december: dat ik (of gezinslid) zoiets magnifieks heb gekregen!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Silone

Silone

15-11-2008 om 19:36 Topicstarter

Okee

Ik ben dus helemaal lyrisch over de kinderuitvoering van Bill Brysons small history of nearly everything. Dat gaan onze jongens dit jaar krijgen van Sint.

Ik ben heel benieuwd waar andere hulpsinten mee aankomen.

Lol silone & lidwientje...

die staat hier ook op mijn lijst. En ja, hij is hertschreven voor kinderen...

Leuk!!

Ingrid

Rieke

Rieke

15-11-2008 om 21:41

Ons kind

krijgt het boek; lang geleden van Arend van Dam, dank zij dit forum. En wij hebben voor oma online een verjaardagskalender gemaakt met de foto's van familieleden op de betreffende maand van verjaardag. Lijkt me beide een succeskado.

nyed

nyed

15-11-2008 om 22:49

Mijn kinderen

voor de oudste zoon een joggingsbroek van Donnay. Voor de jongste zoon een keyboard van de Blokker, hij is gek van muziek. En voor de jongste dochter een Pippo knuffelaap (van de Pippo en Beertje bruin boekjes).

Yep lang geleden

hier op oo getipt gekregen en ik denk dat dochter (5+) het super zal vinden.

elides

elides

16-11-2008 om 19:55

Daar ben ik

ook naar op zoek beste sintcadeau. ik weet echt niet meer wat ik de kids moet geven. ze hebben al veel en ik wil ook niet zomaar iets geven. dus ik ben al een tijdje aan het peinzen, maar weet nog steeds niets!!!
balen hoor!
dus alle tips zijn welkom.
meisje van 4, zoon van 6 en dochter van 8

Massi Nissa

Massi Nissa

16-11-2008 om 20:12

Weet niet waar je woont, maar

In Utrecht en Amersfoort zitten fantastische bordspellenwinkels. Het aanbod varieert enorm, ze hebben echt elke maand nieuwe dingen. Ik heb daar al heel vaak een cadeau vandaan geplukt voor kinderen die alles al dachten te hebben. Als die winkels niet in de buurt zijn, misschien even Googlen of er bij jou ergens zo'n winkel zit?
En verder zijn bepaalde voorleesboeken ook erg leuk, zoals "Ziezo", maar die hebben jullie vast al.
Groetjes
Massi

Silone

Silone

17-11-2008 om 08:32 Topicstarter

Ingridt & lidwientje

Het is een mooi boek, met veel plaatjes, maar verkijk je er niet op. Je kind moet echt avi-9-machtig zijn om het goed te kunnen lezen. Inhoudelijk heeft het dezelfde opzet als het origineel en de tekst is niet echt kinderlijk van opzet. Het is wel echt een bewaar- en bladerboek. Ik hoop dat dit 'm dan echt wordt voor je zoon, Lidwientje. Jammer dat hij zo moeilijk enthousiast is te maken.

Silone

Silone

17-11-2008 om 08:33 Topicstarter

Wat ik ook een leuk cadeautje vind, zijn de krijtsprays. Kunnen de jongens supercoole 'graffiti' maken en je veegt 't zo weer weg.

Silone

Silone

17-11-2008 om 08:34 Topicstarter

Manda

Ik wordt toch zo nieuwgierig naar wat jouw dochter leuk gaat vinden...

Silone

Ik denk dat je Manda's titel niet goed leest. Het gaat om het boek "Lang geleden, De geschiedenis van Nederland in 50 voorleesverhalen". Ik zet de link nog even neer, wie weet is het voor anderen nog een goede tip. Dezelfde schrijver heeft overigens ook nog een ander boek geschreven dat misschien de moeite waard is: De wereld in 50 voorleesverhalen. Ik heb zelf niet kunnen wachten tot 5 december een lees mijn zoon nu elke dag een geschiedenisverhaal voor. Erg leuk!

http://www.bol.com/nl/p/boeken/lang-geleden/1001004004725759/index.html

Silone...

waar koop je krijtspray? Klinkt leuk! En waar veeg je dsat 'zo weer vanaf'? van de rtamen? deuren? bakstenen muren???

Ingrid (en dank voor de uitgebreidere info over bill B. Oudste van 11 leest alles wat los en vast zit, en heeft volgens mij nog nooit ene boek in handen gehad dat hem leestechnisch boven de pet ging, dus dat zit wel goed)

Oh silone

ik zet het er ook wel een beetje onduidelijk neer, het boek heet inderdaad "lang geleden".

En dat is echt iets wat nu aansluit bij haar interesses. Verder krijgt ze een voetbal en een Lego vuilniswagen, een Barbie paard, spel, pyjama en ondergoed en knutsel/tekenspulletjes.

Ik kreeg lang geleden een keer een doos technisch lego van Sinterklaar, dat vond ik fantastisch toen ik 7/8 was

Silone

Silone

17-11-2008 om 14:25 Topicstarter

Oh oh

Lekker slim van mij, maar 'k snap hem nu Manda

En Ingridt, de krijtspray heb ik bij xenos gekocht, en idd je haalt het van baksteen, muren, ramen etc zo af (met zachte veger of wat water). En over het niveau van BB's boek twijfelde ik niet aan jouw oudste en ook niet aan Lidwientjes oudste, maar jullie middelsten kan ik moeilijker inschatten.

Dat boek

is dat ook iets voor een (net) 13 jarige?

gr.
[email protected]

Hanny61

Hanny61

17-11-2008 om 18:24

Geweldig cadeau-idee

Ik heb het boek van Bill Bryson gekocht voor zoon, die niets liever doet dan in (oude) encyclopedien bladeren. Hij is 11, maar zwaar dyslectisch. Inmiddels kan hij goed lezen, maar hij doet het niet graag. Dit lijkt me een ideaal boek voor hem, veel plaatjes, maar ook veel tekst. Bedankt voor de tip!!

sw4

sw4

17-11-2008 om 21:30

Hmmm

toen ik de titel van het draadje las, wilde ik reageren en de tophit van vorig jaar noemen. Dat was zonder twijfel de scheetzak voor onze jongste van 3. Maar nu ik al die intellectuele boeken zie, valt dat wel een beetje erg uit de toon...

Sorry!

was niet duidelijk, maar ik had het inderdaad over het boek van Manda, dank je Pelle!
En dat andere boek? Een heel kleine geschiedenis van bijna alles, voor welke leeftijd is dat? Ik kom er via de site van Bol niet achter.

Krijtspray

Even een waarschuwing hoor, mijn kinderen hadden met krijtspray op de stoep mooie kunstwerken gemaakt, maar een half jaar later kon je het nog steeds zien.
We hebben geveegd, met emmers sop gespoeld etc.
Ik schaamde me dood, was de stoep van de overburen.
Groetjes Melanie

Silone

Silone

19-11-2008 om 18:31 Topicstarter

Nog een boektip?

Deel 3 van hart van inkt is uit (van Cornelia Funke). Het heet nacht van inkt. Nog iets voor jou Ingridt of voor Lidwientje? Zeker weten voor Margje trouwens.

Die spray even mee uitkijken dus, dank voor de tip.

Bellefleur

Bellefleur

20-11-2008 om 09:06

Hart

ik ga waarschijnlijk ook Cornelia Funke kopen. Mijn zoon werd helemaal wild toen ik zei dat er een derde deel was.

Silone

Silone

20-11-2008 om 19:05 Topicstarter

Wonderlijk lidwientje

Want zowel ikzelf als oudste zoon vinden het gewéldig. Meestal een goede indicatie dat jullie dat ook wel zouden vinden. Overigens vond middelste het na anderhalf boek wel mooi geweest allemaal, en vroeg hij om een ander voorleesboek (dat is de Harry Potter reeks geworden). Het werd hem te langdradig. Oudste werd toen 12 en voelde zich te groot om voorgelezen te worden en heeft het boek in één ruk verder uitgelezen. Dus ik schaf nacht van inkt zeker aan, alhoewel niet voor 5 december.

Amarins

Amarins

20-11-2008 om 19:13

Lidwientje (benedict)

... dat vervolg is er: De gevaarlijke reis van het Benedictgenootschap. Onze oudste (10) is er helemaal weg van, helaas is het boek vanavond alweer uit.

Silone

Silone

22-11-2008 om 12:39 Topicstarter

had ik al gezegd dat middelste van sint een zelfbouwnestkastje krijgt? Vind ik ook al zo leuk.
Silone (die maar niet kan begrijpen dat mensen niks weten te verzinnen voor hun kinderen)

Mamba

Mamba

22-11-2008 om 15:40

Ach...

Soms is mijn inspiratie gewoon even øp, Silone. Waar koop je dan zo'n zelfbouwnestkastje? En zo'n doos over bijvoorbeeld het heelal van NG? Het hangt denk ik ook wel van je kinderen af. Die van mij zijn niet van de lego of de playmobil, knutselen wel graag maar dat soort spul hebben we al. Verder spelen ze erg graag in de bosjes en daar heb je niets voor nodig.
Kijk, en dan roep ik de hulptroepen van OOL in: Wie Weet Wat voor Kind .

Is dit boek wat?

Mijn schoonmoeder wil met kerst de jongens een boek geven. De jongste krijgt Oorlogswinter en voor de oudste wist ze het niet en vroeg mij om advies.
Dus ik ben eens gaan googlen en kwam dit boek tegen: De wereld van Sofie. Toevallig had oudste het erover dat Filosofie hem zo leuk lijkt en daar sluit dit boek dan wel mooi op aan.
Maar... als ik de klantbeoordeling bij bol.com lees dan zie ik twee uitersten: of je vindt het helemaal geweldig of het slechtste boek ooit: http://www.bol.com/nl/p/boeken/de-wereld-van-sofie/1001004002714635/currentPageJudgements/1/do/search/index.html#product_judgement

Ik ben dus heel benieuwd wat de OO-lezers van dit boek vinden!
gr.
[email protected]

Nee

Pelle, dank je!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.