Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Meike

Meike

27-09-2010 om 18:00

Het imago van een fiat 500

Mijn echtgenoot gaat een nieuwe fiat 500 kopen. Hij is er helemaal gek van. Nu hebben wij 1 auto, een stationcar. Ik mag de stationcar en dat is natuurlijk best aanlokkelijk om altijd een auto voor de deur te hebben staan.
Maar wat mij een beetje stoort is dat zo'n auto helemaal niet bij hem past, hij is 1.90 en 52 jaar oud. Ik zeg dat niet tegen hem maar ik ben bang dat zijn broers en zussen hele flauw grappen gaan maken. De fiat 500 is dit jaar tot gaycar van het jaar 2010 verkozen. Natuurlijk is het onzin en ik ben blij als hij hier gelukkig van wordt maar ergens... ik weet het niet.
Wat voor associatie hebben jullie bij deze auto?

Bastet

Bastet

27-09-2010 om 18:14

Nou

Ik denk gelijk aan MrBean..;))
Maar ik weiger me iets aan te trekken van anderen als volwassene.Dus ik zou het mijn man gewoon laten doen als het kan en hij wil het graag.
Bastet

Leuk, maar....

maar wel een meidenautootje...
Ik heb er zelf niet een gekozen toen ik pas een nieuwe auto zocht, omdat ik het dan een beetje sneu vond: zo van: opoe moet zo nodig een jolig autootje. (ben bijna 50)

Monique

Monique

27-09-2010 om 18:52

Eeeh tja,

ik zag vandaag een knalroze rijden en toen dacht ik: 'leuk voor een jonge meid, of als reclamewagentje'. Nu acht ik de kans klein dat jouw man een knalroze aanschaft (ach, waarom ook niet?) maar een kek zwart of zilverkleurig Fiatje 500 mag mijn partner best wel kopen hoor.

Tirza G.

Tirza G.

27-09-2010 om 19:08

Moeten

we nu allemaal in zo'n krentenbol, dat is het enige wat ik denk :-)
Mijn man is op jacht naar een klein autootje. De Smart is al afgevallen, de Fiat is proefgereden en nu staat de Ypsilon op de lijst. Blijkbaar toch een leeftijdsdingetje, want het is niet dat we geen fatsoenlijke auto hebben ofzo. Integendeel :-)

Tirza

Julie

Julie

27-09-2010 om 19:28

Ach

ik heb moeten opzoeken hoe zo'n Fiat 500 er dan uit ziet, en ik vind het een prima auto voor iedereen. Het zou mij werkelijk een biet zijn en ALS het me al wat kon schelen, dan zou een afwijkende auto voor mij uitstralen: ik ga lekker m'n eigen gang.

Maxime.M

Maxime.M

27-09-2010 om 19:36

Mijn associatie

is inderdaad...vrouwenauto, zelfs in het zwart.
Ik vind 'm wel heel gaaf maar te duur, voor de helft kan je een fiat panda kopen, ik ben dan toch te prijsbewust denk ik.
Wat ik dan meer bij een man vind passen is een mini. Die zijn toch iets stoerder met die brede bandjes.

Maar goed, aan de andere kant, hij moet het lekker zelf weten toch?
Past hij wel goed in die auto? Ik had vroeger ook een klein autootje en als mijn man (1.93m) er dan in zat zag dat er erg komisch uit. (leek wel of er niemand meer bij paste)

Net als bastet

Ik moest ook aan Mr Bean denken, haha

Niny

Niny

27-09-2010 om 19:53

Niks mis mee!

Mijn man (51) zou het liefst onze Volvo stationcar (door mij liefdevol de reuzenpanda genoemd: volgens mij paste onze oude rode Panda met open dakje er precies twee keer in!) inruilen voor een Fiat 500. 't Is dat het wat krap zou worden met onze drie kinderen, maar we vinden het allebei een erg leuke auto. Vooral die jaren-vijftig-blauwe, prachtig.
Dus ik zou zeggen: gewoon zijn gang laten gaan, die man van je ;-)
Niny

Bastet

Bastet

27-09-2010 om 20:16

Karin

Ja,ik kan het niet laten hoor,maar wat boeit dat nou,dat anderen dat denken?(als ze het al denken)

dc

dc

27-09-2010 om 20:20

Leuk

Lijkt me een hele leuke praktische auto voor in de stad. Klein, makkelijk te parkeren, zuinig.

En ik neem aan dat jullie voor lange afstanden de stationcar gaan gebruiken?

Ik vind het juist stoer als een man kiest voor een zuinige auto, in plaats van zo'n lomp groot geval!

joep

joep

27-09-2010 om 20:38

Mooi

Hele mooie auto, net als de Ypsilon, trouwens. Charmant juist, zeker voor een grote vent. Ik probeer de mijne er juist 1 aan te smeren, helaas nog zonder resultaat.

reina

reina

27-09-2010 om 21:08

'K zou niet eens weten hoe et ding eruit ziet:-) Als die man er gelukkig mee is, laat 'm, het zou me nou echt niks kunnen schelen waar m'n man in rijdt, als een auti maar leker zit en rijdt, dat zijn mijn enige criteria :-) En als m'n broers en zussen er grappen over maken zou dat een reden te meer zijn om 'm wel te kopen, daar zou ik me echt niks van aantrekken!

Vic

Vic

27-09-2010 om 21:12

Past hij wel?

Kun je met 1.90 m. wel in zo'n klein autootje rijden, qua lengte? Zit je dan niet met je hoofd tegen het plafond en met je stoel tegen de achterbank?

Prada

Prada

27-09-2010 om 21:15

Hip boodschappenkarretje

voor vrouwen. Over een tijdje totaal onverkoopbaar, vooral als je hem in de al even hippe kleur creme-wit koopt. Dat is mijn associatie met de fiat 500.

Hippe auto voor niet hippe mensen:-)

Nee, ik vind die auto niet "cool". Als ik mocht kiezen zou ik niet de fiat 500 uitzoeken. Nu rij ik zelf ook heel praktisch in een suffe (grote) auto, maar dat nog liever dan zo'n uberhip autootje voor de niethippen:-)))
(maar eigenlijk zou het mij geen f...interesseren wat iemand nou zou denken van de auto waar ik in rijd. Als ik iets leuk vind, vind ik het leuk)

Geweldig

ik vind het een geweldig leuk autootje,als mijn man hem zou willen kopen zou ik er in gaan rijden.
wij hebben namelijk vroeger toen ik een jaar of zes was een heel oud fiatje 500 gehad,en daar gingen we als gezin met twee kinderen + de tent + alle kampeerspullen op het dak mee op vakantie.
ik weet nog dat ik als een worstje klem zat tussen de slaapzakken en de kledingtas.
voor mij is de fiat 500 dus een stuk jeugdsentiment.
en wat * de buren* zouden zeggen als mijn man in zon auto zou rijden?
dat zou me dus totaal niets kunnen schelen.

Primavera

Primavera

28-09-2010 om 05:59

Fiat 500 beter dan de panda

Ik heb even snel een Italiaanse vergelijkingsartikel gelezen en daar komt uit dat de 500 beter is wat rijcomfort dan de Panda. Bij de Panda kun je de achterbank beter gebruiken, terwijl die in de 500 maar zeer basic is en juist de bestuurder meer ruimte heeft. De banden van de 500 zijn beter, hij ligt beter op de weg en was beter voor het milieu.
Zelf heb ik juist een gruwelijke hekel aan Panda's omdat die hier in Italië opvallend vaak wordt gekozen door mensen die niet goed kunnen rijden. Op een één of andere manier rijden ze vaak zo langzaam, dat ze een gevaar op de weg zijn en dan het liefst op het midden van de weg. De bestuurder kan nooit de richtingaanwijzer vinden, waardoor je weet dat als je een Panda tegenkomt, die op ieder moment elke kant uit kan draaien. Kijken of er iets aankomt alvorens de portier open te knallen hebben ze ook niet van gehoord, of misschien kunnen de bejaarden die hem vaak kopen, hun nek niet meer zo makkelijk draaien. En klein als ie is, lukt het ze toch niet om in te parkeren of in parkeervakken te plaatsen, waardoor er altijd net te veel ruimte wordt ingenomen dat zelfs ik er niet meer naast pas. (En het moet echt heel krap zijn wil ik het opgeven).
Nee, Panda's die moet je heel voorzichtig naderen, vooral als ze geparkeerd zijn, want ze kunnen zomaar de weg op draaien of ineens een portier openklappen. Tref je er één op de weg aan, dan maar zo snel mogelijk met een hele grote boog er om heen of bellen dat je waarschijnlijk te laat zult komen.
Fiat 500 heeft hier trouwens (nog?) geen vrouwen image, omdat er nog vrij veel oude 500tjes rondrijden , die door hobbyisten onderhouden worden.
Ik neem aan dat je man toch eerst wel een proefrit gaat maken voordat hij een auto koopt, dus dan merkt hij het snel genoeg of dat met zijn lengte past of niet. Wat anderen er van zeggen zou me een biet wezen. Zij hoeven hem toch zeker niet te kopen. Ik vind het eigenlijk wat sneu als iemand zijn keus voor een auto zou veranderen uit angst voor wat anderen daar van zullen denken.
Groeten Primavera

fladder

fladder

28-09-2010 om 07:59

Ik heb...

...liever de originele "Rugzak", de oude Fiat 500 ;) (ook al past een gemiddeld mens daar volgens mij amper in, wat dat betreft zijn die remakes een stuk handiger!).

Gewoon kopen als je 'm leuk vindt ;-)

Trix

Trix

28-09-2010 om 09:04

Juist géén boodschappenauto

Zo'n Fiat 500, mini of panda is juist GEEN boodschappenauto, daar kan je je weekboodschappen voor een gezin met 2 of 3 opgroeiende kinderen toch niet in kwijt? Ik weet nog van een keer dat onze station voor een beurt bij de garage was en ik een opel Agila meekreeg, pffffffff, ik was heel blij dat ik mijn eigen bak weer had. Daar kan tenminste een bananendoos achterin. Of wel 3, naast elkaar over de breedte.
Verder zou ik eerder mijn twijfels hebben over de kreukelzone dan over wat andere mensen erover zouden zeggen. Moet je man er veel mee rijden, op de snelweg en zo of is het puur voor rondom huis en binnen de bebouwde kom? Want het maakt me niet uit hoeveel sterren een auto in een crashtest krijgt, ik ga voor een flinke motorkap voor mijn neus...

Tihama

Tihama

28-09-2010 om 09:22

Crashtesten

"Want het maakt me niet uit hoeveel sterren een auto in een crashtest krijgt, ik ga voor een flinke motorkap voor mijn neus..."

En als je kinderen op de achterbank hebt: dan ook graag een flinke achterkant. Bij de crashtesten wordt GEEN test uitgevoerd op achteraanrijding. Daarom krijgen die vrouwenautootjes ook altijd van die mooie scores. Bij een kopstaartbotsing zijn de kinderen dan een deel van de kreukelzone.....
Hier zitten de kinderen dus op de achterbank van een Saab. Een van de weinige merken die WEL zelf een crashtest uitvoert op achteraanrijding.

Tihama

Nou ja saab

da's inderdaad een veel stoerdere auto! En een ouwe fiat500 vind ik dan ook wel weer leuk. Waren die er ook niet op 3 wielen met een bakje? Er rijdt er hier eentje rond, heel grappig!

Mashumi

Die op drie wielen met een bakje is een Vespacar. Daar zit vziw een brommermotor in. In Italië zag je die dingen veel (en waarschijnlijk nog steeds) als wagentje voor aannemers, klusjesmannen etc. Ook in Amsterdam zie je ze vaak rijden.

Hier in Nederland heten ze Vespacar, maar in Italië vziw Ape (= bij. Vespa= wesp).

Eigenlijk is zo'n auto dus een brommer met een grote achterbak.

Groeten,

Temet

Maxime.M

Maxime.M

28-09-2010 om 11:45

Deze dan

hoi

wij hebben onlangs ook op leuke kleine auto's gegoogled en ik kwam op deze naam : goggomobil
Mijn broer was namelijk gek op auto's en had een boekje met alle merken van toen, en dit was natuurlijk de grappigste naam en een heel grappig autootje. (sorry maar dit is echt een autooTJE)

Bastet, niet voor anderen

Ik denk dat het net zoiets is als dat ik geen minirok meer draag. Wat figuur en gewicht betreft zou het nog wel kunnen, maar voor de rest voel ik me er te oud voor.Het past niet meer bij me. Een fiatje zou me teveel een midlifecrisis gevoel geven denk ik.Het gaat me er dus niet zozeer om wat anderen denken/ zeggen maar meer wat ik zelf vind. (Misschien zou ik het juist wel doen als het me ging om de reactie van anderen)

Bijkomend nadeel

Het gedrag van andere weggebruikers is nog wel eens vervelend tegen kleine auto's, net of die geen recht hebben om op straat te rijden.
Ik heb in een fiat 127 gereden en in een grote oude Mazda. Ondanks dat ik in beide auto's natuurlijk hetzelfde rijgedrag had, werd ik in de fiat meer 'dwarsgezeten': niet laten invoegen, afsnijden, bumperkleven etc. Heel raar.

fladder

fladder

28-09-2010 om 13:25

Rijgedrag

Als ex-eigenaresse van twee Subaru Mini Jumbo's en een Daihatsu Cuore kan ik inderdaad beamen dat vooral op de snelweg kleine autootjes behoorlijk wat agressie kunnen oproepen. Rechts inhalen en zo (en dan vergeten dat zo'n bakkie opeens ook best goed 150 kan halen, mijn ene Subaru zelfs 160, maar toen had ik nog geen kinderen en nam ik meer risico). Bumperkleven (en dan krijg ik opeens kramp in mijn rechterbeen en zakt het tempo naar 119... 118... 117... 116... Mijn manier om héél erg een middelvinger op te steken! :-) ). Laat 'm maar op mijn bumper knallen, achteroprijdend verkeer heeft altijd schult :-D (natuurlijk niet met de kinderen achterin, maar die passen al jaren niet meer in zo'n autootje :-D )

Ze denken zeker dat in die kleine autootjes uitsluitend hoogbejaarden die beter op de woonerfen kunnen rijden en hyperende meisjes met rij-angst rijden? :-P

Het verschil met een grotere auto is werkelijk opmerkelijk (hoewel ik toch een groot vooroordeel tegen Audirijders heb, die zijn dol op bumperkleven ;-) ).

Over lelijke auto's gesproken

Ik had ooit bijna een knalgele renault kangoo gekocht.....dat vonden mijn puberjongens (op z'n zachtst gezegd) níet zo'n goed idee!
Mij leek het wel een handig ding: lekkere hoge zit zodat je goed zicht hebt op de weg, veel opbergruimte.... Tja, mij maakt het helemaal niets uit hoe mijn auto eruit ziet, als ie het maar doet. Nu heb ik een prachtige zilvergrijze hyunday accent. (Die was qua prijs en bouwjaar een stuk gunstiger, vandaar) Die werd wel goedgekeurd door de heren alhier :-)
Maar inderdaad rechts inhalen en bumperkleven vind ik ook verschrikkelijk. Mijn taktiek bestaat uit net doen alsof ik het niet zie en gewoon op mijn eigen tempo doorrijden. Geheid dat ze je rechts gaan inhalen.... Daar reageer ik dan ook weer niet op. (Komt vaak voor als je zelf een paar vrachtwagens achter elkaar moet inhalen)

Gr. Poezie.

Trix

Trix

28-09-2010 om 15:54

Maar poezie

'Maar inderdaad rechts inhalen en bumperkleven vind ik ook verschrikkelijk. Mijn taktiek bestaat uit net doen alsof ik het niet zie en gewoon op mijn eigen tempo doorrijden. Geheid dat ze je rechts gaan inhalen.... Daar reageer ik dan ook weer niet op'

Als het mogelijk is om jou rechts in te halen, dan rijdt je toch gewoon onnodig links? En dat is één van mijn ergernissen in het verkeer, mensen die onnodig links blijven rijden of op een 3-baansweg op de middelste baan, terwijl er rechts ruimte zat is. Of al 3 km van tevoren naar links gaan omdat er in de verte een vrachtwagen opdoemt.

Nee trix

Je hebt vóór je ook nog mensen rijden die ook bezig zijn met het inhalen van een vrachtwagen(s). Ik houd zelf altijd goed afstand, in geval van NOOD kan dan inderdaad iemand daar van rechts invoegen. Onnodig links rijden doe je als je niets hoeft in te halen.

Gr. Poezie.

Massi Nissa

Massi Nissa

28-09-2010 om 17:13

Wow herkenning

Wij hebben een Fiat Panda (superleuke auto, man rijdt er blij in rond, al is-ie waarschijnlijk de enige blije Mocro in een Panda, haha). En verd*md als het niet waar is, sinds we onze enorme Volvo hebben ingeruild voor de Panda, is de road rage jegens ons werkelijk niet van deze wereld. Afsnijden, bumperkleven, de idiootste handgebaren - en man rijdt gewoon de maximumsnelheid, niks bijzonders. Het ergst was het over de grens in Belgie, trouwens, en dan van... je raadt het al... Hollanders die ook de grens over waren. Het werd bijna grappig. Volgende keer nemen we een grote oranje middelvinger mee, speciaal voor die medelanders.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.